Рецепт Карпаччо з телятини

Рецепт Карпаччо з телятини
Кількість порцій: 1 Час приготування: 5 г. 0 хв.
В Італії така холодна закуска дуже поширена, і ви можете побачити карпаччо з телятини в меню багатьох італійських ресторанів, та й в домашніх умовах цю закуску легко можна приготувати.


опис приготування:

Коли я складаю меню на святковий стіл, то зазвичай фантазії у мене вистачає тільки на салати і нарізку з ковбаски, сиру і так далі, але ж так хочеться здивувати і порадувати своїх гостей чимось незвичайним. І одна моя знайома порадила мені зробити карпаччо з телятини в домашніх умовах, і я відразу загорілася цією ідеєю. Для тих, хто ще не знає, карпаччо являє собою тонко нарізані шматочки сирого м'яса, политі сумішшю масла, оцту і соку лимона. Загалом, це дуже вишукана і неймовірно смачна закуска, яку, втім, не так вже й складно приготувати вдома, потрібно тільки взяти ніж гостріше. Так що якщо вас цікавить, як зробити карпаччо з телятини самостійно, я з задоволенням розповім вам про це дуже докладно.

1) Для початку ми беремо невеликий шматочок телятини, ретельно промиваємо його і висушуємо паперовим рушником. Потім розрізаємо м'ясо уздовж не до кінця (повинно вийти щось на зразок книжки), розгортаємо його і злегка відбиваємо.

2) Далі промиваємо базилік і обриваємо листочки з гілочок, моцарелу необхідно нарізати на скибочки.

3) Тепер ми посипаємо телятину сіллю і чорним перцем, викладаємо на одну сторону м'ясо листя базиліка, а на них кладемо скибочки моцарели. Акуратно згортаємо м'ясо щільним рулетом, починаючи з того боку, де лежить базилік і сир.

4) Наливаємо на сковороду трохи рослинного масла і обсмажуємо на ньому рулет з усіх боків, поки він не побіліє, тобто буквально пару хвилинок.

5) Як тільки м'ясо з зовнішньої сторони стане біленьким, ми щільно загортаємо його в харчову плівку і поміщаємо на 4-5 годин в морозильну камеру.

6) Коли час заморозки буде підходити до кінця, можна зайнятися приготуванням соусу. Для цього ми чистимо червону цибулю, трьом половинку цибулини на дрібній тертці і зливаємо сік, що утворився, нам потрібна тільки м'якоть. До цибулі додаємо бальзамічний оцет, соєвий соус, нарізаний дрібно базилік і мелений білий перець, перемішуємо все і вливаємо в соус оливкова олія, ще раз все перемішуємо.

7) Тепер нам необхідно дістати заморожене м'ясо і нарізати його якомога тонше. Найкраще це робити, звичайно ж, з зрізів (спеціальному приладі), але цілком можна обійтися тут і дуже гострим ножем.

8) Коли м'ясо нарізано, ми беремо широку плоску тарілку і поливаємо її приготований соусом, в середину кладемо акуратні кружечки лимона, а навколо лимона розкладаємо скибочки м'яса, скорочення трубочками, посипаємо все руколою.

9) Оскільки закуска подається замороженої, її слід поставити на миску або піднос з льодом, інакше м'ясо розтане і втратить форму.

Ось в принципі і все, з приготуванням, звичайно, доведеться трохи повозитися, але справа того варта. Смачного!


  • вирізка теляча— 160-200 грам
  • моцарелла— 30 грам
  • базилік свіжий— 20 грам
  • лук червоний— 0,5 штуки
  • рукола— 20 грам
  • лимон— 0,5 штуки
  • соус соєвий— 1 Ст. ложка
  • Масло оливкове— 0,5-1 Ст. ложки
  • оцет бальзамічний— 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне— За смаком(для смаження)
  • спеції— За смаком(перець чорний мелений, перець білий мелений)
  • сіль— За смаком
Коли я складаю меню на святковий стіл, то зазвичай фантазії у мене вистачає тільки на салати і нарізку з ковбаски, сиру і так далі, але ж так хочеться здивувати і порадувати своїх гостей чимось незвичайним. І одна моя знайома порадила мені зробити карпаччо з телятини в домашніх умовах, і я відразу загорілася цією ідеєю. Для тих, хто ще не знає, карпаччо являє собою тонко нарізані шматочки сирого м'яса, политі сумішшю масла, оцту і соку лимона. Загалом, це дуже вишукана і неймовірно смачна закуска, яку, втім, не так вже й складно приготувати вдома, потрібно тільки взяти ніж гостріше. Так що якщо вас цікавить, як зробити карпаччо з телятини самостійно, я з задоволенням розповім вам про це дуже докладно.

1) Для початку ми беремо невеликий шматочок телятини, ретельно промиваємо його і висушуємо паперовим рушником. Потім розрізаємо м'ясо уздовж не до кінця (повинно вийти щось на зразок книжки), розгортаємо його і злегка відбиваємо.

2) Далі промиваємо базилік і обриваємо листочки з гілочок, моцарелу необхідно нарізати на скибочки.

3) Тепер ми посипаємо телятину сіллю і чорним перцем, викладаємо на одну сторону м'ясо листя базиліка, а на них кладемо скибочки моцарели. Акуратно згортаємо м'ясо щільним рулетом, починаючи з того боку, де лежить базилік і сир.

4) Наливаємо на сковороду трохи рослинного масла і обсмажуємо на ньому рулет з усіх боків, поки він не побіліє, тобто буквально пару хвилинок.

5) Як тільки м'ясо з зовнішньої сторони стане біленьким, ми щільно загортаємо його в харчову плівку і поміщаємо на 4-5 годин в морозильну камеру.

6) Коли час заморозки буде підходити до кінця, можна зайнятися приготуванням соусу. Для цього ми чистимо червону цибулю, трьом половинку цибулини на дрібній тертці і зливаємо сік, що утворився, нам потрібна тільки м'якоть. До цибулі додаємо бальзамічний оцет, соєвий соус, нарізаний дрібно базилік і мелений білий перець, перемішуємо все і вливаємо в соус оливкова олія, ще раз все перемішуємо.

7) Тепер нам необхідно дістати заморожене м'ясо і нарізати його якомога тонше. Найкраще це робити, звичайно ж, з зрізів (спеціальному приладі), але цілком можна обійтися тут і дуже гострим ножем.

8) Коли м'ясо нарізано, ми беремо широку плоску тарілку і поливаємо її приготований соусом, в середину кладемо акуратні кружечки лимона, а навколо лимона розкладаємо скибочки м'яса, скорочення трубочками, посипаємо все руколою.

9) Оскільки закуска подається замороженої, її слід поставити на миску або піднос з льодом, інакше м'ясо розтане і втратить форму.

Ось в принципі і все, з приготуванням, звичайно, доведеться трохи повозитися, але справа того варта. Смачного!


Подібні рецепти

Карпаччо з печериць

Курка з лимоном і розмарином

А ось і ще один досить простий і цікавий рецепт для всіх любителів італійського карпаччо. У ньому я розповім вам, як швидко і легко приготувати чудову святкову закуску з шампіньйонів. опис приготування: Я думаю, що багато хто з вас вже не раз пробували це відмінне блюдо, яке італійці називають...

Карпаччо з яловичої вирізки

Карпаччо з яловичої вирізки

Карпаччо з яловичої вирізки можна назвати справді вишуканим блюдом. Тонкі скибочки ніжного м'яса зможуть прикрасити будь-який святковий стіл. Головне - правильно приготувати і подати страву. опис приготування: Якщо ви хочете знати, як приготувати карпаччо з яловичої вирізки, то прочитайте цей ...

Карпаччо з лосося

Карпаччо з лосося

Карпаччо з лосося — дуже смачна холодна закуска з розряду делікатесів. Вся принадність цієї страви полягає в поєднанні руколи і тонко нарізаного філе лосося. До речі, готується дуже швидко. опис приготування: Карпаччо як блюдо було винайдено в середині ХХ століття, тоді стали подавати сиру і д...

Карпаччо з помідорів

Карпаччо з помідорів

Найпростіший спосіб долучитися до традиційної італійської кухні — це приготувати карпаччо. Найчастіше для цього використовують м'ясо або рибу, але я пропоную вам зробити його зі звичайних помідорів. опис приготування: Якщо згадати традиційний рецепт, то карпаччо, то його прийнято готувати з си...

Карпаччо «Kapreze»

Карпаччо «Kapreze»

Влаштуйте маленький кулінарний театр для гостей вашого столу. Класичний Капрезе в новому, цікавому поданні. Важливо використовувати дуже гострий ніж для нарізання інгредієнтів на найтонші скибочки опис приготування: Помідори наріжте дуже тонко і викладіть на плоске блюдо. Наріжте свіжу моцарел...