Рецепт Де профіль Масала

Рецепт Де профіль Масала
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Де профіль Масала — це пряне блюдо з каррі і курки (тікка). тікка Масала — блюдо гостре, містить багато інгредієнтів, але готується просто. Основою Тікка Масала являтся соус. Додамо ще горішків.

опис приготування:

Туалетний Тікка Masala — універсальний. З ним можна подавати не тільки курку, але і рибу, інше м'ясо. Готується Тікка Масала — просто. Всі інгредієнти обсмажуються на сковороді. Смак курки Тікка Масала виходить дуже насичений. Приготувавши кілька разів, ви зможете вибрати ідеальний саме вам баланс інгредієнтів. Обов'язковими інгредієнтами Тікка Масала є куркума, імбир, чилі, кмин, цибуля, томатне пюре і гарам масала.

  • помідори— 3 штуки
  • цибулини— 2 штуки
  • Болгарський перець— 1 штука(невеликого розміру)
  • Перець чилі— 1 штука
  • йогурт— 1 Склянка
  • Куряче філе— 700-800 грам
  • коріандр мелений— 1,5 Ст. ложки
  • кумин мелений (кмин)  — 1,5 Ст. ложки
  • імбир тертий— 2 Ст. ложки
  • Перець чилі мелений— 1 Ст. ложка
  • олія рапсова— 6 Ст. ложок(Або інше рослинне)
  • кмин (насіння)  — 0,5 чайних ложки
  • Кешью або арахіс— 1 Ст. ложка(Можна не додавати.)
  • куркума— 1 Ст. ложка
  • Ferry Масала— 1 Чайна ложка(Ferry Масала: 1 ст. L. кардамону, 1 немає. L. гвоздики, 1 немає. L. чорного перцю, 1 немає. L. насіння кмину, 1 немає. L. кориці, 1 немає. L. мускатного горіха)
  • сіль— 1,5 чайних ложки
  • Лимон або вапно— 0,5 штуки
  • вода кип'ячена— 1,5 склянки
Де профіль Масала - фото крок 1 1. Промийте один помідор, перець чилі і болгарський перець, одну цибулину очистіть. помідор, перці і цибулину наріжте невеликими кубиками. Замість свіжого чілі можна використовувати консервований.

Де профіль Масала - фото крок 2 2. Куряче філе наріжте такими ж за розміром кубиками, як овочі.

Де профіль Масала - фото крок 3 3. горішки (якщо будете використовувати) повинні бути очищені і (бажано) злегка обсмажені.

Де профіль Масала - фото крок 4 4. Два помідора очистіть від шкірки (опустивши на хвилинку в окріп, потім в холодну воду — так шкірка легко зійде). Викладіть помідори в блендер з горішками, взбейте до пюре.

Де профіль Масала - фото крок 5 5. Готуємо маринад для курки і овочів. У мисці змішайте йогурт, 0,5 ч.л куркуми, 0,5 ç.l. koriandra, 0,5 ст.л. чилі порошку, 1 ст.л. очищеного і натертого імбиру, сік половини лимона, 0,5 ç.l. солі, 4 ст.л. ріпакової олії.

Де профіль Масала - фото крок 6 6. Маринад добре перемішайте до однорідної маси.

Де профіль Масала - фото крок 7 7. Готовий маринад розділите навпіл. Курку викладіть в миску і залийте половиною маринаду.

Де профіль Масала - фото крок 8 8. Інший половиною маринаду в окремій мисці залийте приготовані раніше овочі — болгарський перець, цибуля і один помідор.

Де профіль Масала - фото крок 9 9. У велику сковороду влийте пару ложок олії і нагрівайте на середньому вогні. Викладіть курку і обсмажити її протягом 5-6 хвилин. Перевертайте на іншу сторону, тільки коли нижня сторона буде золотистого кольору.

Де профіль Масала - фото крок 10 10. По закінченню 6 хвилин викладіть на курку овочі. Не змішуйте їх. Обсмажуйте таким чином протягом 4 хвилин. Потім зніміть сковороду з вогню.

Де профіль Масала - фото крок 11 11. В іншій сковороді або товстостінній каструлі будемо готувати курячий соус Тікка. На середньому вогні на олії почніть обсмажувати, помішуючи, нарізану цибулю.

Де профіль Масала - фото крок 12 12. додайте 0,5 ç.l. насіння кумина.

Де профіль Масала - фото крок 13 13. потім всипте 1 ç.l. Ferry masaly. У інгредієнтів рецепта вказано, чим можна замінити готову суміш гарам масала.

Де профіль Масала - фото крок 14 14. додайте також 1 ç.l. солі.

Де профіль Масала - фото крок 15 15. І останнє — 1 ст.л. тертого имбиря.

Де профіль Масала - фото крок 16 16. все перемішайте. Слідкуйте за тим, щоб цибуля не згорів. Можете смажити його і на слабкому вогні.

Де профіль Масала - фото крок 17 17. Поки лук зі спеціями обсмажується, приготуємо суміш з приправ, яку також треба буде додати до цибулі. У невелику мисочку влийте кілька столових ложок кип'яченої води. Додайте в воду 0,5 ç.l. kurkumи.

Де профіль Масала - фото крок 18 18. Додайте в воду до куркумі 1 ст.л. перемолотого кумина.

Де профіль Масала - фото крок 19 19. потім — 1 ст.л меленого коріандру.

Де профіль Масала - фото крок 20 20. І — 0,5 ст.л. порошку чилі.

Де профіль Масала - фото крок 21 21. Все добре перемішайте.

Де профіль Масала - фото крок 22 22. Отриману суміш додайте до цибулі в сковороду і перемішайте.

Де профіль Масала - фото крок 23 23. Смажте до тих пір, поки масло не почне відділятися від маси цибулі і приправ.

Де профіль Масала - фото крок 24 24. Додайте томати-горіхове або тільки томатне пюре до луку та спецій і перемішайте.

Де профіль Масала - фото крок 25 25. Влийте кип'ячену воду, закрийте кришкою і тушьте протягом 4-6 хвилин.

Де профіль Масала - фото крок 26 26. У готовий соус викладіть курку і овочі. Потім слід погасив всі разом протягом 15 хвилин на повільно-середньому або повільному вогні під кришкою.

Де профіль Масала - фото крок 27 27. Курка Тікка Масала готова! Гостроту можна прибрати, подав блюдо с йогуртом. Смачного!

Подібні рецепти

Кава «масала»

Чай «масала» з молоком

Пару слів про те, що таке "; Масала" - це індійська суміш прянощів, точного складу немає. Кава & Quot; Масала" - це кава, приготований зі спеціями, які надають напою особливий аромат і смак. опис приготування: Якщо ви ще не пробували кави "; Масала ";, Зараз саме час його приготувати. Тому що ...

Курка «масала»

Курка «масала»

індійські приправи — це розсип смаків різної насиченості. Коли їх додаєш в блюдо, то воно вже не стане колишнім. Тому ви можете перетворити навіть найпростішу курку. Варто спробувати! опис приготування: Цей рецепт один з тих, над яким не варто експериментувати. Додавайте все точно в таких же п...

Курка в соусі Тікка Масала

Курка в соусі Тікка Масала

Рецепт приготування страви з курки в соусі Тікка Масала. Чудова індійське страву. кількість порцій: 6 куряча грудка— 3-4 штук сіль— 1 штука koriandr— 1 штука кмин— 1 штука(за смаком) вершкове масло— 6 Ст. ложок цибуля— 1 штука часник— 4 зубчики імбир— 1 штука Ferry Масала— 1 штука помідори— 780...

Консервированная черешня

Консервированная черешня

Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...

Картопля зі свинячими реберцями

Картопля зі свинячими реберцями

Рецепт приготування картоплі зі свинячими реберцями сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, не докладаючи особливих зусиль. Тут же — вишукане святкове блюдо з найпростіших інгредієнтів! опис приготування: Такий простий рецепт картоплі зі свинячими реберцями дозволяє як би "; підлашт...