Рецепт Кета копчена

Рецепт Кета копчена
Кількість порцій: 4 Час приготування: 19 г. 0 хв.
Кета - це велика риба з червоним м'ясом, відрізняється приємним смаком. Основний секрет її приготування в копченому вигляді - це правильна засолювання. Детальніше - дивіться рецепт.

опис приготування:

Одним з важливих чинників успіху в копченні риби - це вибрати гарну, якісну тушку. Постарайтеся вибрати риби не пошкоджену, з головою і свіжоморожену. Коли це буде зроблено, можна приступати до приготування.

1. В першу чергу обробити рибу - видаліть голову, плавники і хвіст, а також нутрощі. Вийміть кістки і, при бажанні, очистіть від луски.

2. Приготуйте розсіл - доведіть до кипіння воду, киньте в неї сіль, перець і поламаний лавровий лист. дати 5 хвилин покипіти, потім остудіть до кімнатної температури.

3. Рибу покладіть в скляний посуд, залийте розсолом, накрийте кришкою і залиште в холодильнику на 15 годин.

4. Потім вийміть рибу з розсолу і залийте розчином оцту в склянці води на 20 хвилин. По закінченню часу злийте розчин.

5. Підготовчі роботи закінчені, тепер залишається лише закоптити кету. Для цього краще використовувати коптильню холодного копчення. Завантажте в неї рибу і коптити згідно з інструкцією до ваше коптильні.

Смачного!


  • філе кети— 1 кілограм
  • Лавровий лист— 2 штуки
  • вода— 700 мілілітрів
  • оцет— 2 Ст. ложки
  • сіль— 3 Ст. ложки
  • Чорний перець горошком— 1 Чайна ложка
Одним з важливих чинників успіху в копченні риби - це вибрати гарну, якісну тушку. Постарайтеся вибрати риби не пошкоджену, з головою і свіжоморожену. Коли це буде зроблено, можна приступати до приготування.

1. В першу чергу обробити рибу - видаліть голову, плавники і хвіст, а також нутрощі. Вийміть кістки і, при бажанні, очистіть від луски.

2. Приготуйте розсіл - доведіть до кипіння воду, киньте в неї сіль, перець і поламаний лавровий лист. дати 5 хвилин покипіти, потім остудіть до кімнатної температури.

3. Рибу покладіть в скляний посуд, залийте розсолом, накрийте кришкою і залиште в холодильнику на 15 годин.

4. Потім вийміть рибу з розсолу і залийте розчином оцту в склянці води на 20 хвилин. По закінченню часу злийте розчин.

5. Підготовчі роботи закінчені, тепер залишається лише закоптити кету. Для цього краще використовувати коптильню холодного копчення. Завантажте в неї рибу і коптити згідно з інструкцією до ваше коптильні.

Смачного!


Подібні рецепти

Кета малосольная

Пиріжки з лаваша з куркою

малосольна кета — прекрасна закуска на святковий стіл, начинка для бутербродів і просто смачна риба! Приготувати таку рибу дуже просто, вам знадобиться всього-то 15-20 хвилин часу. рекомендую! опис приготування: До вашої уваги — простий рецепт приготування кети малосольной. Беремо цілу рибу і ...

Кета на грилі

Кета на грилі

Якщо ви збираєтеся на природу, насамперед треба подбати про гарячих закусках. Зазвичай ми готуємо шашлик, але можна спробувати рецепт приготування кети на грилі. опис приготування: Щоб приготувати кета на грилі в домашніх умовах, потрібно: 1. приготувати маринад. 2. підготувати рибу. 3. Залиши...

Кета в духовці

Кета в духовці

Смачна і ситна кета в духовці готується протягом години. Я роблю її з помідорами, картоплею і сиром. опис приготування: Кета в духовці є повноцінним стравою. Так як в неї входить і головне — риба, і гарнір — овочі. Кета в духовці є головним блюдом на моїх святах. Гості завжди в захваті від ціє...

Кета в фользі в духовці

Кета в фользі в духовці

Катані, як і інші види риб сімейства лососевих, користується великою популярністю. Страви з неї вишукані, смачні і дуже корисні. розповім, як приготувати кету в фользі в духовці. опис приготування: Таку рибку ви можете подати на святковий стіл або приготувати на романтичну вечерю на двох. З ке...

Кета в клярі

Кета в клярі

Кета в клярі може бути чудовим блюдом як на обід, так і до вечері. Цей рецепт сподобається кожній господині, адже рибка в клярі виходить ніжною і дуже апетитною, а готується — дуже просто. опис приготування: Хочу поділитися з вами рецептом приготування кети в клярі. Зовсім недавно вирішила при...