Рецепт Курча по-Іранський

Рецепт Курча по-Іранський
Кількість порцій: 4-5 Час приготування: 1 г. 0 хв.
У цьому цікавому рецепті родом з Ірану ви знайдете досить незвичайне поєднання смаків, яке, безсумнівно, багатьом сподобається, особливо тим, хто любить готувати м'ясо з додаванням солодких ноток.

опис приготування:

В іранській національної кухні найчастіше використовують баранину або яловичину, але іноді зустрічаються і ось такі цікаві варіанти, як цей рецепт приготування курки по-іранському. Для мене це блюдо одне з найулюбленіших, так як тут відмінно поєднуються моя улюблена курочка, волоські горіхи і гранат, в цілому виходить дуже ароматне і соковите м'ясо, яке прикрасить не тільки повсякденний, але і святковий стіл. А якщо ви любите готувати солодке м'ясо, то ви обов'язково повинні спробувати і цей простий рецепт курки по-іранському. До того ж зробити це блюдо дійсно дуже легко, та й всі необхідні продукти ви без особливих зусиль зможете купити в будь-якому магазині міста, і незабутній смачну вечерю в іранському стилі вам забезпечений.

  • Куряче філе— 500 грам
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • Масло рослинне— 4 Ст. ложки
  • Грецькі горіхи— 50 грам
  • сік гранатовий— 100 мілілітрів
  • цукор— 1 Чайна ложка
  • сіль— За смаком
  • Перець чорний мелений— За смаком
Курча по-Іранський - фото крок 1 Насамперед подрібнюємо волоські горіхи. Ви можете зробити це за допомогою блендера або дрібної терки.

Курча по-Іранський - фото крок 2 Ріпчасту цибулю чистимо і так само подрібнюємо. Я використовувала блендер, але ви можете дуже дрібно нарізати або знову ж потерти на тертці.

Курча по-Іранський - фото крок 3 У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю, солимо і приправляємо перцем.

Курча по-Іранський - фото крок 4 Потім додаємо волоські горіхи, перемішуємо і ще кілька хвилин смажимо все разом.

Курча по-Іранський - фото крок 5 Філе нарезам на невеликі шматочки. Луково-горіхову суміш відсуваємо на одну половину сковорідки, а на інший трохи обсмажуємо шматочки філе. Потім змішуємо все і смажимо ще пару хвилин.

Курча по-Іранський - фото крок 6 Тепер вливаємо гранатовий сік, перемішуємо. Робимо маленький вогонь і тушкуємо курку хвилин 20. Коли соус стане густим, можна додати цукор і вимкнути вогонь. Накриваємо сковорідку кришкою і даємо настоятися страві ще 15-20 хвилин. Готову курку зазвичай подають з рисом, але ви, звичайно ж, можете вибрати і інший гарнір. Приємного вам апетиту!

Подібні рецепти

Курча по-баскський

Курча під сирним соусом

Курча по-баскський — традиційне блюдо Басконії. Всі інгредієнти доступні і на наших ринках, тому не бачу приводу не влаштувати собі баскська вечерю. опис приготування: Курча по-баскський — одне з моїх улюблених страв кухні того регіону. Куряче м'ясо, приготоване за цим рецептом, виходить дуже ...

Курча по-латині

Курча по-латині

Якщо вам раптом захотілося чогось незвичайного і смачненького, я поділюся з вами рецептом як приготувати незвичайну курку в латинському стилі. Ця курка припаде до смаку будь-якому гурману. опис приготування: Цю курку люблять подавати в Майамі. Готується курка в трьох різних соусах, що надає їй...

Курча по-римської

Курча по-римської

Рецепт курки по-римському написано я вичитала в книзі одного італійського шеф-кухаря. Одного разу спробувала приготувати і була шокована: блюдо настільки смачне, що тепер готую його знову і знову! опис приготування: Не лякайтеся назви — курка по-римському написано готується не складніше, ніж б...

Курча смажений «Баба-Babariha»

Курча смажений «Баба-Babariha»

Якщо у вас немає гриля, то вам не варто засмучуватися! Рум'яна і соковита курка у вас неодмінно буде, потрібно тільки знати пару секретів! опис приготування: Замочування птиці або м'яса в солоному маринаді робить готову страву виключно соковитим і ніжним. Такий прийом особливо годиться для см...

Курча в перці

Курча в перці

Курка в паприці - відмінне рішення для швидкого вечері або вечірки з друзями. Можна брати різні частини курки, все вийде дуже смачно, а тепер ділюся рецептом, як приготувати пряну курочку. опис приготування: Швидкий і простий рецепт, щоб здивувати друзів, запрошених на вечерю. Можна використов...