Рецепт Кетчуп з болгарським перцем на зиму
Кетчуп домашнього приготування набагато смачніше і корисніше покупного. Склад інгредієнтів вас порадує і спосіб приготування простий. Такий кетчуп можна подати до м'яса або доповнити страви з круп.
опис приготування:
Даний рецепт економить масу часу, не потрібно чистити помідори і перець бланшувати і чистити не будемо. Всі інгредієнти просушують і перетираємо через сито. Кількість гострого перцю корегуйте на свій смак. Якщо хочете отримати дуже густий кетчуп, який не розтікається, можна додати столову ложку крохмалю і проварити до загустіння. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде близько 1 літра готового кетчупу.
- помідори— 1 кілограм
- Перець болгарський— 1 кілограм
- Цибуля— 1 штука
- часник— 5-7 зубчиків
- Гострий перець— 1 частина
- цукор— 1,5 Ст. ложки
- сіль— 1 Ст. ложка
- Мускатний горіх— 1 щіпка(мелений)
- базилік— 1 Чайна ложка(сушений)
- кардамон— 1 штука
- Суміш пряних трав— 1 Чайна ложка
Помідори ріжемо крупно і кладемо в каструлю з товстим дном.
Додаємо нарізану цибулю і зубчики часнику.
Болгарський перець чистимо, нарізаємо шматочками і відправляємо в каструлю.
Насипаємо пряні трави, мускатний горіх і кардамон. Додаємо гострий перець.
Готуємо на малому вогні близько 20 хвилин після закипання.
Овочі перемелює блендером до однорідної консистенції і перекладаємо в сито з дрібними дірочками.
Перетертий через сито кетчуп виливаємо в сотейник. Додаємо сіль і цукор.
Уварюємо кетчуп на малому вогні 40-60 хвилин.
Киплячий кетчуп розливаємо по стерильним банкам і закочує.
Кетчуп з болгарським перцем готовий.
Подібні рецепти
Мариновані опеньки з корицею
Кетчуп з болгарським перцем — смачно і корисно, підійде як діткам, так і дорослим, заготівля відмінна і для всіх випадків життя. Беріть на замітку рецепт! опис приготування: Для кетчупу вибираємо смачні і соковиті томати, з кисло-солодким присмаком, також важливо використовувати саме болгарськ...
Кетчуп без оцту на зиму
Сьогодні пропоную вам рецепт домашнього кетчупу без оцту. У нього виходить м'який, але оригінальний смак. Такий кетчуп добре підійде до відвареної картопелька або макаронів. опис приготування: Нижче я розповім докладніше, як приготувати кетчуп без оцту на зиму. Всі спеції краще підбирайте на с...
Кетчуп з помідорів і яблук на зиму
Домашній кетчуп ніколи не зрівняється з кетчупом з магазину. У ньому немає загусники, консервантів та інших шкідливих добавок. А як приємно відкрити баночку з кетчупом взимку! Беріть на замітку рецепт! опис приготування: Приготувати кетчуп з помідорами і яблуками дуже просто, потрібно зовсім н...
Кетчуп на зиму «Пальчики оближеш»
Приготуйте все один раз цей кетчуп і ви більше не захочете ніколи купувати його в магазині. Кетчуп виходить в міру гострим, з вдалим поєднанням кислоти і солодощі. Спробуйте! опис приготування: Такий кетчуп можна подати до абсолютно будь-якої страви — будь то м'ясо, рибка або макарони. Взимку ...
Кетчуп з цибулею на зиму
Я готую кетчуп зі свіжих помідорів, але їх можна замінити томатним соком, додавши в нього кілька інгредієнтів. дивимося рецепт, як приготувати кетчуп з цибулею на зиму. Все просто! опис приготування: Домашній кетчуп відрізняється насиченим смаком і відмінною якістю. Приготуйте такий соус на зи...