Рецепт Кетчуп на зиму «Пальчики оближеш»
Приготуйте все один раз цей кетчуп і ви більше не захочете ніколи купувати його в магазині. Кетчуп виходить в міру гострим, з вдалим поєднанням кислоти і солодощі. Спробуйте!
опис приготування:
Такий кетчуп можна подати до абсолютно будь-якої страви — будь то м'ясо, рибка або макарони. Взимку ви будете дуже задоволені, що влітку подбали про приготування цього смачного і ароматного соусу. До того ж готується він дуже просто, та й вихід непоганий — з вказаної кількості інгредієнтів у мене вийшло 2 баночки об'ємом 500 мл. Обов'язково спробуйте приготувати кетчуп на зиму "; Пальчики оближеш ";.
- помідори— 1 кілограм
- яблука— 300-400 грам
- Цибуля ріпчаста— 3-5 штук
- сіль— 1-1,5 чайних ложки
- цукор— 3-5 Ст. ложок
- Перець червоний мелений— 1/2 чайних ложки
- орегано сушений— 1/2 чайних ложки
- оцет 9% — 2 Ст. ложки
Помідори поріжте на невеликі шматки. У мене дрібні помідори, тому я порізала кожен на 6 частин.
Лук поріжте тонкими півкільцями або четвертькольцами, в залежності від розміру цибулини.
Яблука поріжте часточками. Кількість яблук і цибулі можна варіювати за своїм смаком і бажанням. Я кладу яблук досить багато в порівнянні з кількістю помідор, мені подобається, який приємний відтінок смаку вони надають томатам.
Додайте в каструлю сіль, цукор, червоний перець і орегано. Любителям базиліка можна додати пару листочків цієї прянощі — вийде дуже пікантно.
Поставте каструльку на вогонь і варіть на середньому вогні хвилин 10. За цей час виділиться досить багато соку, а овочі і яблука стануть м'якими.
За допомогою блендера пюріруйте вміст каструлі до однорідного стану.
Знову поставте каструлю з кетчупом на вогонь і уварюють до потрібного вам стану. Мені подобається, коли кетчуп не дуже густий. Накрийте кетчуп кришкою, коли будете варити, а то при кипінні він буде трохи стріляти з-за своєї густоти.
для 2 хвилини до готовності кетчупу додайте оцет і перемішайте. Потім готовий кетчуп розлийте по стерильним баночках і закатати. Зберігайте кетчуп в темному і прохолодному місці.
Подібні рецепти
Кабачки на зиму, пальчики оближеш
Сьогодні пропоную вам рецепт домашнього кетчупу без оцту. У нього виходить м'який, але оригінальний смак. Такий кетчуп добре підійде до відвареної картопелька або макаронів. опис приготування: Нижче я розповім докладніше, як приготувати кетчуп без оцту на зиму. Всі спеції краще підбирайте на с...
Кетчуп з помідорів і яблук на зиму
Домашній кетчуп ніколи не зрівняється з кетчупом з магазину. У ньому немає загусники, консервантів та інших шкідливих добавок. А як приємно відкрити баночку з кетчупом взимку! Беріть на замітку рецепт! опис приготування: Приготувати кетчуп з помідорами і яблуками дуже просто, потрібно зовсім н...
Кетчуп з болгарським перцем на зиму
Кетчуп домашнього приготування набагато смачніше і корисніше покупного. Склад інгредієнтів вас порадує і спосіб приготування простий. Такий кетчуп можна подати до м'яса або доповнити страви з круп. опис приготування: Даний рецепт економить масу часу, не потрібно чистити помідори і перець бланш...
Кетчуп з цибулею на зиму
Я готую кетчуп зі свіжих помідорів, але їх можна замінити томатним соком, додавши в нього кілька інгредієнтів. дивимося рецепт, як приготувати кетчуп з цибулею на зиму. Все просто! опис приготування: Домашній кетчуп відрізняється насиченим смаком і відмінною якістю. Приготуйте такий соус на зи...
Кетчуп з огірків «Огіркове насолоду»
Як це - кетчуп з огірків? А це дуже смачно і зовсім не складно! До того ж в цю заготовку відмінно йдуть огірки-переростки. Спробуйте і я Вас запевняю: будете заготовляти такий соус щороку! опис приготування: Заготовлюю такий кетчуп вже давно. Зустріла рецепт в якійсь кулінарній брошурці і вирі...