Рецепт Курка з шафраном
Курка з шафраном — дуже ніжне й ароматне блюдо, яке не соромно поставити навіть на святковий стіл. звичайно, справжній шафран ви навряд чи дістанете, але і з замінником виходить дуже добре.
опис приготування:
шафран — це, як відомо, одна з найдорожчих побутових спецій. Дістати її в Росії практично неможливо — всюди торгують замінниками, хоча і запевняють, що це справжній шафран. Як би там не було, якщо замінник якісний, то страва виходить не гірше, ніж до цього шафраном.
Я, діставши хороший замінник, вирішив приготувати курку з шафраном. Вийшло дуже навіть смачно. Курка з шафраном — блюдо дуже ароматне і ніжне, тому його можна сміливо ставити навіть на святковий стіл.
Удачі в приготуванні!
- курячі гомілки— 4 штуки
- лимон— 1 штука
- Цибуля— 2 штуки
- часник— 3 зубчики
- вино біле— 100 мілілітрів
- Оливкова олія— 50 мілілітрів
- шафран— — За смаком
- спеції— — За смаком(м'ята суха, сіль)
Маринуем курицу в смеси соли, лимонного сока и сухой мяты. Ми залишаємо на півгодини.
Цибулю нарізаємо тонкою соломкою, часник — дуже дрібно. У сотейнику розігріваємо оливкове масло, кладем туда лук и чеснок, тушим на среднем огне до мягкости.
Когда лук и чеснок слегка размякнут — добавляем в сковороду немного соли, сухой мяты и щепотку шафрана.
Спустя минуту выкладываем в сотейник кусочки курицы. Наливаем полстакана вина, доводимо до кипіння, накрываем крышкой и тушим под крышкой около 30 хвилин. Время от времени необходимо слегка перемешивать курицу и поливать ее жидкостью.
Спустя полчаса луковый соус по консистенции будет напоминать сметану. Пробуємо на сіль і перець, якщо треба — додаємо, чого не вистачає.
Подаем в горячем виде вместе с гарниром (як на мене, идеально подходит картофель). Смачного!
Подібні рецепти
Солянка зі свіжої капусти з картоплею
Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...
Картопля зі свинячими реберцями
Рецепт приготування картоплі зі свинячими реберцями сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, не докладаючи особливих зусиль. Тут же — вишукане святкове блюдо з найпростіших інгредієнтів! опис приготування: Такий простий рецепт картоплі зі свинячими реберцями дозволяє як би "; підлашт...
Компот з мандаринів і яблук
Хочете смачний напій? Тоді не поспішайте бігти за ним в магазин. Краще зробити його самостійно. Завдяки нескладної інструкції зможете зрозуміти, як приготувати компот з мандаринів і яблук. опис приготування: Цікавий за смаком і освіжаючий напій. Компот прекрасно втамує спрагу в спекотний літні...
Куряча гомілка в соєвому соусі
Готувати курячі гомілки дуже легко і просто, напевно, тому страви з них є найпопулярнішими у нас. Підбираємо для курки хороший маринад, наприклад, соєвий соус, і смачну вечерю забезпечений. опис приготування: Завдяки азіатської кухні у нас з'явилося дуже багато нових продуктів, які, на мій пог...
Карпаччо з яловичої вирізки
Карпаччо з яловичої вирізки можна назвати справді вишуканим блюдом. Тонкі скибочки ніжного м'яса зможуть прикрасити будь-який святковий стіл. Головне - правильно приготувати і подати страву. опис приготування: Якщо ви хочете знати, як приготувати карпаччо з яловичої вирізки, то прочитайте цей ...