Рецепт Конфітюр з апельсинів
Всі ласуни люблять варення з ягід (а іноді і з овочів). Сьогодні хочу запропонувати вам приготувати конфітюр з апельсинів. Він стане прекрасним доповненням до сніданку або просто чаювання.
опис приготування:
Нещодавно спробувала на практиці зварити конфітюр з апельсинів. Вийшло дійсно дуже смачно. За цим рецептом на виході виходить 4 баночки по 200 мл. Ви можете використовувати желирующий цукор, якщо у вас є така можливість. Його теж потрібно 1 кг, просто варити потрібно буде менше, досить буде 20-ти хвилин.
- апельсини— 1 кілограм
- цукор— 1 кілограм
- сік апельсина— 1 штука
2 Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 2 годину.
3 Залиште на ніч остигати.
4 На другий день апельсини очистіть від шкірки. М'якоть поверніть в каструлю. Білу м'якоть з шкірки соскребите і теж відправте в каструлю.
5 Закип'ятіть на сильному вогні і варіть інтенсивно хвилин 7.
6 Отриману масу процідіть через марлю в іншу каструлю. залишки викиньте.
7 Цедру поріжте смужками. Покладіть її в каструлю з розчином, додайте цукор і сік одного апельсина.
8 Каструлю поставте на сильний вогонь. Нагрівайте її до повного розчинення цукру.
9 зменшіть вогонь. варіть 20-25 хвилин.
10 Готовність конфитюра перевіряється крапелькою: якщо капнути його на тарілку і помацати пальцем, він повинен покритися зморшками і тримати форму.
11 Розлийте його по стерилізованим банкам і зберігайте в темному місці.
Подібні рецепти
Сосиски у тісті «квітка»
Рецепт приготування справжнього делікатесу - прозорого і ароматного варення зі свіжої полуниці і апельсин. опис приготування: Не варто думати, що чудове прозоре варення виходить тільки у бабусь. Ви теж зможете приготувати шикарний конфітюр, і всі ваші домашні закохаються в нього з першого ж шм...
Конфітюр зі слив
солодкі заготівлі — це завжди приємні сюрпризи холодною зимою. Конфітюр зі слив готується з темним шоколадом і корицею. виходить чудово! Спробуйте! опис приготування: Рецепт приготування конфітюру зі слив будинку — дуже простий, ви переконаєтеся в цьому. потрібно, звичайно, виділити на це блюд...
Конфітюр з інжиру і яблук
Це варення можна зробити не тільки восени, в період закаток, а також взимку або в будь-який час року. Спробуйте і ви зробити таке за рецептом, як приготувати конфітюр з інжиру і яблук. опис приготування: Інжир використовуйте сушений, а яблука можна купити в будь-який час року. Готовий конфітюр...
Конфітюр з гарбуза
вітамінні солодощі (особливо в холодну пору року) — справжня знахідка не тільки для дітей, але і для дорослих. Пропоную вам дуже простий і вельми цікавий варіант, як зробити конфітюр з гарбуза. опис приготування: Це дуже простий рецепт конфитюра з гарбуза, який можна приготувати на сніданок, а...
Конфітюр з ківі і агрусу
Рецепт приготування конфітюру (різновид джему) з ківі і агрусу опис приготування: Рецепт розрахований на 1,5-літрову банку ківі— 600 грам зеленого крыжовника— 750 грам лимонного соку— 4 Ст. ложки лимонної цедри— 1 Ст. ложка цукру— 500 грам Ківі очистити від шкірки. розрізати уздовж на ч...