Рецепт Шафранний торт
Рецепт приготування паски з шафраном може стати в нагоді кожному, хто розмірковує про те, як спекти паску на Великдень. Шафранний торт — то, що вам потрібно, якщо традиційна великодня випічка набридла.
опис приготування:
Шафран додасть вашому пасці дуже оригінальний і незвичайний, насичений смак, описати який словами складно — це краще пробувати. По суті і принципом приготування, це звичайнісінька версія паски, з тією лише різницею, що тут в тісто додається шафран. головне — щоб шафран був справжнім, а не підробленими, інакше вийде не так смачно.
сподіваюся, рецепт паски з шафраном вам сподобається і стане в нагоді. хай щастить!
- борошно— 1 кілограм(может потребоваться и чуть меньше)
- Сухі дріжджі— 18 грам(40 г. свіжих)
- жирні вершки— 250 мілілітрів
- Коричневий цукор— 200 грам
- Вершкове масло— 50 грам
- жовтки— 10 штук
- Імерітінского шафрану— 1 Чайна ложка(з гіркою)
- сіль— 1/2 чайних ложки
- мелений кардамон— 1/2 чайних ложки
- білий ром— 100 грам(або 100 г. 50/50 водка с бренди)
- Ізюм, цукаты и орехи по— 100 грам
- глазур— 1 штука
тепер, додамо цукор (1 ст.л.) і мука (150 м). Замешиваем до однородного теста. Ставим в тёплое место на один час.
В цей час 1/2 оставшегося сахара растираем со сливочным маслом (предварительно растопив).
Остальной сахар растираем с желтками.
Когда опара готова добавляем: олія, жовтки, вершки, кардамон, шафран (с алкоголем) і сіль. Перемешиваем и потихоньку добавляем муку. Замешиваем пока не получится мягкое тесто.
Полотенцем накрываем получившееся тесто и ставим подходить в тепло. Это может занять около 2-ух часов (объём, как и положено дрожжевому тесту, должен увеличиться в двое).
Коли тісто підійшло, обминаем и перекладываем на присыпанную мукой рабочую поверхность и вымешиваем в течении 10 минут добавив орехи, родзинки і цукати.
Смажьте формы сливочным маслом и присыпьте мукой. Выкладывайте тесто в формы на 1/3 и поставьте их в тёплое место на 40 хвилин. далі, поместите формы в разогретую духовку (170 ° С) і випікайте 40-50 хвилин. В течении полу часа духовку не открывайте. Когда куличи готовы, можно покрыть глазурью (для глазури как раз и подойдут белки которые не используются в рецепте). Покрывать глазурь следует на остывшие куличи.
Подібні рецепти
Простий рецепт котлет
Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...
Картопля зі свинячими реберцями
Рецепт приготування картоплі зі свинячими реберцями сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, не докладаючи особливих зусиль. Тут же — вишукане святкове блюдо з найпростіших інгредієнтів! опис приготування: Такий простий рецепт картоплі зі свинячими реберцями дозволяє як би "; підлашт...
Компот з мандаринів і яблук
Хочете смачний напій? Тоді не поспішайте бігти за ним в магазин. Краще зробити його самостійно. Завдяки нескладної інструкції зможете зрозуміти, як приготувати компот з мандаринів і яблук. опис приготування: Цікавий за смаком і освіжаючий напій. Компот прекрасно втамує спрагу в спекотний літні...
Куряча гомілка в соєвому соусі
Готувати курячі гомілки дуже легко і просто, напевно, тому страви з них є найпопулярнішими у нас. Підбираємо для курки хороший маринад, наприклад, соєвий соус, і смачну вечерю забезпечений. опис приготування: Завдяки азіатської кухні у нас з'явилося дуже багато нових продуктів, які, на мій пог...
Карпаччо з яловичої вирізки
Карпаччо з яловичої вирізки можна назвати справді вишуканим блюдом. Тонкі скибочки ніжного м'яса зможуть прикрасити будь-який святковий стіл. Головне - правильно приготувати і подати страву. опис приготування: Якщо ви хочете знати, як приготувати карпаччо з яловичої вирізки, то прочитайте цей ...