Рецепт Курка з шафраном

Рецепт Курка з шафраном
Кількість порцій: 1-2 Час приготування: 1 г. 5 хв.
Курка з шафраном — дуже ніжне й ароматне блюдо, яке не соромно поставити навіть на святковий стіл. звичайно, справжній шафран ви навряд чи дістанете, але і з замінником виходить дуже добре.

опис приготування:

шафран — це, як відомо, одна з найдорожчих побутових спецій. Дістати її в Росії практично неможливо — всюди торгують замінниками, хоча і запевняють, що це справжній шафран. Як би там не було, якщо замінник якісний, то страва виходить не гірше, ніж до цього шафраном.

Я, діставши хороший замінник, вирішив приготувати курку з шафраном. Вийшло дуже навіть смачно. Курка з шафраном — блюдо дуже ароматне і ніжне, тому його можна сміливо ставити навіть на святковий стіл.

Удачі в приготуванні!


  • курячі гомілки— 4 штуки
  • лимон— 1 штука
  • Цибуля— 2 штуки
  • часник— 3 зубчики
  • вино біле— 100 мілілітрів
  • Оливкова олія— 50 мілілітрів
  • шафран— — За смаком
  • спеції— — За смаком(м'ята суха, сіль)
Курка з шафраном - фото крок 1 Для наглядности показываю наши ингредиенты.

Курка з шафраном - фото крок 2 Маринуем курицу в смеси соли, лимонного сока и сухой мяты. Ми залишаємо на півгодини.

Курка з шафраном - фото крок 3 Цибулю нарізаємо тонкою соломкою, часник — дуже дрібно. У сотейнику розігріваємо оливкове масло, кладем туда лук и чеснок, тушим на среднем огне до мягкости.

Курка з шафраном - фото крок 4 Когда лук и чеснок слегка размякнутдобавляем в сковороду немного соли, сухой мяты и щепотку шафрана.

Курка з шафраном - фото крок 5 Спустя минуту выкладываем в сотейник кусочки курицы. Наливаем полстакана вина, доводимо до кипіння, накрываем крышкой и тушим под крышкой около 30 хвилин. Время от времени необходимо слегка перемешивать курицу и поливать ее жидкостью.

Курка з шафраном - фото крок 6 Спустя полчаса луковый соус по консистенции будет напоминать сметану. Пробуємо на сіль і перець, якщо треба — додаємо, чого не вистачає.

Курка з шафраном - фото крок 7 Подаем в горячем виде вместе с гарниром (як на мене, идеально подходит картофель). Смачного!

Подібні рецепти

Консервированная черешня

Солянка зі свіжої капусти з картоплею

Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...

Картопля зі свинячими реберцями

Картопля зі свинячими реберцями

Рецепт приготування картоплі зі свинячими реберцями сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, не докладаючи особливих зусиль. Тут же — вишукане святкове блюдо з найпростіших інгредієнтів! опис приготування: Такий простий рецепт картоплі зі свинячими реберцями дозволяє як би "; підлашт...

Компот з мандаринів і яблук

Компот з мандаринів і яблук

Хочете смачний напій? Тоді не поспішайте бігти за ним в магазин. Краще зробити його самостійно. Завдяки нескладної інструкції зможете зрозуміти, як приготувати компот з мандаринів і яблук. опис приготування: Цікавий за смаком і освіжаючий напій. Компот прекрасно втамує спрагу в спекотний літні...

Куряча гомілка в соєвому соусі

Куряча гомілка в соєвому соусі

Готувати курячі гомілки дуже легко і просто, напевно, тому страви з них є найпопулярнішими у нас. Підбираємо для курки хороший маринад, наприклад, соєвий соус, і смачну вечерю забезпечений. опис приготування: Завдяки азіатської кухні у нас з'явилося дуже багато нових продуктів, які, на мій пог...

Карпаччо з яловичої вирізки

Карпаччо з яловичої вирізки

Карпаччо з яловичої вирізки можна назвати справді вишуканим блюдом. Тонкі скибочки ніжного м'яса зможуть прикрасити будь-який святковий стіл. Головне - правильно приготувати і подати страву. опис приготування: Якщо ви хочете знати, як приготувати карпаччо з яловичої вирізки, то прочитайте цей ...