Рецепт Паска лимонний з куркумою
Цей яскравий жовтий паску з лимонним ароматом стане прекрасним доповненням вашого святкового столу і подарує радість всій родині.
опис приготування:
Розводимо дріжджі в теплій воді або молоці. Втручаємося в розчинені дріжджі цукор і борошно і залишаємо до появи піни.
Тепер трохи підсмажуємо горіхи і розламуємо їх на шматочки ножем.
Промиваємо родзинки і наливаємо в нього 2 столові ложки коньяку.
Zavarivaem куркума, заливши її двома чайними ложками окропу.
Беремо одне яйце. Відокремлюємо білок від жовтка. Жовток + ще 3 яйця збиваємо з цукром в міцну піну.
Всипаємо в отриману суміш 1 і розмішуємо міксером на невеликій швидкості.
Додаємо в суміш розм'якшене вершкове масло, цедру лимона, сіль, ванілін і заварену куркуму. Всі разом збиваємо до однорідного стану.
Тепер вливаємо в тісто дріжджову опару і перемішуємо.
всипаємо ще 1,5 склянки борошна і розмішуємо.
Готове тісто повинно вийти м'яким, липнуче до ложки, але легко перемішується.
Ємність з тестом накриваємо і в тепле місце.
Тісто має піднятися два рази як мінімум.
Коли тісто підійшло, додаємо в нього родзинки і горіхи.
потім всипаємо 0,5 склянки борошна і все перемішуємо змащеній маслом рукою. Під час перемішування ми як би піднімаємо, уминає і знову підіймаємо тісто.
Дві невеликі форми для випічки змащуємо рослинним маслом і посипаємо борошном.
Дно можна встелити пергаментом для випічки.
Укладаємо тісто на 1/3 висоти форми і ставимо форми в тепле місце. Тісто має піднятися до країв форми.
Розігріваємо духовку до 170-180 ° C.
випікаємо від 50 хвилин до півтори години. Все залежить від розміру пасок. Якщо зверху паску стане занадто рано темніти, накрийте його фольгою або мокрим папером для випічки, а температуру зменшіть до 150-160.
Готовність паски перевіряємо дерев'яною паличкою.
Поки паска печеться, можна приготувати глазур.
Беремо залишився яєчний білок і збиваємо міксером на великій швидкості. Поступово всипаємо цукор, не припиняючи збивати. також додаємо 1-2 столові ложки лимонного соку для аромату і легкої кислинки.
Поливати глазур'ю можна як гарячий паску, так і остиглий.
Приємного вам апетиту!
- дріжджі— 40 грам
- яйця— 5 штук(4-для тіста,1 -для глазурі)
- цукор— 1 Склянка
- цукрова пудра— 100 грам(для глазурі)
- молоко або вода— 0,5 склянки
- мука— 3,5 склянки(3-для тіста,2 ст.л.-для опары)
- вершкове масло— 150 грам
- куркума— 1 Чайна ложка
- ванілін— 1 штука
- цедра одного лимона— 1 штука
- сіль— 1 щіпка
- родзинки— 1 Склянка
- орехи-фундук или миндаль— 0,5 склянки
- коньяк— 2 Ст. ложки
Тепер трохи підсмажуємо горіхи і розламуємо їх на шматочки ножем.
Промиваємо родзинки і наливаємо в нього 2 столові ложки коньяку.
Zavarivaem куркума, заливши її двома чайними ложками окропу.
Беремо одне яйце. Відокремлюємо білок від жовтка. Жовток + ще 3 яйця збиваємо з цукром в міцну піну.
Всипаємо в отриману суміш 1 і розмішуємо міксером на невеликій швидкості.
Додаємо в суміш розм'якшене вершкове масло, цедру лимона, сіль, ванілін і заварену куркуму. Всі разом збиваємо до однорідного стану.
Тепер вливаємо в тісто дріжджову опару і перемішуємо.
всипаємо ще 1,5 склянки борошна і розмішуємо.
Готове тісто повинно вийти м'яким, липнуче до ложки, але легко перемішується.
Ємність з тестом накриваємо і в тепле місце.
Тісто має піднятися два рази як мінімум.
Коли тісто підійшло, додаємо в нього родзинки і горіхи.
потім всипаємо 0,5 склянки борошна і все перемішуємо змащеній маслом рукою. Під час перемішування ми як би піднімаємо, уминає і знову підіймаємо тісто.
Дві невеликі форми для випічки змащуємо рослинним маслом і посипаємо борошном.
Дно можна встелити пергаментом для випічки.
Укладаємо тісто на 1/3 висоти форми і ставимо форми в тепле місце. Тісто має піднятися до країв форми.
Розігріваємо духовку до 170-180 ° C.
випікаємо від 50 хвилин до півтори години. Все залежить від розміру пасок. Якщо зверху паску стане занадто рано темніти, накрийте його фольгою або мокрим папером для випічки, а температуру зменшіть до 150-160.
Готовність паски перевіряємо дерев'яною паличкою.
Поки паска печеться, можна приготувати глазур.
Беремо залишився яєчний білок і збиваємо міксером на великій швидкості. Поступово всипаємо цукор, не припиняючи збивати. також додаємо 1-2 столові ложки лимонного соку для аромату і легкої кислинки.
Поливати глазур'ю можна як гарячий паску, так і остиглий.
Приємного вам апетиту!
Подібні рецепти
Капуста, маринована з перцем і куркумою
Підготуйте продукти. Куряче філе велике, якщо ні, то два маленьких буде в самий раз. приступимо! опис приготування: Як приготувати курку з куркумою в кисло-солодкому соусі? Давайте я вам розповім, це дуже легко і швидко! відразу продумайте, з чим хочете її подати. Мені здається, бурий рис і ов...
Хресна паска
Наближається один з найбільш значущих свят в календарному році і саме час подбати про хороше святковому меню. Чудовий і простий рецепт хресної паски до ваших послуг! Спробуйте! опис приготування: Приготуємо хресну паску в домашніх умовах. Щоб приготувати паску з даного рецептом, відкладіть в с...
Паска швидкого приготування
настільки швидкого, що ви самі в це не повірите! Швидкий паску — це бездріжджовий паску і ще як бонус для вас — тісто без яєць і воно підніметься вдвічі при всіх цих умовах! цікаво? опис приготування: Паска виходить повітряним, солодким і дуже смачним, а часу у вас піде зовсім небагато! розпов...
Паска швидкий
Як приготувати паску швидкий? Спробуйте разом з нами. Паска найчастіше готується на опарі, яку довгий час витримують. При приготуванні стандартного паски використовують живі дріжджі. опис приготування: Паска - вид солодкого великоднього хліба. Він радикально відрізняється від кексу своєї порис...
Паска на молоці
Рада поділитися рецептом смачного і швидкого паски на молоці, при цьому він гарантовано вийде у кожного, а результат точно не розчарує, головне, що його дуже просто готувати. опис приготування: Готувати паски на молоці дуже просто і швидко. Вони точно вийдуть у кожного, якщо слідувати рецептур...