Рецепт Де профіль Масала
Де профіль Масала — це пряне блюдо з каррі і курки (тікка). тікка Масала — блюдо гостре, містить багато інгредієнтів, але готується просто. Основою Тікка Масала являтся соус. Додамо ще горішків.
опис приготування:
Туалетний Тікка Masala — універсальний. З ним можна подавати не тільки курку, але і рибу, інше м'ясо. Готується Тікка Масала — просто. Всі інгредієнти обсмажуються на сковороді. Смак курки Тікка Масала виходить дуже насичений. Приготувавши кілька разів, ви зможете вибрати ідеальний саме вам баланс інгредієнтів. Обов'язковими інгредієнтами Тікка Масала є куркума, імбир, чилі, кмин, цибуля, томатне пюре і гарам масала.
- помідори— 3 штуки
- цибулини— 2 штуки
- Болгарський перець— 1 штука(невеликого розміру)
- Перець чилі— 1 штука
- йогурт— 1 Склянка
- Куряче філе— 700-800 грам
- коріандр мелений— 1,5 Ст. ложки
- кумин мелений (кмин) — 1,5 Ст. ложки
- імбир тертий— 2 Ст. ложки
- Перець чилі мелений— 1 Ст. ложка
- олія рапсова— 6 Ст. ложок(Або інше рослинне)
- кмин (насіння) — 0,5 чайних ложки
- Кешью або арахіс— 1 Ст. ложка(Можна не додавати.)
- куркума— 1 Ст. ложка
- Ferry Масала— 1 Чайна ложка(Ferry Масала: 1 ст. L. кардамону, 1 немає. L. гвоздики, 1 немає. L. чорного перцю, 1 немає. L. насіння кмину, 1 немає. L. кориці, 1 немає. L. мускатного горіха)
- сіль— 1,5 чайних ложки
- Лимон або вапно— 0,5 штуки
- вода кип'ячена— 1,5 склянки
2. Куряче філе наріжте такими ж за розміром кубиками, як овочі.
3. горішки (якщо будете використовувати) повинні бути очищені і (бажано) злегка обсмажені.
4. Два помідора очистіть від шкірки (опустивши на хвилинку в окріп, потім в холодну воду — так шкірка легко зійде). Викладіть помідори в блендер з горішками, взбейте до пюре.
5. Готуємо маринад для курки і овочів. У мисці змішайте йогурт, 0,5 ч.л куркуми, 0,5 ç.l. koriandra, 0,5 ст.л. чилі порошку, 1 ст.л. очищеного і натертого імбиру, сік половини лимона, 0,5 ç.l. солі, 4 ст.л. ріпакової олії.
6. Маринад добре перемішайте до однорідної маси.
7. Готовий маринад розділите навпіл. Курку викладіть в миску і залийте половиною маринаду.
8. Інший половиною маринаду в окремій мисці залийте приготовані раніше овочі — болгарський перець, цибуля і один помідор.
9. У велику сковороду влийте пару ложок олії і нагрівайте на середньому вогні. Викладіть курку і обсмажити її протягом 5-6 хвилин. Перевертайте на іншу сторону, тільки коли нижня сторона буде золотистого кольору.
10. По закінченню 6 хвилин викладіть на курку овочі. Не змішуйте їх. Обсмажуйте таким чином протягом 4 хвилин. Потім зніміть сковороду з вогню.
11. В іншій сковороді або товстостінній каструлі будемо готувати курячий соус Тікка. На середньому вогні на олії почніть обсмажувати, помішуючи, нарізану цибулю.
12. додайте 0,5 ç.l. насіння кумина.
13. потім всипте 1 ç.l. Ferry masaly. У інгредієнтів рецепта вказано, чим можна замінити готову суміш гарам масала.
14. додайте також 1 ç.l. солі.
15. І останнє — 1 ст.л. тертого имбиря.
16. все перемішайте. Слідкуйте за тим, щоб цибуля не згорів. Можете смажити його і на слабкому вогні.
17. Поки лук зі спеціями обсмажується, приготуємо суміш з приправ, яку також треба буде додати до цибулі. У невелику мисочку влийте кілька столових ложок кип'яченої води. Додайте в воду 0,5 ç.l. kurkumи.
18. Додайте в воду до куркумі 1 ст.л. перемолотого кумина.
19. потім — 1 ст.л меленого коріандру.
20. І — 0,5 ст.л. порошку чилі.
21. Все добре перемішайте.
22. Отриману суміш додайте до цибулі в сковороду і перемішайте.
23. Смажте до тих пір, поки масло не почне відділятися від маси цибулі і приправ.
24. Додайте томати-горіхове або тільки томатне пюре до луку та спецій і перемішайте.
25. Влийте кип'ячену воду, закрийте кришкою і тушьте протягом 4-6 хвилин.
26. У готовий соус викладіть курку і овочі. Потім слід погасив всі разом протягом 15 хвилин на повільно-середньому або повільному вогні під кришкою.
27. Курка Тікка Масала готова! Гостроту можна прибрати, подав блюдо с йогуртом. Смачного!
Подібні рецепти
Чай «масала» з молоком
Пару слів про те, що таке "; Масала" - це індійська суміш прянощів, точного складу немає. Кава & Quot; Масала" - це кава, приготований зі спеціями, які надають напою особливий аромат і смак. опис приготування: Якщо ви ще не пробували кави "; Масала ";, Зараз саме час його приготувати. Тому що ...
Курка «масала»
індійські приправи — це розсип смаків різної насиченості. Коли їх додаєш в блюдо, то воно вже не стане колишнім. Тому ви можете перетворити навіть найпростішу курку. Варто спробувати! опис приготування: Цей рецепт один з тих, над яким не варто експериментувати. Додавайте все точно в таких же п...
Курка в соусі Тікка Масала
Рецепт приготування страви з курки в соусі Тікка Масала. Чудова індійське страву. кількість порцій: 6 куряча грудка— 3-4 штук сіль— 1 штука koriandr— 1 штука кмин— 1 штука(за смаком) вершкове масло— 6 Ст. ложок цибуля— 1 штука часник— 4 зубчики імбир— 1 штука Ferry Масала— 1 штука помідори— 780...
Консервированная черешня
Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...
Картопля зі свинячими реберцями
Рецепт приготування картоплі зі свинячими реберцями сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, не докладаючи особливих зусиль. Тут же — вишукане святкове блюдо з найпростіших інгредієнтів! опис приготування: Такий простий рецепт картоплі зі свинячими реберцями дозволяє як би "; підлашт...