Рецепт Шафранний торт

Рецепт Шафранний торт
Кількість порцій: 5-7 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Рецепт приготування паски з шафраном може стати в нагоді кожному, хто розмірковує про те, як спекти паску на Великдень. Шафранний торт — то, що вам потрібно, якщо традиційна великодня випічка набридла.

опис приготування:

Шафран додасть вашому пасці дуже оригінальний і незвичайний, насичений смак, описати який словами складно — це краще пробувати. По суті і принципом приготування, це звичайнісінька версія паски, з тією лише різницею, що тут в тісто додається шафран. головне — щоб шафран був справжнім, а не підробленими, інакше вийде не так смачно.

сподіваюся, рецепт паски з шафраном вам сподобається і стане в нагоді. хай щастить!


  • борошно— 1 кілограм(может потребоваться и чуть меньше)
  • Сухі дріжджі— 18 грам(40 г. свіжих)
  • жирні вершки— 250 мілілітрів
  • Коричневий цукор— 200 грам
  • Вершкове масло— 50 грам
  • жовтки— 10 штук
  • Імерітінского шафрану— 1 Чайна ложка(з гіркою)
  • сіль— 1/2 чайних ложки
  • мелений кардамон— 1/2 чайних ложки
  • білий ром— 100 грам(або 100 г. 50/50 водка с бренди)
  • Ізюм, цукаты и орехи по— 100 грам
  • глазур— 1 штука
Шафранний торт - фото крок 1 Влейте алкоголь в миску с шафранов накройте и оставьте на несколько часов. далі, займитесь опарой. нагрійте воду (100 мл.) і влийте 1/3 сливок и разводим дрожжи в смеси.

Шафранний торт - фото крок 2 тепер, додамо цукор (1 ст.л.) і мука (150 м). Замешиваем до однородного теста. Ставим в тёплое место на один час.

Шафранний торт - фото крок 3 В цей час 1/2 оставшегося сахара растираем со сливочным маслом (предварительно растопив).

Шафранний торт - фото крок 4 Остальной сахар растираем с желтками.

Шафранний торт - фото крок 5 Когда опара готова добавляем: олія, жовтки, вершки, кардамон, шафран (с алкоголем) і сіль. Перемешиваем и потихоньку добавляем муку. Замешиваем пока не получится мягкое тесто.

Шафранний торт - фото крок 6 Полотенцем накрываем получившееся тесто и ставим подходить в тепло. Это может занять около 2-ух часов (объём, как и положено дрожжевому тесту, должен увеличиться в двое).

Шафранний торт - фото крок 7 Коли тісто підійшло, обминаем и перекладываем на присыпанную мукой рабочую поверхность и вымешиваем в течении 10 минут добавив орехи, родзинки і цукати.

Шафранний торт - фото крок 8 Смажьте формы сливочным маслом и присыпьте мукой. Выкладывайте тесто в формы на 1/3 и поставьте их в тёплое место на 40 хвилин. далі, поместите формы в разогретую духовку (170 ° С) і випікайте 40-50 хвилин. В течении полу часа духовку не открывайте. Когда куличи готовы, можно покрыть глазурью (для глазури как раз и подойдут белки которые не используются в рецепте). Покрывать глазурь следует на остывшие куличи.

Подібні рецепти

Консервированная черешня

Простий рецепт котлет

Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...

Картопля зі свинячими реберцями

Картопля зі свинячими реберцями

Рецепт приготування картоплі зі свинячими реберцями сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, не докладаючи особливих зусиль. Тут же — вишукане святкове блюдо з найпростіших інгредієнтів! опис приготування: Такий простий рецепт картоплі зі свинячими реберцями дозволяє як би "; підлашт...

Компот з мандаринів і яблук

Компот з мандаринів і яблук

Хочете смачний напій? Тоді не поспішайте бігти за ним в магазин. Краще зробити його самостійно. Завдяки нескладної інструкції зможете зрозуміти, як приготувати компот з мандаринів і яблук. опис приготування: Цікавий за смаком і освіжаючий напій. Компот прекрасно втамує спрагу в спекотний літні...

Куряча гомілка в соєвому соусі

Куряча гомілка в соєвому соусі

Готувати курячі гомілки дуже легко і просто, напевно, тому страви з них є найпопулярнішими у нас. Підбираємо для курки хороший маринад, наприклад, соєвий соус, і смачну вечерю забезпечений. опис приготування: Завдяки азіатської кухні у нас з'явилося дуже багато нових продуктів, які, на мій пог...

Карпаччо з яловичої вирізки

Карпаччо з яловичої вирізки

Карпаччо з яловичої вирізки можна назвати справді вишуканим блюдом. Тонкі скибочки ніжного м'яса зможуть прикрасити будь-який святковий стіл. Головне - правильно приготувати і подати страву. опис приготування: Якщо ви хочете знати, як приготувати карпаччо з яловичої вирізки, то прочитайте цей ...