Рецепт Кухвет

Рецепт Кухвет
Кількість порцій: 4-5 Час приготування: 6 г. 0 хв.
розповім, як приготувати кухвет - національне російське блюдо, яке чомусь незаслужено забули в наш час. всім тим, хто любить солодке варення без вираженої кислинки, сподобається цей смак!

опис приготування:

Рецепт приготування кухвета перед вами. впевнена, вам сподобається і смак, і консистенція цього солодкого "; холодцю ";. Взагалі блюдо є чимось середнім по консистенції між конфитюром і киселем: текстура і смак у нього дуже шовковисте і тягучі. Спробуйте і переконайтеся: взимку з медом дуже смачно буде його їсти!

  • ягоди бузини— 500 грам
  • борошно— 400 грам(ідеально — гречана або житнє, але я в цей раз використовувала пшеничну, і теж смачно вийшло)
  • груші— 6 штук
Кухвет - фото крок 1 1. Ягоди добре помиємо, відкинемо на друшляк і обсушити. Потім пересипаємо їх борошном, щоб вони стали зовсім біленькими. Залишимо при кімнатній температурі постояти 3-4 годину.

Кухвет - фото крок 2 2. Тим часом груші теж моєму, очистимо від шкурок і наріжемо дрібними кубиками. чим дрібніше — тим краще.

Кухвет - фото крок 3 3. Ягоди в борошні пересипаємо в каструлю, додамо шматочки груші, ставимо на маленький вогонь. Заливаємо окропом так, щоб вода лише трохи покривала ягоди, адже це не компот, а щось на кшталт киселю. Тушкуємо півтори години.

Кухвет - фото крок 4 4. Далі можна перетерти в пюре - і знову повернути в каструлю, щоб закипіло. Я не перетирала, а просто перелила крізь ситечко, ягідки я повернула назад в каструлю, а грудки борошна, якщо залишилися, викидаємо. Після кипіння закриваємо на зиму. Подаємо з медом. Готово!

Подібні рецепти

Консервированная черешня

Ковбаса з креветками

Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...

Картопля зі свинячими реберцями

Картопля зі свинячими реберцями

Рецепт приготування картоплі зі свинячими реберцями сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, не докладаючи особливих зусиль. Тут же — вишукане святкове блюдо з найпростіших інгредієнтів! опис приготування: Такий простий рецепт картоплі зі свинячими реберцями дозволяє як би "; підлашт...

Компот з мандаринів і яблук

Компот з мандаринів і яблук

Хочете смачний напій? Тоді не поспішайте бігти за ним в магазин. Краще зробити його самостійно. Завдяки нескладної інструкції зможете зрозуміти, як приготувати компот з мандаринів і яблук. опис приготування: Цікавий за смаком і освіжаючий напій. Компот прекрасно втамує спрагу в спекотний літні...

Куряча гомілка в соєвому соусі

Куряча гомілка в соєвому соусі

Готувати курячі гомілки дуже легко і просто, напевно, тому страви з них є найпопулярнішими у нас. Підбираємо для курки хороший маринад, наприклад, соєвий соус, і смачну вечерю забезпечений. опис приготування: Завдяки азіатської кухні у нас з'явилося дуже багато нових продуктів, які, на мій пог...

Карпаччо з яловичої вирізки

Карпаччо з яловичої вирізки

Карпаччо з яловичої вирізки можна назвати справді вишуканим блюдом. Тонкі скибочки ніжного м'яса зможуть прикрасити будь-який святковий стіл. Головне - правильно приготувати і подати страву. опис приготування: Якщо ви хочете знати, як приготувати карпаччо з яловичої вирізки, то прочитайте цей ...