Рецепт Кетчуп зі слив
А ви знаєте, що кетчуп можна приготувати не тільки з помідорів, але і зі слив? Виходить шикарний за смаком соус, після якого ви навряд чи захочете купувати кетчупи в магазинах.
опис приготування:
Приготувати кетчуп зі слив дуже просто, покрокові рекомендації до рецептом допоможуть вам в цьому. Готуйте з задоволенням!
- Зливи— 1 кілограм(вага в очищеному вигляді)
- Гострий перчик чилі— 2 штуки
- часник— 1-1,5 штуки
- Томатна паста— 140 грам
- сіль— 1 Чайна ложка
- цукор— 3 чайних ложки
- базилік сухий— 1 Чайна ложка
- паприка мелена— 0,5 чайних ложки
- гвоздика— 6 штук
- оцет яблучний— 1 Ст. ложка
- кориця мелена— 0,5 чайних ложки
- орегано— 1 Чайна ложка
- Болгарський перець— 1 штука
Зливи очистіть від кісточок. очистіть часник. Очистіть і поріжте на часточки болгарський перець. Перець чилі можна не чистити від насіння, якщо любите погостріше.
Перекрутіть через м'ясорубку підготовлені сливи і перець, гвоздику можна теж пропустити через м'ясорубку або розтерти в ступці. Поставте каструлю на невеликий вогонь і доведіть до кипіння.
Коли соус закипить, додайте всі спеції, прянощі, сіль і цукор за смаком. Влийте яблучний оцет, який до того ж є консервантом. Варіть до готовності, на це йде 30-40 хвилин.
Поки кетчуп вариться, підготуйте банки і кришки. Промийте їх з питною содою, простерилизуйте над окропом і відразу розкладіть в них гарячий соус. Потім банки переверніть догори дном і накрийте теплим покривалом, до повного охолодження.
З цієї кількості інгредієнтів виходить трохи більше 1 літри кетчупу. Кетчуп дуже смачний, в міру гострий, з пікантним, пряним смаком. Готую такий соус щороку, завжди йде "; на ура ";! Підходить до риби, м'яса і птиці.
Подібні рецепти
Домашній кетчуп з гірчицею
Я давно не купую кетчупи в магазинах, а віддаю перевагу домашні, наприклад, кетчуп з помідор і слив. Соус виходить гострий, з пікантним смаком, підходить до рибі і до м'яса. ділюся рецептом! опис приготування: Приготувати кетчуп з помідор зі сливами дуже просто, дивіться покрокові рекомендації...
Кетчуп без оцту на зиму
Сьогодні пропоную вам рецепт домашнього кетчупу без оцту. У нього виходить м'який, але оригінальний смак. Такий кетчуп добре підійде до відвареної картопелька або макаронів. опис приготування: Нижче я розповім докладніше, як приготувати кетчуп без оцту на зиму. Всі спеції краще підбирайте на с...
Кетчуп з огірків «Огіркове насолоду»
Як це - кетчуп з огірків? А це дуже смачно і зовсім не складно! До того ж в цю заготовку відмінно йдуть огірки-переростки. Спробуйте і я Вас запевняю: будете заготовляти такий соус щороку! опис приготування: Заготовлюю такий кетчуп вже давно. Зустріла рецепт в якійсь кулінарній брошурці і вирі...
Кетчуп з помідорів і яблук на зиму
Домашній кетчуп ніколи не зрівняється з кетчупом з магазину. У ньому немає загусники, консервантів та інших шкідливих добавок. А як приємно відкрити баночку з кетчупом взимку! Беріть на замітку рецепт! опис приготування: Приготувати кетчуп з помідорами і яблуками дуже просто, потрібно зовсім н...
Кетчуп з помідорів
Домашній кетчуп з помідорів не йде ні в яке порівняння з магазинним. він — свіжий, ароматний, не містить консервантів. Такий кетчуп з помідорів можна зберігати в холодильнику до трьох тижнів. опис приготування: У кетчуп з помідорів можна додати улюблені спеції на свій смак. А варити його можна...