Рецепт Курка в горіховому соусі
Рецепт приготування курки в горіховому соусі.
кількість порцій: 8
- Курячі грудки— 1 кілограм
- сік лайма— 4 Ст. ложки(для маринаду:)
- Соєвий соус— 4 Ст. ложки(з низьким вмістом натрію)
- Рослинна олія— 2 Ст. ложки
- кмин— 2 чайних ложки
- Koriandr— 4 чайних ложки
- куркума— 2 чайних ложки
- Рослинна олія— 2 Ст. ложки(для соусу:)
- Цибуля— 80 грам(дрібно нарізати)
- порошок чилі— 10 грам
- маринад— 75 мілілітрів
- Коричневий цукор— 60 грам
- вода— 120 мілілітрів(якщо знадобиться, то більше)
- Вершкове арахісове масло— 250 грам(не використовуйте з низьким вмістом жиру)
- вапно— 1 штука(нарізати часточками)
- пучок кінзи— 1 штука
Підготуйте інгредієнти для маринаду.
Все добре перемішайте. Залиште 5 ст.л. для соусу, інше буде використано для курки.
Залийте курку маринадом. Ретельно покрийте маринадом всю птицю. Можна використовувати пензлик для випічки, але якщо ви працюєте руками — не забудьте одягнути рукавички, так як куркума сильно бруднить руки. Маринувати курку потрібно протягом 1 годину.
Приступаємо до підготовки соусу.
спочатку, на середньому вогні обсмажте цибулю до м'якості. Потім додайте порошок чілі (мелений червоний перець), 5 ст.л. маринад, коричневий саха і воду. Добре перемішайте щоб інгредієнти зв'язалися разом.
Зніміть сковороду з вогню і додайте арахісове масло. Перемішуйте до гладкого стану. Якщо соус буде дуже густий додайте трохи води. Відставте в сторону. І перед подачею готової курки підігрійте соус на повільному вогні постійно помішуючи.
Після того як курка полежала в маринаді. На середньому вогні смажимо курку протягом 10-15 хвилин до готовності.
сервіровка: Подавайте курку на шампурах, злегка полийте соусом. Блюдо прикрасьте кінзою і часточками лайма. Смачного.
Подібні рецепти
Курка, запечена у вершковому соусі
Страви з курки — найпоширеніші страви у сучасних господинь. По перше, дуже швидко і просто готуються. По-друге, завжди виходять смачними. А з вершковим соусом м'ясо стає соковитим. опис приготування: Ділюся найпростішим рецептом популярного святкової страви — курка з грибами в вершках. таке бл...
Курка з грибами в сметанному соусі
Курка чудово поєднується з печерицями, а якщо їх подати разом з ароматним сметанним соусом, то вийде справжнє ресторанне блюдо. Саме таке блюдо я і пропоную вам приготувати сьогодні. опис приготування: Якщо ви не знаєте, як приготувати курку з грибами в сметанному соусі, тут ви знайдете доклад...
Курка з грибами в соєвому соусі
Любіть азіатську кухню? Тоді зробіть одне з популярних м'ясних страв з курки з додаванням грибів. Розповім про те, як приготувати курку з грибами в соєвому соусі. Смачне і ситне блюдо. опис приготування: Таке блюдо можна подавати з гарніром з рису (найпопулярніший азіатський гарнір), а також в...
Курка, маринована в соєвому соусі
Якщо ви хочете приготувати що-небудь смачне, але при цьому досить просте, пропоную вам рецепт приготування курки, маринованої в соєвому соусі — відмінний варіант для обіду або пікніка. опис приготування: Рецепт приготування курки, маринованої в соєвому соусі досить простий, проте припускає вик...
Курка по-китайськи в солоденьке соусі
Класичне м'ясну страву китайської кухні обов'язково готується в солодкому соусі, ми додамо цитрусову нотку. Спробуйте приготувати і Ви! А я розповім як. опис приготування: Смачне і соковите блюдо з яскраво-солодким смаком. Таку курку в солодкому соусі подають з гарніром з відвареного рису, а п...