Рецепт Креветки з чилі і каррі

Рецепт Креветки з чилі і каррі
Кількість порцій: 4 Час приготування: 30 хв.
Рецепт приготування смажених креветок з чилі, каррі, імбиром, помідорами і цибулею.


опис приготування:

Нагріти олію у великій сковороді на середньому вогні. Додати цибулю, перець чилі і халапеньйо 3/4 чайної ложки солі. готувати, помішуючи, поки цибуля не почне пом'якшуватися, від 3 до 5 хвилин. Додати томатну пасту, порошок каррі і імбир. смажити, помішуючи, поки суміш не стане однорідною і ароматною, близько 1 хвилини.

Додати помідори в сковороду. готувати, помішуючи, поки вони не почнуть пускати сік, приблизно 1 хвилину. Додати 1 1/2 склянки води, кип'ятити на повільному вогні, від 3 до 5 хвилин. Додати креветки, смажити від 3 до 4 хвилин. Зняти з вогню.

Додати сметану і сік лайма в сковороду, перемішати. Подавати в гарячому вигляді.


  • оливкового масла— 2 Ст. ложки
  • велика цибулина— 1 штука
  • халапеньйо перець чилі— 1 штука
  • сіль— — За смаком
  • томатної пасти— 2 Ст. ложки
  • порошку каррі— 2 чайних ложки
  • меленого імбиру— 1/2 чайних ложки
  • помідора черрі— 4 штуки
  • середніх креветок— 450 грам
  • сметаны или простого йогурта— 1/4 склянки
  • свіжого соку лайма— 1 Ст. ложка
Нагріти олію у великій сковороді на середньому вогні. Додати цибулю, перець чилі і халапеньйо 3/4 чайної ложки солі. готувати, помішуючи, поки цибуля не почне пом'якшуватися, від 3 до 5 хвилин. Додати томатну пасту, порошок каррі і імбир. смажити, помішуючи, поки суміш не стане однорідною і ароматною, близько 1 хвилини.

Додати помідори в сковороду. готувати, помішуючи, поки вони не почнуть пускати сік, приблизно 1 хвилину. Додати 1 1/2 склянки води, кип'ятити на повільному вогні, від 3 до 5 хвилин. Додати креветки, смажити від 3 до 4 хвилин. Зняти з вогню.

Додати сметану і сік лайма в сковороду, перемішати. Подавати в гарячому вигляді.


Подібні рецепти

Креветки з зеленим соусом каррі

Печінковий торт з морквою

Рецепт приготування смажених креветок з соусом з кінзи, порошку каррі, імбиру, горіхів кешью і йогурту. опис приготування: Приправити креветки сіллю і меленим перцем. нагріти 1 столову ложку оливкової олії у великій сковороді на середньому вогні. Додати половину креветок, смажити від 2 до 3 хв...

Креветки з чилі і часником

Креветки з чилі і часником

Для любителів креветок і чилі, пальчики оближеш. опис приготування: Промити креветки холодною водою і промокнути насухо паперовим рушником. Покласти креветки і суміш приправ в поліетиленовий пакет і добре струсити. У великій сковороді нагрійте на середньому вогні масло, часник і червоний перец...

Каррі з бобів

Каррі з бобів

Каррі з бобів — гостре індійське блюдо. Його можна подавати до овочів, м'яса, птиці, рибі. Справжнє каррі готується з обов'язковими спеціями, їх можна купити. Каррі я готую з консервованими бобами опис приготування: Як приготувати каррі з бобів? 1. Цибулини почистіть і наріжте невеликими кубик...

Каррі з яловичого фаршу з горошком

Каррі з яловичого фаршу з горошком

Каррі з яловичого фаршу з горошком — просте домашнє блюдо, яке добре підійде для нехитрого сімейного обіду або вечері. Ситне і поживне друга страва з вельми доступних інгредієнтів. опис приготування: Каррі з яловичого фаршу з горошком — страва, винайдене мною в той горезвісний момент, коли пот...

Каррі з козлятини по-ямайський

Каррі з козлятини по-ямайський

Ароматне і в міру гостре блюдо. Ямайська каррі йде корінням в Індію, але воно трохи м'якше за рахунок більш збалансованого набору спецій. З м'ясом кози поєднується ідеально. опис приготування: Каррі з козлятини по-ямайський можна подавати на стіл з рисом, зеленим горошком і капустою по-ямайськ...