Рецепт Кетчуп з помідорів
Домашній кетчуп з помідорів не йде ні в яке порівняння з магазинним. він — свіжий, ароматний, не містить консервантів. Такий кетчуп з помідорів можна зберігати в холодильнику до трьох тижнів.
опис приготування:
У кетчуп з помідорів можна додати улюблені спеції на свій смак. А варити його можна до бажаної густоти. До м'ясних страв і картоплі-фрі я віддаю перевагу густий домашній кетчуп.
- Помідори консервовані очищені— 780 грам(або свіжі — 900 г)
- Запашний перець— 1/4 чайних ложки
- селера, порошок— 1/4 чайних ложки
- Кайенскийперець або чилі мелений— 1/4 чайних ложки
- паличка кориці— 1 штука(невелика)
- гвоздика (бутони) — 3 штуки
- цибулина— 1 штука
- часник (головка) — 1 штука
- гірчичний (насіння) — 1/2 чайних ложки
- Коричневий цукор— 50 грам
- столовий оцет— 1/2 склянки
- сіль— 1 1/2 чайних ложки
2. Додайте до помідорів запашний перець, селера, кайенскийперець або чилі.
3. Цибулю і часник очистіть. Наріжте невеликими кубиками. У каструлю викладіть корицю, гвоздику, подрібнені цибулю і часник, насіння гірчиці.
4. Помідори варіть на середньому вогні протягом 45 хвилин-години. Лук повинен бути м'яким.
5. через 45 хвилин-годину зніміть каструлю з помідорами з вогню і остудіть.
6. Після того, як помідори охолонуть, збийте їх блендером, досить збивати їх протягом хвилини, потім, якщо є необхідність, пропустіть томатне пюре через сито.
7. Томатне пюре поверніть в каструлю.
8. Додайте в пюре коричневий цукор, оцет, сіль. перемішайте.
9. Готуйте кетчуп на повільному вогні, періодично помішуючи, до бажаної консистенції.
10. Готовий кетчуп з помідорів остудіть і перелийте в закривається банку.
11. Кетчуп з помідорів зберігайте в банку з кришкою в холодильнику протягом трьох тижнів. Смачного!
Подібні рецепти
Домашній кетчуп з гірчицею
Домашній кетчуп ніколи не зрівняється з кетчупом з магазину. У ньому немає загусники, консервантів та інших шкідливих добавок. А як приємно відкрити баночку з кетчупом взимку! Беріть на замітку рецепт! опис приготування: Приготувати кетчуп з помідорами і яблуками дуже просто, потрібно зовсім н...
Кетчуп без оцту на зиму
Сьогодні пропоную вам рецепт домашнього кетчупу без оцту. У нього виходить м'який, але оригінальний смак. Такий кетчуп добре підійде до відвареної картопелька або макаронів. опис приготування: Нижче я розповім докладніше, як приготувати кетчуп без оцту на зиму. Всі спеції краще підбирайте на с...
Кетчуп з огірків «Огіркове насолоду»
Як це - кетчуп з огірків? А це дуже смачно і зовсім не складно! До того ж в цю заготовку відмінно йдуть огірки-переростки. Спробуйте і я Вас запевняю: будете заготовляти такий соус щороку! опис приготування: Заготовлюю такий кетчуп вже давно. Зустріла рецепт в якійсь кулінарній брошурці і вирі...
Кетчуп з помідор і слив
Я давно не купую кетчупи в магазинах, а віддаю перевагу домашні, наприклад, кетчуп з помідор і слив. Соус виходить гострий, з пікантним смаком, підходить до рибі і до м'яса. ділюся рецептом! опис приготування: Приготувати кетчуп з помідор зі сливами дуже просто, дивіться покрокові рекомендації...
Кетчуп зі слив
А ви знаєте, що кетчуп можна приготувати не тільки з помідорів, але і зі слив? Виходить шикарний за смаком соус, після якого ви навряд чи захочете купувати кетчупи в магазинах. опис приготування: Приготувати кетчуп зі слив дуже просто, покрокові рекомендації до рецептом допоможуть вам в цьому....