Рецепт Агрус в сиропі

Рецепт Агрус в сиропі
Кількість порцій: 2-4 Час приготування: 19 г. 0 хв.
ароматний, стиглий і соковитий агрус в сезон люблять багато. Однак при бажанні з нього можна зробити відмінні заготовки на зиму, приготувавши агрус в сиропі в домашніх умовах.

опис приготування:

Цей досить простий рецепт агрусу в сиропі займає чимало часу, проте результат того вартий! Найніжніші ягідки агрусу в цукровому сиропі можуть стати відмінним доповненням до чаю або десертів. Це корисна і смачна заготівля, яку із задоволенням їдять і діти, і дорослі.

  • агрус— 1 кілограм
  • цукор— 700-900 грам
  • вода— 500 мілілітрів
Агрус в сиропі - фото крок 1 1. Процес обробки агрусу слід почати з того, що ягоди як слід вимити і видалити хвостики. Досить зручно робити це маленькими ножицями. Після того, як все ягоди очищені їх потрібно ще раз як слід промити під проточною водою і добре просушити.

Агрус в сиропі - фото крок 2 2. Далі кожну ягідку потрібно за допомогою голки або зубочистки проколоти в 3-5 місцях (в залежності від розміру). Це дозволить ягідка в процесі приготування не лопаються, і агрус в сиропі в домашніх умовах не втратить своєї форми.

Агрус в сиропі - фото крок 3 3. Коли ягоди готові можна приступати до сиропу. Для цього необхідно відправити в глибоку каструлю (так, щоб помістився потім агрус) цукор і воду. Довести до кипіння, періодично помішуючи, щоб цукор розчинився.

Агрус в сиропі - фото крок 4 4. Коли сироп закипів, зняти його з вогню і відправити туди ягоди. Акуратно перемішати і залишити на 3-5 годин (можна на ніч), щоб ягоди настоялися і як слід просочилися. Як зробити агрус в сиропі ще ароматні? У сироп можна додати добре вимиті і обсушені листя малини або смородини, наприклад. Це додасть особливу нотку.

Агрус в сиропі - фото крок 5 5. Через час сироп злити і довести до кипіння, знову залити ягоди і залишити їх. Третій раз сироп закип'ятити, залити їм ягоди і відправити на вогонь хвилин на 10.

Агрус в сиропі - фото крок 6 6. Довго варити агрус не варто, так як він втратить форму і перетвориться в джем. Гарячим його розливають по стерилізованим банкам і закатати. Ось і весь рецепт приготування агрусу в сиропі.

Подібні рецепти

Агрус маринований

Сацебелі на курячому бульйоні

Якось у подруги я спробувала дуже оригінальну закуску — маринований агрус. До м'яса ягідки пішли на ура! Вирішила обов'язково спробувати приготувати аґрус самостійно. вийшло! ділюся! опис приготування: Інгредієнти в рецепті розраховані на дев'ять півлітрових баночок. Гвоздику і запашний перець...

Агрус з апельсинами без варіння

Агрус з апельсинами без варіння

Справжній вітамінний вибух в одній банці — це цілком можливо, якщо ви заготовите в літній сезон агрус з апельсинами без варіння. Від такого ласощі в холодну пору всі будуть в захваті! опис приготування: Неймовірно ароматне і смачне "; живе" варення можна подавати до чаю або до кави з будь-випі...

Агрус з цукром на зиму

Агрус з цукром на зиму

Для вас — простий рецепт агрусу з цукром на зиму, корисна і універсальна заготовка, яка може використовуватися для десертів, самостійно, або навіть для м'ясних страв в якості кислого соусу! опис приготування: Рецепт приготування агрусу з цукром на зиму не відніме у вас багато часу і зусиль, за...

Агрус у власному соку без цукру

Агрус у власному соку без цукру

Рецепт приготування агрусу у власному соку без цукру, я вперше випробувала в минулому році, і скажу, що результат порадував і мене, і всю мою родину. Так що ділюся рецептом і з вами! опис приготування: Агрус за цим рецептом виходить неймовірно смачним і солодким, навіть незважаючи на те, що в ...

Консервированная черешня

Консервированная черешня

Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...