Рецепт Куряче рагу в гарбузі
Прекрасне куряче рагу з картоплею і овочами, запечене в гарбузі.
Принадність цієї страви в тому, що гарбуз служить їстівним горщиком, в якому гаситься рагу з м'ясом.
кількість порцій: 4
- гарбуз— 1 штук
- Куряче філе— 1 кілограм
- Картопля— 3 штуки
- Перець болгарський— 1 штука
- морква— 1 штука
- помідор— 1 штука
- Ріпчаста цибуля— 3 штуки
- зелень: кріп, петрушка, салат - пучок— За смаком
- сіль, перець— За смаком
- Рослинна олія— 100 грам
- часник— 4 зубчики
Ставимо на вогонь сковороду, розпалює рослинне масло, висипаємо туди куряче філе і обсмажуємо до появи легкої золотистої скоринки.
Поки обсмажується м'ясо, займемося гарбузом. гарбуз моєму, сушарка, верхню частину акуратно зрізаємо — ця частина гарбуза потім буде служити нам кришкою.
Виймаємо з самої гарбуза серцевину з насінням. І за допомогою ложки потрібно акуратно, щоб не зіпсувати цілісність зовнішнього шару гарбуза, вийняти зайву м'якоть. Товщина стінок гарбуза повинна залишитися приблизно 1 або 1,5 см.
І ось вийшов гарбузовий горщик з кришкою і м'якоть гарбуза, з якої нам знадобиться приблизно 1/3 частина.
Натріть внутрішні стінки гарбуза рослинним маслом, підсолити їх.
Нарізаємо цибулю кубиками.
Додаємо до м'яса цибулю і, перемішуючи, тушкуємо м'ясо з цибулею до початку освіти на луці золотистого кольору.
Очистити моркву і нарізати соломкою.
Як тільки цибуля підрум'яниться, додаємо в сковороду з куркою нарізану моркву. Чому в сковорідку все овочі кладу, а не відразу на гарбуз? Так все просто, щоб було зручніше розмішати овочі, так як в гарбузі це буде складно, я б навіть сказала, що неможливо.
Картопля теж нарізаємо кубиками.
І відразу відправляємо в сковорідку з куркою.
Нарізаємо кубиками помідор і болгарський перець соломкою, дрібніше зелень петрушки, головку часнику чистимо до стану зубчиків, зубчики не ріжемо - вони використовуються цілком.
викладаємо помідори, перець, зелень і часник в сковороду, а також додаємо м'якоть гарбуза.
Солимо і посипаємо чорним перцем за смаком і ретельно перемішуємо.
Всю начинку зі сковороди перекладаємо в гарбуз, перекладаємо акуратно, щоб стінки "горщика" залишилися цілими. І закриваємо гарбузовий горщик раніше відрізаною кришечкою.
Розстеліть на деку 2 великі шматки фольги - хрест на хрест. Встановіть гарбуз в центр.
Тісно обгорніть гарбуз фольгою. Хвостик на кришечці теж закрийте, інакше вона обгорить. Помістіть загорнуту в фольгу гарбуз в нагріту духовку і запікайте при температурі 180-200 градусів близько 2 — 3 годин.
Після закінчення зазначеного часу дістаємо гарбуз з духовки, прибираємо фольгу, перекладаємо гарбуз на тарілку, відкриваємо кришку і… вдихаємо найсмачніше аромат нашого рагу.
Подавати можна і гарячим, і холодним. Викладіть на тарілку начинку гарбуза і гарбузову м'якоть - її можна вибрати ложкою зсередини, а можна нарізати спорожнілу гарбуз ножем, обрізавши шкірку, прикрасити можна зеленню і на різати помідору.
Смачного!
Подібні рецепти
Смузі з буряка
Моя мама в дитинстві готувала мені цікаве блюдо, яке підкорило моє серце і шлунок. І я його захотіла повторити, але з невеликими поправками. Вийшло ще смачніше! Здивуйте своїх близьких рецептом. опис приготування: Тепер я поділюся з вами тим, як приготувати кашу в гарбузі в духовці, а якщо бут...
Кролик в гарбузі
Цікаве гаряче блюдо з кролика і гарбуза не залишить вас байдужим. Воно має ніжний смак і естетичним виглядом. Відмінний вибір для особливого вечера.Так обов'язково спробуйте приготувати! опис приготування: Завдяки своїм зовнішнім виглядом, кролик в гарбузі підходить до сімейних свят або на хел...
Каша в гарбузі
Каша в гарбузі — дуже дешеве і нескладне в приготуванні, але вражаюче блюдо російської традиційної кухні. Таке на стіл поставиш — затьмарить собою будь-які новації і делікатеси. опис приготування: Їхали на днях з чоловіком по трасі, а вздовж траси селяни практично даром продавали гарбуз. Перег...
Куряче чилі
Рецепт приготування курячого чилі. кількість порцій: 6 Курячі грудки— 1.5 кілограма Курячий бульйон— 1 Склянка Зелена цибуля— 1 Склянка(порізати) Цибуля— 1 Склянка(порізати) часник— 2 зубчики зелений чилі— 1 штука(рубаний) червоний чилі— 2 штуки(рубаний) Оливкова олія— 2-3 Ст. ложок(або рослинн...
Куряче філе швидко і смачно
Для того щоб приготувати швидко і смачно куряче філе, достатньо придбати курячі грудки і яйця зі спеціями для панірування. Рекомендується для сімейної вечері або зустрічі гостей на швидку руку. опис приготування: Куряче філе готується швидко. Страву можна з успіхом застосувати для зустрічі гос...