Рецепт Курка по-китайськи в солоденьке соусі

Рецепт Курка по-китайськи в солоденьке соусі
Кількість порцій: 3 Час приготування: 45 хв.
Класичне м'ясну страву китайської кухні обов'язково готується в солодкому соусі, ми додамо цитрусову нотку. Спробуйте приготувати і Ви! А я розповім як.

опис приготування:

Смачне і соковите блюдо з яскраво-солодким смаком. Таку курку в солодкому соусі подають з гарніром з відвареного рису, а прикрашають насінням кунжуту і перцем. Спершу варто обсмажити у фритюрі курку, а потім приготувати до неї соус на основі апельсинового соку. Пригощайтеся!

  • курячі стегна— 450 грам(без кісток)
  • Соєвий соус— 1 Ст. ложка
  • саке— 1 Ст. ложка
  • Корінь імбиру— 1 Чайна ложка
  • Крохмаль картопляний— 0,5 склянки
  • Рослинна олія— За смаком
  • Апельсиновий сік— 3/4 склянки
  • апельсиновий мармелад— 1/3 склянки
  • апельсинова цедра— 0,5 чайних ложки
  • сіль— За смаком
  • Червоний перець— 1/4 штуки
  • кунжут— 0,5 чайних ложки
Курка по-китайськи в солоденьке соусі - фото крок 1 1. Вимийте курячі стегна, видаліть шкірку і наріжте шматочками. Викладіть курку в миску, додайте соєвий соус, саке, тертий корінь імбиру. Перемішайте і маринують від 15 хвилин.

Курка по-китайськи в солоденьке соусі - фото крок 2 2. У сковороду налийте апельсиновий сік, додайте до нього апельсиновий мармелад, цедру, 1 чайну ложку крохмалю, щіпку солі.

Курка по-китайськи в солоденьке соусі - фото крок 3 3. Крохмаль, що залишився викладіть в тарілку, обваляйте в ньому кожен шматочок курки.

Курка по-китайськи в солоденьке соусі - фото крок 4 4. У казані або глибокій сковороді обсмажте курку у великій кількості розпеченого масла.

Курка по-китайськи в солоденьке соусі - фото крок 5 5. Готову курку викладайте на серветку, щоб вбрався зайвий жир.

Курка по-китайськи в солоденьке соусі - фото крок 6 6. Поставте соус на вогонь і варіть після закипання до загустіння.

Курка по-китайськи в солоденьке соусі - фото крок 7 7. Викладіть курку в соус і перемішайте.

Курка по-китайськи в солоденьке соусі - фото крок 8 8. Подавайте курку з гарніром з відвареного рису, прикрасьте дрібно рубаним червоним перцем і кунжутним насінням. Смачного!

Подібні рецепти

Курка з грибами у вершковому соусі

Гарбузове булочки з корицею і горіхами

Страви з курки — найпоширеніші страви у сучасних господинь. По перше, дуже швидко і просто готуються. По-друге, завжди виходять смачними. А з вершковим соусом м'ясо стає соковитим. опис приготування: Ділюся найпростішим рецептом популярного святкової страви — курка з грибами в вершках. таке бл...

Курка з грибами в сметанному соусі

Курка з грибами в сметанному соусі

Курка чудово поєднується з печерицями, а якщо їх подати разом з ароматним сметанним соусом, то вийде справжнє ресторанне блюдо. Саме таке блюдо я і пропоную вам приготувати сьогодні. опис приготування: Якщо ви не знаєте, як приготувати курку з грибами в сметанному соусі, тут ви знайдете доклад...

Курка з грибами в соєвому соусі

Курка з грибами в соєвому соусі

Любіть азіатську кухню? Тоді зробіть одне з популярних м'ясних страв з курки з додаванням грибів. Розповім про те, як приготувати курку з грибами в соєвому соусі. Смачне і ситне блюдо. опис приготування: Таке блюдо можна подавати з гарніром з рису (найпопулярніший азіатський гарнір), а також в...

Курка з грибами в соусі Марсала

Курка з грибами в соусі Марсала

Рецепт приготування курки з грибами у вершковому соусі Марсала. Блюдо легко готувати. опис приготування: 1. Поставити велику сковороду на сильний вогонь. Залити оливкового масла. Обсмажувати курячі стегна з усіх боків до готовності, близько 20-30 хвилин. Посолити і поперчити. Викласти курочку ...

Курка з кумкватом в вершковому соусі

Курка з кумкватом в вершковому соусі

Нещодавно був у гіпермаркеті і побачив кумкват, пройти мимо не зміг, тому довелося придумувати, що з ним можна зробити. розповім рецепт, як приготувати курку з кумкватом в вершковому соусі. опис приготування: Вирішив зупинитися саме на курці, тому як все її люблять, вона недорога і відмінно по...