Рецепт Курча смажений «Баба-Babariha»
Якщо у вас немає гриля, то вам не варто засмучуватися! Рум'яна і соковита курка у вас неодмінно буде, потрібно тільки знати пару секретів!
опис приготування:
Замочування птиці або м'яса в солоному маринаді робить готову страву виключно соковитим і ніжним. Такий прийом особливо годиться для смаження або запікання великих шматків або цілої тушки. А вертикальна обсмажування дозволяє зайвому жиру стікати і робить страву менш жирним, а значить більш корисним. І зовсім необов'язково купувати дорогі пристосування для насаджування курки, цілком можна обійтися підручними засобами!
- цыпленок-бройлер— 1300 грам
- сіль— 2 Ст. ложки
- цукор— 1 Ст. ложка
- вода— 3 L
- паприка мелена— 1 Ст. ложка
- часниковий порошок— 1 Чайна ложка
- сіль— За смаком(ароматизированная)
- масло рослинне— 1 Ст. ложка(ароматизированное)
Не турбуйтеся, если у вас нет формы для вертикального запекания курицы. И не спешите тратить деньги на хитрые приспособления. Ведь форма для кекса у вас наверняка есть! Просто оберните втулку с отверстием в середине формы двойным слоем фольги. И сразу включите духовку на разогрев на 220 градусів.
курку, несмотря на маринование в рассоле, можно еще немного досолить, особенно внутри тушки. Лучше использовать соль с пряностями по вкусу. Натерев тушку солью изнутри, усадите курицу в форму на втулку. Пусть себе сидит, как баба-Бабариха! А сверху посыпьте ее паприкой и чесночным порошком (тут он уместнее свежего чеснок) и полейте ароматизированным по вкусу маслом (у меня настоянное на розмарине и базилике). Немного помассируйте птичку, втирая масло с пряностями в кожу.
Поставьте форму с курицей на лист и запекайте в духовке (желательно с конвекцией) хвилин 35-45, в зависимости от плиты и размера курицы. Изредка поглядывайте, но поливать курицу жиром не следует – пусть корочка будет сухой и хрустящей.
Готовой курице дайте постоять минут 10-15 вне духовки, а потом сразу подавайте. ось побачите, курица получилась на славу: дуже соковита і ароматна, з запаморочливо хрусткою скоринкою!
Подібні рецепти
Шоколадний пиріг з малиною
Курча по-баскський — традиційне блюдо Басконії. Всі інгредієнти доступні і на наших ринках, тому не бачу приводу не влаштувати собі баскська вечерю. опис приготування: Курча по-баскський — одне з моїх улюблених страв кухні того регіону. Куряче м'ясо, приготоване за цим рецептом, виходить дуже ...
Курча в перці
Курка в паприці - відмінне рішення для швидкого вечері або вечірки з друзями. Можна брати різні частини курки, все вийде дуже смачно, а тепер ділюся рецептом, як приготувати пряну курочку. опис приготування: Швидкий і простий рецепт, щоб здивувати друзів, запрошених на вечерю. Можна використов...
Курча по-Іранський
У цьому цікавому рецепті родом з Ірану ви знайдете досить незвичайне поєднання смаків, яке, безсумнівно, багатьом сподобається, особливо тим, хто любить готувати м'ясо з додаванням солодких ноток. опис приготування: В іранській національної кухні найчастіше використовують баранину або яловичин...
Курча по-латині
Якщо вам раптом захотілося чогось незвичайного і смачненького, я поділюся з вами рецептом як приготувати незвичайну курку в латинському стилі. Ця курка припаде до смаку будь-якому гурману. опис приготування: Цю курку люблять подавати в Майамі. Готується курка в трьох різних соусах, що надає їй...
Курча по-римської
Рецепт курки по-римському написано я вичитала в книзі одного італійського шеф-кухаря. Одного разу спробувала приготувати і була шокована: блюдо настільки смачне, що тепер готую його знову і знову! опис приготування: Не лякайтеся назви — курка по-римському написано готується не складніше, ніж б...