Рецепт Кубанський борщ
Рецепти кубанського борщу різноманітні, вони залежать від типу бульйону, виду теплової обробки і набору овочів. Але борщ залишиться завжди «єдиним у своєму роді», адже будь-яка господиня має свій рецепт.
опис приготування:
Кубанський борщ готують не тільки на м'ясному бульйоні, але і з птахом (наприклад, з гусаком). А багато хто вважає, що борщ краще готувати без картоплі, але це питання кожен нехай вирішує самостійно. Є ще одна відмінна риса цього борщу: в кінці приготування додається кабачок, натертый на терке.
- М'ясо на кісточці— 1,5 кілограма
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
- морква— 2 штуки
- Буряк— 2 штуки
- Картопля— 3 штуки
- Капуста білокачанна— 1/4 штуки
- Капуста квашена— 200 грам
- Кабачок— 1 штука
- часник— 5 зубчиків
- Масло рослинне— 50 мілілітрів(для обжарки)
- Томатна паста— 4 Ст. ложки
- Лавровий лист— 2 штуки
- спеції— 1 Чайна ложка
- зелень— 2 чайних ложки
- Перець чорний мелений— 1/4 чайних ложки
- сіль— 1/2 чайних ложки
2 Коли вода закипить, вогонь зменшите і варіть м'ясо 1-1,5 годину, до готовності.
3 Всі овочі почистіть, промийте і наріжте невеликими кубиками, кабачок натріть на крупній тертці, часник подрібніть.
4 У сковороді нагрійте рослинну олію, обсмажте в ньому до м'якості цибулю.
5 Додайте нарізану моркву і обсмажуйте протягом 2-3 хвилин. Перекладіть зажарку в м'ясний бульйон.
6 На цій же сковороді обсмажте (3-4 хвилини) буряк, перекладіть її в каструлю.
7 Так само поступите і зі свіжою капустою. єдино умова: вона повинна бути нарізана більшими кубиками. Її теж обсмажте і перекладіть в суп.
8 Тепер настала черга квашеної капусти, яку потрібно віджати від зайвої розсолу. Покладіть її відразу в каструлю, варите борщ протягом 10 хвилин.
9 Якщо будете класти картопля, то зараз його черга. через 5 хвилин додайте натертий кабачок і готуйте ще 5 хвилин.
10 В кінці приготування додаються: томатна паста, часник, «Хмелі-сунелі» або будь-яка інша приправа, лавровий лист і зелень. Спробуйте борщ, при необхідності додайте сіль або цукор.
11 борщ перемішайте, накрийте кришкою і зніміть з плити. Дайте супу настоятися 15 хвилин і подавайте його на стіл гарячим, з бородінським хлібом і сметаною. Смачного!
Подібні рецепти
Фрикадельки в вершковому соусі
Кубанський хліб з тієї категорії продуктів, що і смачно, і корисно, так як приготований з продуктів з великим вмістом корисних речовин. опис приготування: важливо: дотримуватися всі стадії растойка тесту і температурний режим випічки. Як би не хотілося відрізати гарячу хрустку скоринку, дайте ...
Червоний борщ без капусти
Червоний борщ без капусти популярний у багатьох господинь. У ньому досить інших інгредієнтів, які з успіхом замінюють капусту. Наприклад, пастернак додає борщу неповторний аромат, порей - солодкість. опис приготування: Спробуйте приготувати борщ за цим рецептом, він вам обов'язково сподобаєтьс...
Червоний борщ
Це легендарне блюдо знають і люблять багато! Перед його приголомшливим смаком і неперевершеним ароматом мало хто встоїть. Пропоную вам свій варіант приготування класичного українського борщу! опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування червоного борщу. Український борщ завжди б...
Консервированная черешня
Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...
Картопля зі свинячими реберцями
Рецепт приготування картоплі зі свинячими реберцями сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, не докладаючи особливих зусиль. Тут же — вишукане святкове блюдо з найпростіших інгредієнтів! опис приготування: Такий простий рецепт картоплі зі свинячими реберцями дозволяє як би "; підлашт...