Рецепт Курка на грилі

Рецепт Курка на грилі
Кількість порцій: 10 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Хочу вам показати, як приготувати курку на грилі. Це буде м'ясо з апетитною скоринкою в пряному кисло-солодкому маринаді. Готувати будемо на відкритому повітрі на грилі. Відмінно для пікніка на природі.

опис приготування:

Хочу підказати вам одну хитрість, яка може бути корисною: приготований соус можна зберігати в холодильнику 3 дня. Тому ви можете насолоджуватися курочкою, приготовленої на грилі, ще кілька днів, якщо, звичайно, щось залишиться від цієї смакоти

  • Курині ніжки— 9 штук
  • курячі стегенця— 9 штук
  • Томатна паста— 100 мілілітрів
  • Соєвий соус— 230 мілілітрів
  • оцет— 200 мілілітрів
  • цукор— 200 грам
  • Ріпчаста цибуля— 250 грам
  • Халапеньо з насінням— 100 грам
  • часник— 9 зубчиків
  • вода— 230 мілілітрів
1 Змішайте воду і томатну пасту в каструлі до отримання однорідної маси, потім перемішайте інгредієнти маринаду: соєвий соус, оцет, цукор, подрібнену цибулю і часник, а також дрібно нарізану халапеньйо. Доведіть суміш до кипіння, помішуючи, потім зменшіть вогонь і варіть, періодично помішуючи, поки соус не зменшиться в обсязі (50-60 хвилин). Часто перемішуйте до кінця приготування, щоб запобігти прилипання. Залиште чверть соусу для подачі.

2 Підготуйте гриль. Краще використовувати закритий гриль з непрямим вогнем. курку, додаючи на неї сіль або перець, викладіть на гриль і смажте, періодично перевертаючи. Виміряйте температуру м'яса спеціальним термометром. Вона повинна досягти 75 градусів (20-25 хвилин).

3 Потім перемістіть курку на область з відкритим вогнем і обсмажуйте її, щедро змащуючи соусом за допомогою пензлика і час від часу перевертаючи.

4 На шматочках курки повинна з'явитися красива коричнево-золотава скоринка. Якщо необхідно, в процесі приготування додавайте вугілля в гриль.

5 Подавайте курку з відкладеним на першому етапі соусом і будь-яким гарніром або свіжими овочами.

Подібні рецепти

Курка на грилі з табула

Маринад для свинячий рульки в духовці

Рецепт приготування курки на грилі зі східним салатом табула з крупи булгур, петрушки, помідорів і огірків. опис приготування: Нагріти гриль до високої температури. У невеликій каструлі довести 3/4 склянки води до кипіння. Додати булгур, приправити сіллю і перцем і готувати 1 хвилину. Зняти з ...

Курка на грилі з гарбузовим соусом

Курка на грилі з гарбузовим соусом

Рецепт приготування смажених на грилі курячих грудок з соусом з лука, салат, гарбуза і кінзи. опис приготування: нагріти 1 столову ложку масла в середній каструлі на середньому вогні. Додати цибулю, часник і перець халапеньо, готувати, помішуючи, до м'якості, від 5 до 8 хвилин. Додати насіння...

Курячі стегна на грилі

Курячі стегна на грилі

Курячі стегна на грилі — ще один рецепт в скарбничку любителів гриля і взагалі приготування їжі на відкритому повітрі. Рецепт курячих стегон гриль дуже простий, його фішка — в дуже смачне маринаді. опис приготування: Існують тисячі рецептів приготування курячих стегон на грилі. адже, по суті, ...

Кета на грилі

Кета на грилі

Якщо ви збираєтеся на природу, насамперед треба подбати про гарячих закусках. Зазвичай ми готуємо шашлик, але можна спробувати рецепт приготування кети на грилі. опис приготування: Щоб приготувати кета на грилі в домашніх умовах, потрібно: 1. приготувати маринад. 2. підготувати рибу. 3. Залиши...

Червона риба на грилі

Червона риба на грилі

Приготувати дивно соковиту, ароматну і дуже смачну рибку досить просто. Пропоную на замітку любителям різноманітності відмінний варіант, як зробити червону рибу на грилі. опис приготування: Якщо до стейкам на вогні все давно вже звикли, то червона риба на грилі в домашніх умовах на дерев'яних ...