Рецепт Кубанський хліб

Рецепт Кубанський хліб
Кількість порцій: 5 Час приготування: 4 г. 0 хв.
Кубанський хліб з тієї категорії продуктів, що і смачно, і корисно, так як приготований з продуктів з великим вмістом корисних речовин.

опис приготування:

важливо: дотримуватися всі стадії растойка тесту і температурний режим випічки.

Як би не хотілося відрізати гарячу хрустку скоринку, дайте хліба повністю охолонути, так як процес випічки хліба триває до повного його охолодження.

  • сироватка молочна— 280 мілілітрів(Замість молочної сироватки можна взяти звичайну воду в тій же кількості.)
  • стартер Пшенична— 70 грам
  • дріжджі пресовані— 3  грами
  • Борошно пшеничне вищого гатунку— 300  грам
  • борошно ячмінне— 50 грамів Грам
  • борошно конопляна— 20 грам
  • ядра соняшника— 2-3 Ст. ложок
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • цукор— 1 Чайна ложка
  • Соняшникова олія— 1  Ст. ложок
  • Висівки житні— 20 грам(Висівки використовуються для формування хліба.)
Кубанський хліб - фото крок 1 Підготуйте необхідні продукти.

Кубанський хліб - фото крок 2 У молочну сироватку кімнатної температури додайте пшеничну закваску і пресовані дріжджі, сироватку можна замінити звичайною водою. В даному рецепті використана закваска "; Левіт Мадре ";, якщо такий закваски немає, можна використовувати звичайні дріжджі, тоді додайте відповідно до кількості борошна + 35 грамів, до кількості води + 30 грамів, до кількості дріжджів + 5 грамів.

Кубанський хліб - фото крок 3 Просійте в миску всі види борошна - конопляну, ячмінну і пшеничну.

Кубанський хліб - фото крок 4 додайте сіль, цукор, ядра соняшникового насіння, влийте одну столову ложку соняшникової олії.

Кубанський хліб - фото крок 5 замісити тісто, накрийте рушником або плівкою і дайте підійти протягом однієї години в теплому місці. Після чого зробіть обминку методом "; стретч енд фолд ";, що означає "; розтягнути і скласти" у вигляді конверта, таку процедуру бажано провести двічі через 30-40 хвилин.

Кубанський хліб - фото крок 6 Тісто має збільшитися в розмірі.

Кубанський хліб - фото крок 7 Робочу поверхню столу присипте сумішшю висівок з борошном і викладіть тісто.

Кубанський хліб - фото крок 8 Підберіть краю тесту до центру, округляючи його.

Кубанський хліб - фото крок 9 Переверніть заготовку швом вниз і ще раз округлятимете тісто в кулю

Кубанський хліб - фото крок 10 Підготуйте Розстоєчні кошик, якщо спеціальної кошика немає, можна використовувати звичайну хлібну кошик, застеливши її серветкою, щедро присипаної сумішшю муки і висівок.

Кубанський хліб - фото крок 11 Покладіть хлібну заготовку швом вгору.

Кубанський хліб - фото крок 12 Кінцями серветку укрийте хліб. У такому вигляді залиште його в теплому місці на 1 час.

Кубанський хліб - фото крок 13 Через годину тісто істотно "; підросло" і збільшилася в обсязі

Кубанський хліб - фото крок 14 Викладіть хлібну заготовку на лист для випічки або прямо на деко швом вниз, тобто просто акуратно витрусити його з кошика.

Кубанський хліб - фото крок 15 Следать надрізи для того, щоб гази, утворилися в тесті змогли знайти собі вихід. Робіть це або дуже гострим ножем, або звичайним лезом бритви.

Кубанський хліб - фото крок 16 Випікайте хліб в уже розігрітій духовці, попередньо окропивши водою, 10 хвилин при максимальній температурі 250 градусів, після чого відкрийте духовку, випустіть зайвий пар і запікайте ще протягом 50 хвилин при температурі 150 градусів.
Готовий хліб виберіть на решітку і дайте повністю охолонути, так як процес випічки ще не закінчено.

Кубанський хліб - фото крок 17 Готовий хліб повинен бути повністю остиглим.

Подібні рецепти

Кубанський борщ

Салат «Кубанський» на зиму

Рецепти кубанського борщу різноманітні, вони залежать від типу бульйону, виду теплової обробки і набору овочів. Але борщ залишиться завжди «єдиним у своєму роді», адже будь-яка господиня має свій рецепт. опис приготування: Кубанський борщ готують не тільки на м'ясному бульйоні, але і з птахом ...

Картопляний хліб в хлібопічці

Картопляний хліб в хлібопічці

Сьогодні я поділюся не зовсім звичайним рецептом, як приготувати картопляний хліб в хлібопічці. Все буде просто, адже наш електронний помічник на кухні зробить майже всю роботу. Випічка дуже смачна! опис приготування: правду кажуть, що картопля — це другий хліб. Я не уявляю свій звичайний раці...

Кукурудзяний хліб з ковбасою і яблуками

Кукурудзяний хліб з ковбасою і яблуками

Рецепт приготування запеченого кукурудзяного хліба з італійської ковбасою, грибами, цибулею, яблуками, білим вином, петрушкою і прянощами. опис приготування: Це незвичайне ароматне блюдо можна подавати самостійно або як доповнення до гарніру. Також приготовленої сумішшю можна начинити індичку....

Кукурудзяний хліб з сиром

Кукурудзяний хліб з сиром

По суті, це закусочний кекс. Але в кулінарії такі кекси часто називають хлібом. Як не назви, це дуже смачна і проста випічка! До сніданку або келиху білого вина, для швидкого перекусу або пікніка - завжди до місця і задоволення! опис приготування: Добавка кукурудзяної муки робить смак кексу яс...

Кукурудзяний міні-хліб з журавлиною і горіхами

Кукурудзяний міні-хліб з журавлиною і горіхами

Рецепт приготування міні-хліба з кукурудзяної муки з ваніллю, сушеної журавлиною, горіхами пекан і кленовим маслом. опис приготування: Цей міні-хліб з журавлиною може стати відмінною закускою на новорічному столі. Рослинний жир надає міні-хлібу хорошу текстуру і робить корочку хрусткою. жовт...