Рецепт Конфітюр з гарбуза

Рецепт Конфітюр з гарбуза
Кількість порцій: 4-6 Час приготування: 19 г. 0 хв.
вітамінні солодощі (особливо в холодну пору року) — справжня знахідка не тільки для дітей, але і для дорослих. Пропоную вам дуже простий і вельми цікавий варіант, як зробити конфітюр з гарбуза.

опис приготування:

Це дуже простий рецепт конфитюра з гарбуза, який можна приготувати на сніданок, а також про запас. У закритих баночках він прекрасно зберігається. При бажанні в рецепт можна додати і інші фрукти, а також соки, щоб аромат і смак конфитюра був більш насиченим і різноманітним.

  • гарбуз— 2 кілограма
  • цукор— 4 склянки
  • пакетик желфікс— 1 штука
Конфітюр з гарбуза - фото крок 1 1. Гарбуз як слід вимийте, обсушити. Очистіть від насіння і шкірки.

Конфітюр з гарбуза - фото крок 2 2. Наріжте дрібними кубиками і викладіть в глибоку каструлю.

Конфітюр з гарбуза - фото крок 3 3. Зверху засипте цукор. Рецепт приготування конфітюру з гарбуза має один нюанс: необхідно накрити каструлю кришкою і залишити її на ніч. Це дасть можливість гарбузі просочитися і утворитися сиропу.

Конфітюр з гарбуза - фото крок 4 4. Після акуратно відкиньте гарбуз на друшляк, зберігши при цьому сироп.

Конфітюр з гарбуза - фото крок 5 5. Вилийте сироп в каструлю, надішліть на вогонь. Доведіть до кипіння.

Конфітюр з гарбуза - фото крок 6 6. А потім акуратно опустіть в гарячий сироп просушену гарбуз.

Конфітюр з гарбуза - фото крок 7 7. Дайте знову закипіти, а потім зменшіть вогонь і варіть близько півгодини.

Конфітюр з гарбуза - фото крок 8 8. Цей простий рецепт конфитюра з гарбуза в даному випадку доповнений баночкою консервованих ананасів, які слід додати разом з соком.

Конфітюр з гарбуза - фото крок 9 9. акуратно перемішайте, всипте желфікс. Томіть на повільному вогні до отримання потрібної консистенції.

Конфітюр з гарбуза - фото крок 10 10. періодично помішуйте, щоб конфітюр з гарбуза в домашніх умовах не підгорів.

Конфітюр з гарбуза - фото крок 11 11. На фінальній стадії варіння можна простерилізувати баночки і кришки (якщо ви заготовлює на зиму).

Конфітюр з гарбуза - фото крок 12 12. Потім залишиться тільки розкласти все по банках, накрити кришками і залишити до повного охолодження (догори дригом). А залишки, якщо такі є, можна злегка остудити - і відразу спробувати, що вийшло. Ось такий зовсім нескладний варіант, як приготувати конфітюр з гарбуза. Смачного!

Подібні рецепти

Полунично-апельсиновий конфітюр

Яблучний конфітюр (простий рецепт)

Рецепт приготування справжнього делікатесу - прозорого і ароматного варення зі свіжої полуниці і апельсин. опис приготування: Не варто думати, що чудове прозоре варення виходить тільки у бабусь. Ви теж зможете приготувати шикарний конфітюр, і всі ваші домашні закохаються в нього з першого ж шм...

Конфітюр зі слив

Конфітюр зі слив

солодкі заготівлі — це завжди приємні сюрпризи холодною зимою. Конфітюр зі слив готується з темним шоколадом і корицею. виходить чудово! Спробуйте! опис приготування: Рецепт приготування конфітюру зі слив будинку — дуже простий, ви переконаєтеся в цьому. потрібно, звичайно, виділити на це блюд...

Конфітюр з апельсинів

Конфітюр з апельсинів

Всі ласуни люблять варення з ягід (а іноді і з овочів). Сьогодні хочу запропонувати вам приготувати конфітюр з апельсинів. Він стане прекрасним доповненням до сніданку або просто чаювання. опис приготування: Нещодавно спробувала на практиці зварити конфітюр з апельсинів. Вийшло дійсно дуже сма...

Конфітюр з інжиру і яблук

Конфітюр з інжиру і яблук

Це варення можна зробити не тільки восени, в період закаток, а також взимку або в будь-який час року. Спробуйте і ви зробити таке за рецептом, як приготувати конфітюр з інжиру і яблук. опис приготування: Інжир використовуйте сушений, а яблука можна купити в будь-який час року. Готовий конфітюр...

Конфітюр з ківі і агрусу

Конфітюр з ківі і агрусу

Рецепт приготування конфітюру (різновид джему) з ківі і агрусу опис приготування: Рецепт розрахований на 1,5-літрову банку ківі— 600 грам зеленого крыжовника— 750 грам лимонного соку— 4 Ст. ложки лимонної цедри— 1 Ст. ложка цукру— 500 грам Ківі очистити від шкірки. розрізати уздовж на ч...