Рецепт Куряче рагу в гарбузі

Рецепт Куряче рагу в гарбузі
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Прекрасне куряче рагу з картоплею і овочами, запечене в гарбузі.

Принадність цієї страви в тому, що гарбуз служить їстівним горщиком, в якому гаситься рагу з м'ясом.

кількість порцій: 4
  • гарбуз— 1  штук
  • Куряче філе— 1 кілограм
  • Картопля— 3 штуки
  • Перець болгарський— 1 штука
  • морква— 1 штука
  • помідор— 1 штука
  • Ріпчаста цибуля— 3 штуки
  • зелень: кріп, петрушка, салат - пучок— За смаком
  • сіль, перець— За смаком
  • Рослинна олія— 100 грам
  • часник— 4 зубчики
Куряче рагу в гарбузі - фото крок 1 Куряче філе нарізаємо на шматочки.

Куряче рагу в гарбузі - фото крок 2 Ставимо на вогонь сковороду, розпалює рослинне масло, висипаємо туди куряче філе і обсмажуємо до появи легкої золотистої скоринки.

Куряче рагу в гарбузі - фото крок 3 Поки обсмажується м'ясо, займемося гарбузом. гарбуз моєму, сушарка, верхню частину акуратно зрізаємо — ця частина гарбуза потім буде служити нам кришкою.

Куряче рагу в гарбузі - фото крок 4 Виймаємо з самої гарбуза серцевину з насінням. І за допомогою ложки потрібно акуратно, щоб не зіпсувати цілісність зовнішнього шару гарбуза, вийняти зайву м'якоть. Товщина стінок гарбуза повинна залишитися приблизно 1 або 1,5 см.

Куряче рагу в гарбузі - фото крок 5 І ось вийшов гарбузовий горщик з кришкою і м'якоть гарбуза, з якої нам знадобиться приблизно 1/3 частина.

Куряче рагу в гарбузі - фото крок 6 Натріть внутрішні стінки гарбуза рослинним маслом, підсолити їх.

Куряче рагу в гарбузі - фото крок 7 Нарізаємо цибулю кубиками.

Куряче рагу в гарбузі - фото крок 8 Додаємо до м'яса цибулю і, перемішуючи, тушкуємо м'ясо з цибулею до початку освіти на луці золотистого кольору.

Куряче рагу в гарбузі - фото крок 9 Очистити моркву і нарізати соломкою.

Куряче рагу в гарбузі - фото крок 10 Як тільки цибуля підрум'яниться, додаємо в сковороду з куркою нарізану моркву. Чому в сковорідку все овочі кладу, а не відразу на гарбуз? Так все просто, щоб було зручніше розмішати овочі, так як в гарбузі це буде складно, я б навіть сказала, що неможливо.

Куряче рагу в гарбузі - фото крок 11 Картопля теж нарізаємо кубиками.

Куряче рагу в гарбузі - фото крок 12 І відразу відправляємо в сковорідку з куркою.

Куряче рагу в гарбузі - фото крок 13 Нарізаємо кубиками помідор і болгарський перець соломкою, дрібніше зелень петрушки, головку часнику чистимо до стану зубчиків, зубчики не ріжемо - вони використовуються цілком.

Куряче рагу в гарбузі - фото крок 14 викладаємо помідори, перець, зелень і часник в сковороду, а також додаємо м'якоть гарбуза.

Куряче рагу в гарбузі - фото крок 15 Солимо і посипаємо чорним перцем за смаком і ретельно перемішуємо.

Куряче рагу в гарбузі - фото крок 16 Всю начинку зі сковороди перекладаємо в гарбуз, перекладаємо акуратно, щоб стінки "горщика" залишилися цілими. І закриваємо гарбузовий горщик раніше відрізаною кришечкою.

Куряче рагу в гарбузі - фото крок 17 Розстеліть на деку 2 великі шматки фольги - хрест на хрест. Встановіть гарбуз в центр.

Куряче рагу в гарбузі - фото крок 18 Тісно обгорніть гарбуз фольгою. Хвостик на кришечці теж закрийте, інакше вона обгорить. Помістіть загорнуту в фольгу гарбуз в нагріту духовку і запікайте при температурі 180-200 градусів близько 2 — 3 годин.

Куряче рагу в гарбузі - фото крок 19 Після закінчення зазначеного часу дістаємо гарбуз з духовки, прибираємо фольгу, перекладаємо гарбуз на тарілку, відкриваємо кришку і… вдихаємо найсмачніше аромат нашого рагу.

Куряче рагу в гарбузі - фото крок 20 Подавати можна і гарячим, і холодним. Викладіть на тарілку начинку гарбуза і гарбузову м'якоть - її можна вибрати ложкою зсередини, а можна нарізати спорожнілу гарбуз ножем, обрізавши шкірку, прикрасити можна зеленню і на різати помідору.

Куряче рагу в гарбузі - фото крок 21 Смачного!

Подібні рецепти

Каша в гарбузі в духовці

Смузі з буряка

Моя мама в дитинстві готувала мені цікаве блюдо, яке підкорило моє серце і шлунок. І я його захотіла повторити, але з невеликими поправками. Вийшло ще смачніше! Здивуйте своїх близьких рецептом. опис приготування: Тепер я поділюся з вами тим, як приготувати кашу в гарбузі в духовці, а якщо бут...

Кролик в гарбузі

Кролик в гарбузі

Цікаве гаряче блюдо з кролика і гарбуза не залишить вас байдужим. Воно має ніжний смак і естетичним виглядом. Відмінний вибір для особливого вечера.Так обов'язково спробуйте приготувати! опис приготування: Завдяки своїм зовнішнім виглядом, кролик в гарбузі підходить до сімейних свят або на хел...

Каша в гарбузі

Каша в гарбузі

Каша в гарбузі — дуже дешеве і нескладне в приготуванні, але вражаюче блюдо російської традиційної кухні. Таке на стіл поставиш — затьмарить собою будь-які новації і делікатеси. опис приготування: Їхали на днях з чоловіком по трасі, а вздовж траси селяни практично даром продавали гарбуз. Перег...

Куряче чилі

Куряче чилі

Рецепт приготування курячого чилі. кількість порцій: 6 Курячі грудки— 1.5 кілограма Курячий бульйон— 1 Склянка Зелена цибуля— 1 Склянка(порізати) Цибуля— 1 Склянка(порізати) часник— 2 зубчики зелений чилі— 1 штука(рубаний) червоний чилі— 2 штуки(рубаний) Оливкова олія— 2-3 Ст. ложок(або рослинн...

Куряче філе швидко і смачно

Куряче філе швидко і смачно

Для того щоб приготувати швидко і смачно куряче філе, достатньо придбати курячі грудки і яйця зі спеціями для панірування. Рекомендується для сімейної вечері або зустрічі гостей на швидку руку. опис приготування: Куряче філе готується швидко. Страву можна з успіхом застосувати для зустрічі гос...