Рецепт Паски з «віденського» тесту
Смак віденського паски — щось на кшталт ромової баби без просочення і за час зберігання смак тільки улучшется. І ще зауважу, що паску з віденського тіста не черствіє дуже довго!
опис приготування:
Жовтки розтерти з цукром. Вершкове масло розтопити. Змішати розтоплене масло, молоко кімнатної температури і розтерті з цукром жовтки. Додати дрібку солі і поступово додаючи борошно, замісити не надто густе тісто.
Дріжджі розвести в теплому молоці, з розчиненою 1 ст ложкою цукру, дати піднятися шапочці.
З'єднати тісто і дріжджі. Тісто вимішувати довго, додаючи борошно, доти, поки воно не буде відставати від рук. Перед останнім вимішуванням додати збиті білки. Тісто поставити підніматися в тепле місце, накривши лляним рушником
Що піднялося тісто обминати не менше 2-х разів (в ідеалі — 4-5). В останній раз додати родзинки, Коран, ваніль і цедру
Викласти тісто в форми (з 1/3 форми), накрити зверху лляним рушником, щоб не завітриться. Дати трохи піднятися. випікати перші 10 хвилин при температурі 100 градусів, наступні 20-25 хвилин — при 180 градусах.
Для глазурі збиваю охолоджені яєчні білки з дрібкою солі дрібного помелу. Поступово додаю цукор, збиваючи на середній швидкості до повного розчинення, до "; твердих піків ";. Такий глазур'ю можна робити об'ємні малюнки на поверхні паски — діткам дуже подобається таке "; нововведення ";. Наносимо глазур на поверхню гарячих пасок, або якщо вони вже охололи — наносимо глазур, прикрашаємо посипкою і ставимо в духовку на 1-1,5 хвилини при температурі 150 градусів.
Гелевими кольоровими олівцями прикрашаємо наші паски — тут простір фантазії не обмежений! На тему цього Світлого Свята я порахувала доречним зобразити золоті маківки церков і парить над ними в небі голубку — як символ радісної звістки про Воскресіння Спасителя.
- цукор— 200 грам
- молоку— 125 мілілітрів
- дріжджі свіжі— 20 грам(сухі, быстрорастворимые дрожжи для этого рецепта не подходят!!!)
- яйце— 3 штуки
- вершкове масло— 100 грам
- мука— 500 грам
- родзинки— 70 грам
- чорнослив— 70 грам(замочити на 2 часа в лимонном соке, чтобы контрастировала со сладким вкусом пасхи)
- ваніль (ванильный сахар с натуральной ванилью— 1 За смаком
- цедра лимона (апельсина) — 1 Ст. ложка
Подібні рецепти
Квасоля тушкована з помідорами
Полуниця і сир! Вже по цих інгредієнтів не складно здогадатися, який смачною виходить випічка! Досить безтурботним рецепт галет для ягідного сезону! опис приготування: Галета перекладається з французької як суха плоска коржик. Їх заготовляли для морських експедицій і походів. Але варто додати ...
Паски на кефірі
Дуже смачний і простий рецепт пасок на кефірі від моєї улюбленої бабусі допоможе кожному, хто вже планує, що готуватиме на святковий стіл. Дуже красиві і смачні паски — раджу! опис приготування: Рецепт пасок на кефірі: 1). Злегка теплий кефір ретельно перемішати з цукром, дріжджами і 6 ст. лож...
Паски на маргарині
До вашої уваги — простий рецепт приготування великодніх пасок. на маргарині За даним рецептом паски виходять неймовірно смачними і ніжними, а також довго зберігаються і не черствіючих. опис приготування: Я завжди печу паски на маргарині — особисто мені вони подобаються більше будь-яких інших. ...
Паски з сиру
Побалуйте себе і членів своєї сім'ї чудесним сирним паскою. Ця смачна випічка стане гідною прикрасою пасхального столу. дивіться, як приготувати паски з сиру, ніжні й ароматні. опис приготування: Цей приголомшливо смачний паску з корисним для здоров'я сиром легко приготувати для святкового сто...
Консервированная черешня
Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...