Рецепт Кетчуп з помідорів і яблук на зиму
Домашній кетчуп ніколи не зрівняється з кетчупом з магазину. У ньому немає загусники, консервантів та інших шкідливих добавок. А як приємно відкрити баночку з кетчупом взимку! Беріть на замітку рецепт!
опис приготування:
Приготувати кетчуп з помідорами і яблуками дуже просто, потрібно зовсім небагато часу. Як це зробити, дивіться покрокову інструкцію до рецептом. Буде гарантовано смачно!
- помідори— 1 кілограм
- яблука— 0,5 кілограма(кислих сортів)
- Перець болгарський— 2 штуки
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
- часник— 2-3 зубчиків
- перець гострий— 1 штука
- обкладинка— 0,5 чайних ложки
- гвоздика— 3-5 штук
- Перець чорний горошком— 5-7 штук
- Перець запашний горошком— 5 штук
- оцет 9% — 1 Ст. ложка
- сіль— 1 Ст. ложка
- цукор— 2-3 Ст. ложок
Помийте і поріжте на великі часточки помідори.
Очистіть від насіння і поріжте на часточки яблука, болгарський перець, цибуля.
Тушкуйте все овочі близько 20 хвилин з моменту закипання, після чого пробийте занурювальним блендером.
Подрібніть овочі якомога дрібніше.
Подрібнені овочі протріть через сито.
Протерту масу знову поставте на вогонь, доведіть до кипіння, зніміть піну. Якщо вона буде знову утворюватися, варіть ще 5 хвилин.
Загорніть в марлевий мішечок спеції: чорний перець, запашний, гвоздику. Зв'яжіть ниточкою в вузлик.
Опустіть мішечок зі спеціями в соус і варіть разом з ним, не забудьте потім його видалити.
Гострий перець очистіть від насіння і дрібно наріжте.
Часник видавити через прес, заправте соус сіллю, цукром, додайте оцет і ще раз закип'ятити все разом.
Підготуйте банки для соусу, промийте їх з содою, простерилизуйте банки і кришки, розлийте в них гарячий кетчуп.
Після того, як ви розіллєте кетчуп в банки, закрийте їх кришками, переверніть догори дном і накрийте чим-небудь теплим, залиште до повного охолодження. Дуже смачний і ароматний кетчуп готовий, рекомендую приготувати!
Подібні рецепти
Колонка провини
Домашній кетчуп з помідорів не йде ні в яке порівняння з магазинним. він — свіжий, ароматний, не містить консервантів. Такий кетчуп з помідорів можна зберігати в холодильнику до трьох тижнів. опис приготування: У кетчуп з помідорів можна додати улюблені спеції на свій смак. А варити його можна...
Кетчуп без оцту на зиму
Сьогодні пропоную вам рецепт домашнього кетчупу без оцту. У нього виходить м'який, але оригінальний смак. Такий кетчуп добре підійде до відвареної картопелька або макаронів. опис приготування: Нижче я розповім докладніше, як приготувати кетчуп без оцту на зиму. Всі спеції краще підбирайте на с...
Кетчуп на зиму «Пальчики оближеш»
Приготуйте все один раз цей кетчуп і ви більше не захочете ніколи купувати його в магазині. Кетчуп виходить в міру гострим, з вдалим поєднанням кислоти і солодощі. Спробуйте! опис приготування: Такий кетчуп можна подати до абсолютно будь-якої страви — будь то м'ясо, рибка або макарони. Взимку ...
Кетчуп з болгарським перцем на зиму
Кетчуп домашнього приготування набагато смачніше і корисніше покупного. Склад інгредієнтів вас порадує і спосіб приготування простий. Такий кетчуп можна подати до м'яса або доповнити страви з круп. опис приготування: Даний рецепт економить масу часу, не потрібно чистити помідори і перець бланш...
Кетчуп з цибулею на зиму
Я готую кетчуп зі свіжих помідорів, але їх можна замінити томатним соком, додавши в нього кілька інгредієнтів. дивимося рецепт, як приготувати кетчуп з цибулею на зиму. Все просто! опис приготування: Домашній кетчуп відрізняється насиченим смаком і відмінною якістю. Приготуйте такий соус на зи...