Рецепт Куряче філе з арахісом
Куряче філе з арахісом — дуже просте в приготуванні блюдо домашньої кухні. Приготовлено за мотивами рецепта китайського блюда гонгбао, популярного в провінції Сичуань. смачно,!
опис приготування:
скажу відразу — серед інгредієнтів є кілька, бути може, не самих звичних нам інгредієнтів, які практично незамінні в східній кухні. Але що вже поробиш — ми адже готуємо, по суті, китайське блюдо
Якщо якихось східних інгредієнтів у вас немає, сміливо купуйте — не сумніваюся, що якщо ви приготуєте куряче філе з арахісом за цим рецептом один раз, другий, третій і наступні рази не змусять довго себе чекати
Удачі в приготуванні!
- Куряче філе— 1,5 кілограма
- сіль— 3 чайних ложки
- Соєвий соус— 7 Ст. ложок
- крохмаль— 9 Ст. ложок
- білки— 9 штук
- кукурудзяна олія— — За смаком
- часник— 6 зубчиків
- Лук-пориста— 1 штука
- Зелена цибуля— 1 штука
- шматочок імбиру 2-3 см— 1 штука
- арахіс— 200 грам
- Курячий бульйон— 400 мілілітрів
- цукор— 6 чайних ложок
- рисовий оцет— 6 чайних ложок
- Кунжутну олію— 3 чайних ложки
Куриное филе нарезаем довольно крупным (ок. 2 см) кубиком.
В кастрюльке смешиваем белки, сіль і крохмаль. Перемішуємо до однорідності, после чего смешиваем с нарезанным мясом. Оставляем в холодильнике на час.
Мелким квадратиком нарезаем порей.
Дрібно рубаємо зелений лук.
Мелко рубим чеснок и имбирь.
Арахіс прокаливаем на сухой сковороде 1-2 хвилини.
Разогреваем в воке кукурузное масло. В разогретое масло порциями бросаем кусочки курицы, обсмажуємо до рум'яності.
Мясо должно получиться с золотистой корочкой — як на фото.
В оставшееся в воке масло бросаем чеснок и имбирь, обсмажуємо, через 1 минуту добавляем порей и зеленый лук, обсмажуємо ще хвилину.
Вливаем в вок куриный бульон и соевый соус, додаємо цукор і оцет. Перемішуємо і готуємо 3-4 хвилини.
Затем добавляем в вок немного крахмала (близько 2 ст.л.), трохи води (приблизно стільки ж) і кунжутне масло. варимо, пока соус не обретет нужную густоту.
коли загусне — добавляем в сковороду курицу и арахис. перемішуємо, готовим еще пару-тройку минут, після чого знімаємо з вогню і подаємо.
Смачного!
Подібні рецепти
Баклажани по-кубанськи
Якщо хочете урізноманітнити звичні страви своєї кухні, приготуйте куряче філе по-тоскански. впевнена, що сподобається всім. Трохи пармезану і півгодини часу буде потрібно на цей кулінарний шедевр. опис приготування: Приготувати куряче філе по-тоскански можна за тридцять хвилин. Це особливо зру...
Куряче філе з пастою і болгарським перцем
Рецепт приготування смаженої курячого філе з пастою, болгарським перцем, базиліком і вершковим соусом з курячого бульйону, вершків, масла і сиру Пармезан. опис приготування: Це свіже яскраве блюдо ідеально для літа. Солодкий свіжий смак болгарського перцю доповнює аромат курки і вершковий соус...
Куряче філе в клярі
Куряче філе в клярі — дуже простий спосіб приготування курячого м'яса. помітила, що особливо таке блюдо подобається дітям. хоча, в принципі, і дорослим воно теж дуже подобається опис приготування: Куряче філе — дуже проста в приготуванні, дуже легка і дуже смачна штука, однак її потрібно вміти...
Куряче філе зі смаженими бананами
Екзотичний рецепт приготування ніжного курячого філе з смаженими бананами. опис приготування: Курячі стегенця моєму, сушимо і очищаємо від шкіри. Нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки. Ріпчасту цибулю нарізаємо на дуже дрібні шматочки і обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю оливкової о...
Куряче філе в медово-гірчичному соусі
Куряче філе в медово-гірчичному соусі — класичне блюдо з курки, рецепт якого є канонічним у французькій кухні. відмінне блюдо: готується в два рахунки, а виходить дуже святковим. опис приготування: Куряче філе в медово-гірчичному соусі — це осінній рецепт. І за кольорами це блюдо нагадує осінь...