Рецепт Конфітюр зі смородини

Рецепт Конфітюр зі смородини
Кількість порцій: 1 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Баночка конфитюра зі смородини приготована своїми руками зігріє вас зимовими вечорами і підніме настрій влітку — в будь-яку погоду такі ласощі буде смачним і бажаним.

опис приготування:

Ще з дитинства я пам'ятаю, як я не любила збирати смородину, адже це був досить довгий і трудомісткий процес, але бабуся мене завжди підбадьорювала і говорила, що взимку я буду з задоволенням ласувати смачненьким конфитюром з цих ягід. І справді, в зимовий час баночка цієї смакоти так піднімала мені настрій, як ніби починався справжнє свято. І якщо ви теж любите намазати на шматочок батона щось солоденьке, тоді я із задоволенням розповім вам, як приготувати смачний конфітюр зі смородини. повірте, це не тільки смачні ласощі, але і корисне, адже в червоній смородині міститься не менше корисних речовин, ніж в журавлині. Ну а якщо ви боїтеся, що такий конфітюр вийде кислим, то смію вас запевнити, завдяки додаванню цукру, смак у нього виходить божественний. Так що з цим простим рецептом конфитюра зі смородини ваші зимові вечори стануть яскравими і сонячними.

  • Сік червоної смородини—  1 Склянка
  • цукор— 1 Склянка
Конфітюр зі смородини - фото крок 1 Червону смородину перебираємо і промиваємо під холодною водою, потім викладаємо на рушник, щоб вона висохла.

Конфітюр зі смородини - фото крок 2 Тепер нам необхідно вичавити сік з ягід. Можна, можливо, звичайно ж, і в ручну, але буде багато мороки, тому я користуюся соковижималкою.

Конфітюр зі смородини - фото крок 3 Тепер насипаємо стільки склянок цукру, скільки вийшло склянок ягідного соку, частка 1:1.

Конфітюр зі смородини - фото крок 4 Змішуємо сік і цукор в каструлі і ставимо її на вогонь. Варимо конфітюр на середньому вогні протягом 20-30 хвилин.

Конфітюр зі смородини - фото крок 5 Готовий конфітюр розливаємо по стерильним банкам і закриваємо кришками. Ставимо в холодне місце.

Конфітюр зі смородини - фото крок 6 А взимку насолоджуємося приголомшливим смаком конфитюра зі смородини. Смачного!

Подібні рецепти

Полунично-апельсиновий конфітюр

Яблучний конфітюр (простий рецепт)

Рецепт приготування справжнього делікатесу - прозорого і ароматного варення зі свіжої полуниці і апельсин. опис приготування: Не варто думати, що чудове прозоре варення виходить тільки у бабусь. Ви теж зможете приготувати шикарний конфітюр, і всі ваші домашні закохаються в нього з першого ж шм...

Конфітюр зі слив

Конфітюр зі слив

солодкі заготівлі — це завжди приємні сюрпризи холодною зимою. Конфітюр зі слив готується з темним шоколадом і корицею. виходить чудово! Спробуйте! опис приготування: Рецепт приготування конфітюру зі слив будинку — дуже простий, ви переконаєтеся в цьому. потрібно, звичайно, виділити на це блюд...

Конфітюр з апельсинів

Конфітюр з апельсинів

Всі ласуни люблять варення з ягід (а іноді і з овочів). Сьогодні хочу запропонувати вам приготувати конфітюр з апельсинів. Він стане прекрасним доповненням до сніданку або просто чаювання. опис приготування: Нещодавно спробувала на практиці зварити конфітюр з апельсинів. Вийшло дійсно дуже сма...

Конфітюр з гарбуза

Конфітюр з гарбуза

вітамінні солодощі (особливо в холодну пору року) — справжня знахідка не тільки для дітей, але і для дорослих. Пропоную вам дуже простий і вельми цікавий варіант, як зробити конфітюр з гарбуза. опис приготування: Це дуже простий рецепт конфитюра з гарбуза, який можна приготувати на сніданок, а...

Конфітюр з інжиру і яблук

Конфітюр з інжиру і яблук

Це варення можна зробити не тільки восени, в період закаток, а також взимку або в будь-який час року. Спробуйте і ви зробити таке за рецептом, як приготувати конфітюр з інжиру і яблук. опис приготування: Інжир використовуйте сушений, а яблука можна купити в будь-який час року. Готовий конфітюр...