Рецепт Курча по-римської
Рецепт курки по-римському написано я вичитала в книзі одного італійського шеф-кухаря. Одного разу спробувала приготувати і була шокована: блюдо настільки смачне, що тепер готую його знову і знову!
опис приготування:
Не лякайтеся назви — курка по-римському написано готується не складніше, ніж більшість звичних для вас страв. Сама процедура приготування не утруднить будь-якого мало-мальськи вмілого кулінара, та й інгредієнти використовуються суцільно доступні. Хіба що якихось спецій у вас може не виявитися — звичайно, бажано їх теж роздобути, оскільки саме вони надають страві завершеність смаку, але якщо роздобути не вдалося — можете замінити чимось іншим, наявними в наявності. Однак це просте, взагалі-то, блюдо не може не здивувати багатством смаку. цікаво? Тоді читайте рецепт курки по-римському написано — і сміливо за справу!
- Курячі грудки— 4-5 штук
- цибулина— 1 штука
- часник— 4-5 зубчиків
- морква— 5-6 штук
- Болгарський перець— 3-4 штук
- помідори— 3-4 штук
- Томатна паста— 1-2 Ст. ложок
- орегано— За смаком(Сухої або свіжої)
- Мелений червоний перець— За смаком
- розмарин— За смаком(Свіжий або сухий)
- Оливкова олія— За смаком
- Сіль перець— За смаком
Нарізаємо цибулю та моркву кільцями. Часник гарненько подрібнюємо.
Болгарські перці розрізаємо вздовж на кілька частин, очищаємо їх від насіння і прожилок.
Помідори розрізаємо на четвертинки.
Подрібнюємо орегано і розмарин. Якщо використовуємо сухі трави, то додаємо по одній столовій ложці кожної спеції.
обсмажуємо цибулю, часник і морква. помішуємо, поки цибуля не стане золотистого кольору.
Додаємо пару ложок томатної пасти і тушкуємо пару хвилин на середньому вогні.
додаємо вино.
Викладаємо на сковороду нарізану перець і помідори.
Викладаємо назад курку і додаємо бульйон. Тушкуємо на повільному вогні, щоб курча гарненько просочився, а бульйон трохи загус. витримуємо близько 30 хвилин.
Викладаємо курчати в окреме глибоке блюдо, соус доводимо до повної готовності, збільшуємо вогонь і як можна частіше помішувати.
Подібні рецепти
Торт «соковитий апельсин»
Курча по-баскський — традиційне блюдо Басконії. Всі інгредієнти доступні і на наших ринках, тому не бачу приводу не влаштувати собі баскська вечерю. опис приготування: Курча по-баскський — одне з моїх улюблених страв кухні того регіону. Куряче м'ясо, приготоване за цим рецептом, виходить дуже ...
Курча в перці
Курка в паприці - відмінне рішення для швидкого вечері або вечірки з друзями. Можна брати різні частини курки, все вийде дуже смачно, а тепер ділюся рецептом, як приготувати пряну курочку. опис приготування: Швидкий і простий рецепт, щоб здивувати друзів, запрошених на вечерю. Можна використов...
Курча смажений «Баба-Babariha»
Якщо у вас немає гриля, то вам не варто засмучуватися! Рум'яна і соковита курка у вас неодмінно буде, потрібно тільки знати пару секретів! опис приготування: Замочування птиці або м'яса в солоному маринаді робить готову страву виключно соковитим і ніжним. Такий прийом особливо годиться для см...
Курча по-Іранський
У цьому цікавому рецепті родом з Ірану ви знайдете досить незвичайне поєднання смаків, яке, безсумнівно, багатьом сподобається, особливо тим, хто любить готувати м'ясо з додаванням солодких ноток. опис приготування: В іранській національної кухні найчастіше використовують баранину або яловичин...
Курча по-латині
Якщо вам раптом захотілося чогось незвичайного і смачненького, я поділюся з вами рецептом як приготувати незвичайну курку в латинському стилі. Ця курка припаде до смаку будь-якому гурману. опис приготування: Цю курку люблять подавати в Майамі. Готується курка в трьох різних соусах, що надає їй...