Рецепт Курча смажений «Баба-Babariha»

Рецепт Курча смажений «Баба-Babariha»
Кількість порцій: 4-6 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Якщо у вас немає гриля, то вам не варто засмучуватися! Рум'яна і соковита курка у вас неодмінно буде, потрібно тільки знати пару секретів!


опис приготування:

Замочування птиці або м'яса в солоному маринаді робить готову страву виключно соковитим і ніжним. Такий прийом особливо годиться для смаження або запікання великих шматків або цілої тушки. А вертикальна обсмажування дозволяє зайвому жиру стікати і робить страву менш жирним, а значить більш корисним. І зовсім необов'язково купувати дорогі пристосування для насаджування курки, цілком можна обійтися підручними засобами!


  • цыпленок-бройлер— 1300 грам
  • сіль— 2 Ст. ложки
  • цукор— 1 Ст. ложка
  • вода— 3 L
  • паприка мелена— 1 Ст. ложка
  • часниковий порошок— 1 Чайна ложка
  • сіль— За смаком(ароматизированная)
  • масло рослинне— 1 Ст. ложка(ароматизированное)
Курча смажений «Баба-Babariha» - фото крок 1 Растворите в холодной воде соль и сахар. Курицу вымойте и уложите в кастрюлю с водой. Приберіть на ніч в холодильник. Перед жаркой выньте курицу и тщательно просушите её салфетками.

Курча смажений «Баба-Babariha» - фото крок 2 Не турбуйтеся, если у вас нет формы для вертикального запекания курицы. И не спешите тратить деньги на хитрые приспособления. Ведь форма для кекса у вас наверняка есть! Просто оберните втулку с отверстием в середине формы двойным слоем фольги. И сразу включите духовку на разогрев на 220 градусів.

Курча смажений «Баба-Babariha» - фото крок 3 курку, несмотря на маринование в рассоле, можно еще немного досолить, особенно внутри тушки. Лучше использовать соль с пряностями по вкусу. Натерев тушку солью изнутри, усадите курицу в форму на втулку. Пусть себе сидит, как баба-Бабариха! А сверху посыпьте ее паприкой и чесночным порошком (тут он уместнее свежего чеснок) и полейте ароматизированным по вкусу маслом (у меня настоянное на розмарине и базилике). Немного помассируйте птичку, втирая масло с пряностями в кожу.

Курча смажений «Баба-Babariha» - фото крок 4 Поставьте форму с курицей на лист и запекайте в духовке (желательно с конвекцией) хвилин 35-45, в зависимости от плиты и размера курицы. Изредка поглядывайте, но поливать курицу жиром не следует – пусть корочка будет сухой и хрустящей.

Курча смажений «Баба-Babariha» - фото крок 5 Готовой курице дайте постоять минут 10-15 вне духовки, а потом сразу подавайте. ось побачите, курица получилась на славу: дуже соковита і ароматна, з запаморочливо хрусткою скоринкою!

Подібні рецепти

Курча по-баскський

Шоколадний пиріг з малиною

Курча по-баскський — традиційне блюдо Басконії. Всі інгредієнти доступні і на наших ринках, тому не бачу приводу не влаштувати собі баскська вечерю. опис приготування: Курча по-баскський — одне з моїх улюблених страв кухні того регіону. Куряче м'ясо, приготоване за цим рецептом, виходить дуже ...

Курча в перці

Курча в перці

Курка в паприці - відмінне рішення для швидкого вечері або вечірки з друзями. Можна брати різні частини курки, все вийде дуже смачно, а тепер ділюся рецептом, як приготувати пряну курочку. опис приготування: Швидкий і простий рецепт, щоб здивувати друзів, запрошених на вечерю. Можна використов...

Курча по-Іранський

Курча по-Іранський

У цьому цікавому рецепті родом з Ірану ви знайдете досить незвичайне поєднання смаків, яке, безсумнівно, багатьом сподобається, особливо тим, хто любить готувати м'ясо з додаванням солодких ноток. опис приготування: В іранській національної кухні найчастіше використовують баранину або яловичин...

Курча по-латині

Курча по-латині

Якщо вам раптом захотілося чогось незвичайного і смачненького, я поділюся з вами рецептом як приготувати незвичайну курку в латинському стилі. Ця курка припаде до смаку будь-якому гурману. опис приготування: Цю курку люблять подавати в Майамі. Готується курка в трьох різних соусах, що надає їй...

Курча по-римської

Курча по-римської

Рецепт курки по-римському написано я вичитала в книзі одного італійського шеф-кухаря. Одного разу спробувала приготувати і була шокована: блюдо настільки смачне, що тепер готую його знову і знову! опис приготування: Не лякайтеся назви — курка по-римському написано готується не складніше, ніж б...