Рецепт Консервированная черешня

Рецепт Консервированная черешня
Кількість порцій: 10 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний!

опис приготування:

Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці повинна бути невеликою, а бадьян можна замінити анісом. Хоча багато хто цього робити не радять. Саме бадьян підсилює аромат черешні і збільшує термін зберігання.

Консервована черешня використовується і як начинка для випічки, і як прикраса і доповнення до різних солодких страв, і як самостійний десерт.

Отже, приступимо до консервації. Як консервувати черешню:

1. промийте черешню, обсушити на кухонному (якщо не шкода) або щільному паперовому рушнику. Очистіть від кісточок.

2. Простерилизуйте банки і розкладіть в них черешню. Ягоди повинні наповнювати банки до плічок (там. де банку переходить в шийку).

3. зваріть сироп: закип'ятіть воду з цукром, постійно помішуючи, додайте корицю, бадьян і гвоздику. Коли сироп трохи охолоне, додайте лимонну кислоту. ретельно перемішайте.

4. Черешню в банках залийте сиропом, прикрийте кришками, але не закочуйте.

5. Банки з черешнею і сиропом обов'язково треба простерилізувати: півлітрові — протягом 10, літрові — протягом 15 хвилин.

6. Після стерилізації банки закатати, переверніть на ковдру і укутайте. Залиште до повного охолодження.

Консервированная черешня готова! Смачного!

  • Черешня— 1 кілограм
  • вода— 1 літр
  • цукор— 7 Ст. ложок
  • Лимонна кислота— 1/2 чайних ложки
  • обкладинка (паличка)  — 1 штука
  • бадьян (зірочки)  — 2 штуки
  • гвоздика (зірочки)  — 5 штук
Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці повинна бути невеликою, а бадьян можна замінити анісом. Хоча багато хто цього робити не радять. Саме бадьян підсилює аромат черешні і збільшує термін зберігання.

Консервована черешня використовується і як начинка для випічки, і як прикраса і доповнення до різних солодких страв, і як самостійний десерт.

Отже, приступимо до консервації. Як консервувати черешню:

1. промийте черешню, обсушити на кухонному (якщо не шкода) або щільному паперовому рушнику. Очистіть від кісточок.

2. Простерилизуйте банки і розкладіть в них черешню. Ягоди повинні наповнювати банки до плічок (там. де банку переходить в шийку).

3. зваріть сироп: закип'ятіть воду з цукром, постійно помішуючи, додайте корицю, бадьян і гвоздику. Коли сироп трохи охолоне, додайте лимонну кислоту. ретельно перемішайте.

4. Черешню в банках залийте сиропом, прикрийте кришками, але не закочуйте.

5. Банки з черешнею і сиропом обов'язково треба простерилізувати: півлітрові — протягом 10, літрові — протягом 15 хвилин.

6. Після стерилізації банки закатати, переверніть на ковдру і укутайте. Залиште до повного охолодження.

Консервированная черешня готова! Смачного!

Подібні рецепти

Консервированная кукуруза в початках на зиму

Черешня для схуднення

Консервированная кукуруза в початках на зиму — відмінна закуска, бюджетна, універсальна і дуже смачна. Консервація кукурудзи на зиму багато зусиль і інгредієнтів не вимагає, знадобиться сіль і бочка. опис приготування: Для приготування консервованої кукурудзи в качанах на зиму вам знадобиться ...

Картопля зі свинячими реберцями

Картопля зі свинячими реберцями

Рецепт приготування картоплі зі свинячими реберцями сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, не докладаючи особливих зусиль. Тут же — вишукане святкове блюдо з найпростіших інгредієнтів! опис приготування: Такий простий рецепт картоплі зі свинячими реберцями дозволяє як би "; підлашт...

Компот з мандаринів і яблук

Компот з мандаринів і яблук

Хочете смачний напій? Тоді не поспішайте бігти за ним в магазин. Краще зробити його самостійно. Завдяки нескладної інструкції зможете зрозуміти, як приготувати компот з мандаринів і яблук. опис приготування: Цікавий за смаком і освіжаючий напій. Компот прекрасно втамує спрагу в спекотний літні...

Куряча гомілка в соєвому соусі

Куряча гомілка в соєвому соусі

Готувати курячі гомілки дуже легко і просто, напевно, тому страви з них є найпопулярнішими у нас. Підбираємо для курки хороший маринад, наприклад, соєвий соус, і смачну вечерю забезпечений. опис приготування: Завдяки азіатської кухні у нас з'явилося дуже багато нових продуктів, які, на мій пог...

Карпаччо з яловичої вирізки

Карпаччо з яловичої вирізки

Карпаччо з яловичої вирізки можна назвати справді вишуканим блюдом. Тонкі скибочки ніжного м'яса зможуть прикрасити будь-який святковий стіл. Головне - правильно приготувати і подати страву. опис приготування: Якщо ви хочете знати, як приготувати карпаччо з яловичої вирізки, то прочитайте цей ...