Рецепт Конфітюр з апельсинів

Рецепт Конфітюр з апельсинів
Кількість порцій: 1 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Всі ласуни люблять варення з ягід (а іноді і з овочів). Сьогодні хочу запропонувати вам приготувати конфітюр з апельсинів. Він стане прекрасним доповненням до сніданку або просто чаювання.

опис приготування:

Нещодавно спробувала на практиці зварити конфітюр з апельсинів. Вийшло дійсно дуже смачно. За цим рецептом на виході виходить 4 баночки по 200 мл. Ви можете використовувати желирующий цукор, якщо у вас є така можливість. Його теж потрібно 1 кг, просто варити потрібно буде менше, досить буде 20-ти хвилин.

  • апельсини— 1 кілограм
  • цукор— 1 кілограм
  • сік апельсина— 1 штука
1 Складіть апельсини у велику каструлю і залийте їх 1,25 л води.

2 Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 2 годину.

3 Залиште на ніч остигати.

4 На другий день апельсини очистіть від шкірки. М'якоть поверніть в каструлю. Білу м'якоть з шкірки соскребите і теж відправте в каструлю.

5 Закип'ятіть на сильному вогні і варіть інтенсивно хвилин 7.

6 Отриману масу процідіть через марлю в іншу каструлю. залишки викиньте.

7 Цедру поріжте смужками. Покладіть її в каструлю з розчином, додайте цукор і сік одного апельсина.

8 Каструлю поставте на сильний вогонь. Нагрівайте її до повного розчинення цукру.

9 зменшіть вогонь. варіть 20-25 хвилин.

10 Готовність конфитюра перевіряється крапелькою: якщо капнути його на тарілку і помацати пальцем, він повинен покритися зморшками і тримати форму.

11 Розлийте його по стерилізованим банкам і зберігайте в темному місці.

Подібні рецепти

Полунично-апельсиновий конфітюр

Сосиски у тісті «квітка»

Рецепт приготування справжнього делікатесу - прозорого і ароматного варення зі свіжої полуниці і апельсин. опис приготування: Не варто думати, що чудове прозоре варення виходить тільки у бабусь. Ви теж зможете приготувати шикарний конфітюр, і всі ваші домашні закохаються в нього з першого ж шм...

Конфітюр зі слив

Конфітюр зі слив

солодкі заготівлі — це завжди приємні сюрпризи холодною зимою. Конфітюр зі слив готується з темним шоколадом і корицею. виходить чудово! Спробуйте! опис приготування: Рецепт приготування конфітюру зі слив будинку — дуже простий, ви переконаєтеся в цьому. потрібно, звичайно, виділити на це блюд...

Конфітюр з інжиру і яблук

Конфітюр з інжиру і яблук

Це варення можна зробити не тільки восени, в період закаток, а також взимку або в будь-який час року. Спробуйте і ви зробити таке за рецептом, як приготувати конфітюр з інжиру і яблук. опис приготування: Інжир використовуйте сушений, а яблука можна купити в будь-який час року. Готовий конфітюр...

Конфітюр з гарбуза

Конфітюр з гарбуза

вітамінні солодощі (особливо в холодну пору року) — справжня знахідка не тільки для дітей, але і для дорослих. Пропоную вам дуже простий і вельми цікавий варіант, як зробити конфітюр з гарбуза. опис приготування: Це дуже простий рецепт конфитюра з гарбуза, який можна приготувати на сніданок, а...

Конфітюр з ківі і агрусу

Конфітюр з ківі і агрусу

Рецепт приготування конфітюру (різновид джему) з ківі і агрусу опис приготування: Рецепт розрахований на 1,5-літрову банку ківі— 600 грам зеленого крыжовника— 750 грам лимонного соку— 4 Ст. ложки лимонної цедри— 1 Ст. ложка цукру— 500 грам Ківі очистити від шкірки. розрізати уздовж на ч...