Рецепт Кета копчена
Кета - це велика риба з червоним м'ясом, відрізняється приємним смаком. Основний секрет її приготування в копченому вигляді - це правильна засолювання. Детальніше - дивіться рецепт.
опис приготування:
Одним з важливих чинників успіху в копченні риби - це вибрати гарну, якісну тушку. Постарайтеся вибрати риби не пошкоджену, з головою і свіжоморожену. Коли це буде зроблено, можна приступати до приготування.
1. В першу чергу обробити рибу - видаліть голову, плавники і хвіст, а також нутрощі. Вийміть кістки і, при бажанні, очистіть від луски.
2. Приготуйте розсіл - доведіть до кипіння воду, киньте в неї сіль, перець і поламаний лавровий лист. дати 5 хвилин покипіти, потім остудіть до кімнатної температури.
3. Рибу покладіть в скляний посуд, залийте розсолом, накрийте кришкою і залиште в холодильнику на 15 годин.
4. Потім вийміть рибу з розсолу і залийте розчином оцту в склянці води на 20 хвилин. По закінченню часу злийте розчин.
5. Підготовчі роботи закінчені, тепер залишається лише закоптити кету. Для цього краще використовувати коптильню холодного копчення. Завантажте в неї рибу і коптити згідно з інструкцією до ваше коптильні.
Смачного!
- філе кети— 1 кілограм
- Лавровий лист— 2 штуки
- вода— 700 мілілітрів
- оцет— 2 Ст. ложки
- сіль— 3 Ст. ложки
- Чорний перець горошком— 1 Чайна ложка
1. В першу чергу обробити рибу - видаліть голову, плавники і хвіст, а також нутрощі. Вийміть кістки і, при бажанні, очистіть від луски.
2. Приготуйте розсіл - доведіть до кипіння воду, киньте в неї сіль, перець і поламаний лавровий лист. дати 5 хвилин покипіти, потім остудіть до кімнатної температури.
3. Рибу покладіть в скляний посуд, залийте розсолом, накрийте кришкою і залиште в холодильнику на 15 годин.
4. Потім вийміть рибу з розсолу і залийте розчином оцту в склянці води на 20 хвилин. По закінченню часу злийте розчин.
5. Підготовчі роботи закінчені, тепер залишається лише закоптити кету. Для цього краще використовувати коптильню холодного копчення. Завантажте в неї рибу і коптити згідно з інструкцією до ваше коптильні.
Смачного!
Подібні рецепти
Пиріжки з лаваша з куркою
малосольна кета — прекрасна закуска на святковий стіл, начинка для бутербродів і просто смачна риба! Приготувати таку рибу дуже просто, вам знадобиться всього-то 15-20 хвилин часу. рекомендую! опис приготування: До вашої уваги — простий рецепт приготування кети малосольной. Беремо цілу рибу і ...
Кета на грилі
Якщо ви збираєтеся на природу, насамперед треба подбати про гарячих закусках. Зазвичай ми готуємо шашлик, але можна спробувати рецепт приготування кети на грилі. опис приготування: Щоб приготувати кета на грилі в домашніх умовах, потрібно: 1. приготувати маринад. 2. підготувати рибу. 3. Залиши...
Кета в духовці
Смачна і ситна кета в духовці готується протягом години. Я роблю її з помідорами, картоплею і сиром. опис приготування: Кета в духовці є повноцінним стравою. Так як в неї входить і головне — риба, і гарнір — овочі. Кета в духовці є головним блюдом на моїх святах. Гості завжди в захваті від ціє...
Кета в фользі в духовці
Катані, як і інші види риб сімейства лососевих, користується великою популярністю. Страви з неї вишукані, смачні і дуже корисні. розповім, як приготувати кету в фользі в духовці. опис приготування: Таку рибку ви можете подати на святковий стіл або приготувати на романтичну вечерю на двох. З ке...
Кета в клярі
Кета в клярі може бути чудовим блюдом як на обід, так і до вечері. Цей рецепт сподобається кожній господині, адже рибка в клярі виходить ніжною і дуже апетитною, а готується — дуже просто. опис приготування: Хочу поділитися з вами рецептом приготування кети в клярі. Зовсім недавно вирішила при...