Рецепт Кетчуп зі слив

Рецепт Кетчуп зі слив
Кількість порцій: 2 Час приготування: 1 г. 0 хв.
А ви знаєте, що кетчуп можна приготувати не тільки з помідорів, але і зі слив? Виходить шикарний за смаком соус, після якого ви навряд чи захочете купувати кетчупи в магазинах.

опис приготування:

Приготувати кетчуп зі слив дуже просто, покрокові рекомендації до рецептом допоможуть вам в цьому. Готуйте з задоволенням!

  • Зливи— 1 кілограм(вага в очищеному вигляді)
  • Гострий перчик чилі— 2 штуки
  • часник— 1-1,5 штуки
  • Томатна паста— 140 грам
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • цукор— 3 чайних ложки
  • базилік сухий— 1 Чайна ложка
  • паприка мелена— 0,5 чайних ложки
  • гвоздика— 6 штук
  • оцет яблучний— 1 Ст. ложка
  • кориця мелена— 0,5 чайних ложки
  • орегано— 1 Чайна ложка
  • Болгарський перець— 1 штука
Кетчуп зі слив - фото крок 1 Підготуйте інгредієнти.

Кетчуп зі слив - фото крок 2 Зливи очистіть від кісточок. очистіть часник. Очистіть і поріжте на часточки болгарський перець. Перець чилі можна не чистити від насіння, якщо любите погостріше.

Кетчуп зі слив - фото крок 3 Перекрутіть через м'ясорубку підготовлені сливи і перець, гвоздику можна теж пропустити через м'ясорубку або розтерти в ступці. Поставте каструлю на невеликий вогонь і доведіть до кипіння.

Кетчуп зі слив - фото крок 4 Коли соус закипить, додайте всі спеції, прянощі, сіль і цукор за смаком. Влийте яблучний оцет, який до того ж є консервантом. Варіть до готовності, на це йде 30-40 хвилин.

Кетчуп зі слив - фото крок 5 Поки кетчуп вариться, підготуйте банки і кришки. Промийте їх з питною содою, простерилизуйте над окропом і відразу розкладіть в них гарячий соус. Потім банки переверніть догори дном і накрийте теплим покривалом, до повного охолодження.

Кетчуп зі слив - фото крок 6 З цієї кількості інгредієнтів виходить трохи більше 1 літри кетчупу. Кетчуп дуже смачний, в міру гострий, з пікантним, пряним смаком. Готую такий соус щороку, завжди йде "; на ура ";! Підходить до риби, м'яса і птиці.

Подібні рецепти

Кетчуп з помідор і слив

Домашній кетчуп з гірчицею

Я давно не купую кетчупи в магазинах, а віддаю перевагу домашні, наприклад, кетчуп з помідор і слив. Соус виходить гострий, з пікантним смаком, підходить до рибі і до м'яса. ділюся рецептом! опис приготування: Приготувати кетчуп з помідор зі сливами дуже просто, дивіться покрокові рекомендації...

Кетчуп без оцту на зиму

Кетчуп без оцту на зиму

Сьогодні пропоную вам рецепт домашнього кетчупу без оцту. У нього виходить м'який, але оригінальний смак. Такий кетчуп добре підійде до відвареної картопелька або макаронів. опис приготування: Нижче я розповім докладніше, як приготувати кетчуп без оцту на зиму. Всі спеції краще підбирайте на с...

Кетчуп з огірків «Огіркове насолоду»

Кетчуп з огірків «Огіркове насолоду»

Як це - кетчуп з огірків? А це дуже смачно і зовсім не складно! До того ж в цю заготовку відмінно йдуть огірки-переростки. Спробуйте і я Вас запевняю: будете заготовляти такий соус щороку! опис приготування: Заготовлюю такий кетчуп вже давно. Зустріла рецепт в якійсь кулінарній брошурці і вирі...

Кетчуп з помідорів і яблук на зиму

Кетчуп з помідорів і яблук на зиму

Домашній кетчуп ніколи не зрівняється з кетчупом з магазину. У ньому немає загусники, консервантів та інших шкідливих добавок. А як приємно відкрити баночку з кетчупом взимку! Беріть на замітку рецепт! опис приготування: Приготувати кетчуп з помідорами і яблуками дуже просто, потрібно зовсім н...

Кетчуп з помідорів

Кетчуп з помідорів

Домашній кетчуп з помідорів не йде ні в яке порівняння з магазинним. він — свіжий, ароматний, не містить консервантів. Такий кетчуп з помідорів можна зберігати в холодильнику до трьох тижнів. опис приготування: У кетчуп з помідорів можна додати улюблені спеції на свій смак. А варити його можна...