Рецепт Кубанський хліб
Кубанський хліб з тієї категорії продуктів, що і смачно, і корисно, так як приготований з продуктів з великим вмістом корисних речовин.
опис приготування:
важливо: дотримуватися всі стадії растойка тесту і температурний режим випічки.
Як би не хотілося відрізати гарячу хрустку скоринку, дайте хліба повністю охолонути, так як процес випічки хліба триває до повного його охолодження.
- сироватка молочна— 280 мілілітрів(Замість молочної сироватки можна взяти звичайну воду в тій же кількості.)
- стартер Пшенична— 70 грам
- дріжджі пресовані— 3 грами
- Борошно пшеничне вищого гатунку— 300 грам
- борошно ячмінне— 50 грамів Грам
- борошно конопляна— 20 грам
- ядра соняшника— 2-3 Ст. ложок
- сіль— 1 Чайна ложка
- цукор— 1 Чайна ложка
- Соняшникова олія— 1 Ст. ложок
- Висівки житні— 20 грам(Висівки використовуються для формування хліба.)
У молочну сироватку кімнатної температури додайте пшеничну закваску і пресовані дріжджі, сироватку можна замінити звичайною водою. В даному рецепті використана закваска "; Левіт Мадре ";, якщо такий закваски немає, можна використовувати звичайні дріжджі, тоді додайте відповідно до кількості борошна + 35 грамів, до кількості води + 30 грамів, до кількості дріжджів + 5 грамів.
Просійте в миску всі види борошна - конопляну, ячмінну і пшеничну.
додайте сіль, цукор, ядра соняшникового насіння, влийте одну столову ложку соняшникової олії.
замісити тісто, накрийте рушником або плівкою і дайте підійти протягом однієї години в теплому місці. Після чого зробіть обминку методом "; стретч енд фолд ";, що означає "; розтягнути і скласти" у вигляді конверта, таку процедуру бажано провести двічі через 30-40 хвилин.
Тісто має збільшитися в розмірі.
Робочу поверхню столу присипте сумішшю висівок з борошном і викладіть тісто.
Підберіть краю тесту до центру, округляючи його.
Переверніть заготовку швом вниз і ще раз округлятимете тісто в кулю
Підготуйте Розстоєчні кошик, якщо спеціальної кошика немає, можна використовувати звичайну хлібну кошик, застеливши її серветкою, щедро присипаної сумішшю муки і висівок.
Покладіть хлібну заготовку швом вгору.
Кінцями серветку укрийте хліб. У такому вигляді залиште його в теплому місці на 1 час.
Через годину тісто істотно "; підросло" і збільшилася в обсязі
Викладіть хлібну заготовку на лист для випічки або прямо на деко швом вниз, тобто просто акуратно витрусити його з кошика.
Следать надрізи для того, щоб гази, утворилися в тесті змогли знайти собі вихід. Робіть це або дуже гострим ножем, або звичайним лезом бритви.
Випікайте хліб в уже розігрітій духовці, попередньо окропивши водою, 10 хвилин при максимальній температурі 250 градусів, після чого відкрийте духовку, випустіть зайвий пар і запікайте ще протягом 50 хвилин при температурі 150 градусів.
Готовий хліб виберіть на решітку і дайте повністю охолонути, так як процес випічки ще не закінчено.
Готовий хліб повинен бути повністю остиглим.
Подібні рецепти
Салат «Кубанський» на зиму
Рецепти кубанського борщу різноманітні, вони залежать від типу бульйону, виду теплової обробки і набору овочів. Але борщ залишиться завжди «єдиним у своєму роді», адже будь-яка господиня має свій рецепт. опис приготування: Кубанський борщ готують не тільки на м'ясному бульйоні, але і з птахом ...
Картопляний хліб в хлібопічці
Сьогодні я поділюся не зовсім звичайним рецептом, як приготувати картопляний хліб в хлібопічці. Все буде просто, адже наш електронний помічник на кухні зробить майже всю роботу. Випічка дуже смачна! опис приготування: правду кажуть, що картопля — це другий хліб. Я не уявляю свій звичайний раці...
Кукурудзяний хліб з ковбасою і яблуками
Рецепт приготування запеченого кукурудзяного хліба з італійської ковбасою, грибами, цибулею, яблуками, білим вином, петрушкою і прянощами. опис приготування: Це незвичайне ароматне блюдо можна подавати самостійно або як доповнення до гарніру. Також приготовленої сумішшю можна начинити індичку....
Кукурудзяний хліб з сиром
По суті, це закусочний кекс. Але в кулінарії такі кекси часто називають хлібом. Як не назви, це дуже смачна і проста випічка! До сніданку або келиху білого вина, для швидкого перекусу або пікніка - завжди до місця і задоволення! опис приготування: Добавка кукурудзяної муки робить смак кексу яс...
Кукурудзяний міні-хліб з журавлиною і горіхами
Рецепт приготування міні-хліба з кукурудзяної муки з ваніллю, сушеної журавлиною, горіхами пекан і кленовим маслом. опис приготування: Цей міні-хліб з журавлиною може стати відмінною закускою на новорічному столі. Рослинний жир надає міні-хлібу хорошу текстуру і робить корочку хрусткою. жовт...