Рецепт Паска з корицею
Хочу запропонувати рецепт пряного паски з корицею на основі цільнозерновий борошна. Цей старовинний рецепт трохи змінений, замість соняшникової олії кладемо вершкове і додаємо цедру лимона.
опис приготування:
Паски приготовані за цим рецептом дуже ароматні і помірно солодкі. Випічку можна доповнити будь-якими сухофруктами, на ваш вибір.
- дріжджі живі— 30 грам
- молоко— 200 мілілітрів
- цукор— 1 Склянка
- Вершкове масло— 120 грам
- яйця— 2 штуки
- обкладинка— 1 Ст. ложка
- чорнослив— 10 штук
- Цедра лимону— 1 Чайна ложка
- Борошно пшеничне— 3 склянки
- борошно цільнозернове— 1-2 склянок
У миску кладемо дріжджі, насипаємо 3 столових ложки борошна і 5 столових ложок цукру.
Додаємо тепле молоко і все перемішуємо. Ми залишаємо в теплому місці на 15 хвилин.
В іншу миску насипаємо цукор і додаємо яйця. Все збиваємо до піни.
Додаємо м'яке вершкове масло і продовжуємо збивати.
Додаємо мелену корицю, цедру лимона і нарізану шматочками курагу. Якщо курага суха, попередньо замочуємо її в окропі на 7-10 хвилин.
опара піднялася.
З'єднуємо опару і суміш з яєць, масла і цукру. Все перемішуємо і підсипає борошно. Борошно використовую двох видів, пшеничну білу і цельнозерновую.
замішуємо тісто. муки знадобиться, приблизно, 4-5 склянок. Тісто вимішуємо хвилин 7, поки воно не стане еластичним і м'яким. Ми залишаємо тісто в мисці і накриваємо рушником. Ставимо миску в тепле місце на 30 хвилин. Тісто почне підходити.
далі, поділяємо тісто на частини і кладемо в формочки для пасок, наповнюючи їх на третину. Знову накриваємо рушником і залишаємо в теплі мінімум на годину. За цей час тісто підніметься до країв форми. Прибираємо рушник і швидко переставляємо паски в розігріту духовку. Випікаємо при температурі 200 градусів близько 25-30 хвилин.
Готові паски покриваємо глазур'ю. Для глазурі склянка цукрової пудри і 4 столових ложки води розігріваємо, помішуючи, до повного розчинення пудри. У мисці з'єднуємо столову ложку желатину і 4 столових ложки води, перемішуємо. З'єднуємо сироп з желатином і збиваємо міксером протягом хвилини.
глазур готова. Вона швидко застигає, тому потрібно швидко покривати паски глазур'ю. далі, можна посипати паски тертим шоколадом або кольоровою присипкою.
світлого свята!
Подібні рецепти
Равлик з корицею (оригінальний рецепт)
Наближається один з найбільш значущих свят в календарному році і саме час подбати про хороше святковому меню. Чудовий і простий рецепт хресної паски до ваших послуг! Спробуйте! опис приготування: Приготуємо хресну паску в домашніх умовах. Щоб приготувати паску з даного рецептом, відкладіть в с...
Паска швидкого приготування
настільки швидкого, що ви самі в це не повірите! Швидкий паску — це бездріжджовий паску і ще як бонус для вас — тісто без яєць і воно підніметься вдвічі при всіх цих умовах! цікаво? опис приготування: Паска виходить повітряним, солодким і дуже смачним, а часу у вас піде зовсім небагато! розпов...
Паска швидкий
Як приготувати паску швидкий? Спробуйте разом з нами. Паска найчастіше готується на опарі, яку довгий час витримують. При приготуванні стандартного паски використовують живі дріжджі. опис приготування: Паска - вид солодкого великоднього хліба. Він радикально відрізняється від кексу своєї порис...
Паска лимонний з куркумою
Цей яскравий жовтий паску з лимонним ароматом стане прекрасним доповненням вашого святкового столу і подарує радість всій родині. опис приготування: Розводимо дріжджі в теплій воді або молоці. Втручаємося в розчинені дріжджі цукор і борошно і залишаємо до появи піни. Тепер трохи підсмажуємо го...
Паска на молоці
Рада поділитися рецептом смачного і швидкого паски на молоці, при цьому він гарантовано вийде у кожного, а результат точно не розчарує, головне, що його дуже просто готувати. опис приготування: Готувати паски на молоці дуже просто і швидко. Вони точно вийдуть у кожного, якщо слідувати рецептур...