Рецепт Агрус маринований

Рецепт Агрус маринований
Кількість порцій: 10-15 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Якось у подруги я спробувала дуже оригінальну закуску — маринований агрус. До м'яса ягідки пішли на ура! Вирішила обов'язково спробувати приготувати аґрус самостійно. вийшло! ділюся!

опис приготування:

Інгредієнти в рецепті розраховані на дев'ять півлітрових баночок. Гвоздику і запашний перець, як і вишневі листя, закидайте в банки по 3-4 штучки. Вага агрусу також може відрізнятися в залежності від розміру ягід. Тому більше довіряйте своїм очам. Агрус краще брати не зовсім стиглий з товстою шкіркою.

Отже, як маринувати агрус?

1. Спочатку промийте ягоди під проточною водою, потім (зручно — ножицями!) зріжте гілочки і носики. Раджу до цього нудного заняття залучити і домашніх (їсти-то все будуть!).

2. Банки простерилизуйте і просушіть. У них покладіть по 2-3 listika vişni, гвоздику і запашний перець (по 3-4 ягідки). Потім наповніть банки ягодами агрусу.

3. Наповнені банки залийте окропом, дайте настоятися протягом 5 хвилин. Потім воду з банок злийте в велику каструлю (місткістю не менше 3-х літрів).

4. У каструлю з водою додайте жменю промитих вишневих листя, доведіть до кипіння і поваріть протягом 5 хвилин. Потім листя виберіть і викиньте, додайте ще склянку води, цукор і сіль.

5. через 5 хвилин після кипіння нашого розсолу його знову треба залити в банки, дати настоятися протягом п'яти хвилин і знову злити в каструлю. Паралельно почніть кип'ятити кришки для закрутки банок.

6. Повторно злитий розчин доведіть до кипіння, додайте оцет, гарненько перемішайте і заливайте в банки. Банки тут же закочуйте готовими стерильними кришками.

7. Маринований аґрус в банках перевертаємо на ковдру, вкутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Готово! Зберігайте в темному прохолодному місці.

Смачного!

  • агрус— 2,5-3 кілограма
  • цукор— 11 Ст. ложка
  • сіль— 3 Ст. ложки
  • Оцет 70-проц.  — 6 чайних ложок(або 25 мл.)
  • гвоздика— 4 чайних ложки
  • перець духмяний— 4-5 чайних ложок
  • вишневе листя— 27 штук(Або велика жменя)
Інгредієнти в рецепті розраховані на дев'ять півлітрових баночок. Гвоздику і запашний перець, як і вишневі листя, закидайте в банки по 3-4 штучки. Вага агрусу також може відрізнятися в залежності від розміру ягід. Тому більше довіряйте своїм очам. Агрус краще брати не зовсім стиглий з товстою шкіркою.

Отже, як маринувати агрус?

1. Спочатку промийте ягоди під проточною водою, потім (зручно — ножицями!) зріжте гілочки і носики. Раджу до цього нудного заняття залучити і домашніх (їсти-то все будуть!).

2. Банки простерилизуйте і просушіть. У них покладіть по 2-3 listika vişni, гвоздику і запашний перець (по 3-4 ягідки). Потім наповніть банки ягодами агрусу.

3. Наповнені банки залийте окропом, дайте настоятися протягом 5 хвилин. Потім воду з банок злийте в велику каструлю (місткістю не менше 3-х літрів).

4. У каструлю з водою додайте жменю промитих вишневих листя, доведіть до кипіння і поваріть протягом 5 хвилин. Потім листя виберіть і викиньте, додайте ще склянку води, цукор і сіль.

5. через 5 хвилин після кипіння нашого розсолу його знову треба залити в банки, дати настоятися протягом п'яти хвилин і знову злити в каструлю. Паралельно почніть кип'ятити кришки для закрутки банок.

6. Повторно злитий розчин доведіть до кипіння, додайте оцет, гарненько перемішайте і заливайте в банки. Банки тут же закочуйте готовими стерильними кришками.

7. Маринований аґрус в банках перевертаємо на ковдру, вкутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Готово! Зберігайте в темному прохолодному місці.

Смачного!

Подібні рецепти

Агрус з апельсинами без варіння

Маринований тофу

Справжній вітамінний вибух в одній банці — це цілком можливо, якщо ви заготовите в літній сезон агрус з апельсинами без варіння. Від такого ласощі в холодну пору всі будуть в захваті! опис приготування: Неймовірно ароматне і смачне "; живе" варення можна подавати до чаю або до кави з будь-випі...

Агрус в сиропі

Агрус в сиропі

ароматний, стиглий і соковитий агрус в сезон люблять багато. Однак при бажанні з нього можна зробити відмінні заготовки на зиму, приготувавши агрус в сиропі в домашніх умовах. опис приготування: Цей досить простий рецепт агрусу в сиропі займає чимало часу, проте результат того вартий! Найніжні...

Агрус з цукром на зиму

Агрус з цукром на зиму

Для вас — простий рецепт агрусу з цукром на зиму, корисна і універсальна заготовка, яка може використовуватися для десертів, самостійно, або навіть для м'ясних страв в якості кислого соусу! опис приготування: Рецепт приготування агрусу з цукром на зиму не відніме у вас багато часу і зусиль, за...

Агрус у власному соку без цукру

Агрус у власному соку без цукру

Рецепт приготування агрусу у власному соку без цукру, я вперше випробувала в минулому році, і скажу, що результат порадував і мене, і всю мою родину. Так що ділюся рецептом і з вами! опис приготування: Агрус за цим рецептом виходить неймовірно смачним і солодким, навіть незважаючи на те, що в ...

Консервированная черешня

Консервированная черешня

Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...