Рецепт Карпаччо з лосося
Карпаччо з лосося — дуже смачна холодна закуска з розряду делікатесів. Вся принадність цієї страви полягає в поєднанні руколи і тонко нарізаного філе лосося. До речі, готується дуже швидко.
опис приготування:
Карпаччо як блюдо було винайдено в середині ХХ століття, тоді стали подавати сиру і дуже тонко нарізану яловичину, политу заправкою з оливкового масла, лимонного соку і спецій. Блюдо отримало широку популярність і тоді кухаря стали експериментувати з різними м'ясом, рибою, овочами і так далі…
Рецепт карпаччо з лосося дуже простий, готується в три рахунки. єдина складність — тоненько нарізати рибу. Для цього можна використовувати машинку для нарізування.
Бажаю удачі:)
- лосось солоний— 150 грам
- рукола— 1/2 штуки(пучка)
- лимон— 1-2 штук
- Оливкова олія— 3 Ст. ложки
- Бальзамічний оцет— 2 чайних ложки
- пармезан— 20-30 грам
- Черрі— 3-4 штук
- сіль— 1 щіпка
- Чорний мелений перець— 3 щіпки
Тонкими кусочками нарежем сыр пармезан.
Рукколу промываем и высушиваем.
Нарежем филе лосося очень тонкими кусочками, важно чтоб филе было полупрозрачным.
готуємо заправку. Для этого в отдельной посудке смешаем: 3 ст. ложки оливкової олії, 1 ст. ложку бальзамического уксуса, дрібку меленого перцю, сіль (за смаком), сік половини лимона.
Затем кусочки филе выкладываем на плоское блюдо. Кусочки выкладываем в один ряд!
Рыбу обильно поливаем заправкой, еще перчим и выкладываем кусочки пармезана.
В центр блюда на рыбу выкладываем листья рукколы и разрезанные пополам помидорки Черрі и дольки лимона.
Подібні рецепти
Кращий рецепт лосося в лимонному маринаді
А ось і ще один досить простий і цікавий рецепт для всіх любителів італійського карпаччо. У ньому я розповім вам, як швидко і легко приготувати чудову святкову закуску з шампіньйонів. опис приготування: Я думаю, що багато хто з вас вже не раз пробували це відмінне блюдо, яке італійці називають...
Карпаччо з телятини
В Італії така холодна закуска дуже поширена, і ви можете побачити карпаччо з телятини в меню багатьох італійських ресторанів, та й в домашніх умовах цю закуску легко можна приготувати. опис приготування: Коли я складаю меню на святковий стіл, то зазвичай фантазії у мене вистачає тільки на сал...
Карпаччо класичний
Карпаччо — це італійська холодна закуска, яка полонила весь світ своєю простотою і вишуканим смаком. Хочу поділитися з вами, як приготувати карпаччо класичний, справжній, з самої Італії. опис приготування: Рецепт класичного карпаччо я дізналася від італійки, яка жила з нами по сусідству. Вона ...
Карпаччо з яловичої вирізки
Карпаччо з яловичої вирізки можна назвати справді вишуканим блюдом. Тонкі скибочки ніжного м'яса зможуть прикрасити будь-який святковий стіл. Головне - правильно приготувати і подати страву. опис приготування: Якщо ви хочете знати, як приготувати карпаччо з яловичої вирізки, то прочитайте цей ...
Карпаччо з помідорів
Найпростіший спосіб долучитися до традиційної італійської кухні — це приготувати карпаччо. Найчастіше для цього використовують м'ясо або рибу, але я пропоную вам зробити його зі звичайних помідорів. опис приготування: Якщо згадати традиційний рецепт, то карпаччо, то його прийнято готувати з си...