Рецепт Карпаччо з помідорів
Найпростіший спосіб долучитися до традиційної італійської кухні — це приготувати карпаччо. Найчастіше для цього використовують м'ясо або рибу, але я пропоную вам зробити його зі звичайних помідорів.
опис приготування:
Якщо згадати традиційний рецепт, то карпаччо, то його прийнято готувати з сирого м'яса з додаванням соусу, але, як це часто трапляється, згодом це блюдо і його склад досить сильно змінилися. Тепер цю італійську закуску готують не тільки з м'яса (як сирого, так і сушеного або в'яленого), але так само з риби грибів, овочів і фруктів. І сьогодні я хочу поділитися з вами одним таким рецептом і розповісти, як приготувати карпаччо з помідорів — більш економічний і доступний, але не менш смачний варіант. Така ароматна закуска, яка, до речі, є вегетаріанської, прикрасить святковий стіл або зробить звичайна вечеря більш яскравим і соковитим. З цим рецептом приготування карпаччо з помідорів ви легко і просто привнесете в ваше життя маленький шматочок Італії.
- помідори— 3-4 штук
- часник— 3 зубчики
- зелень свіжа— 100 грам(цибуля, петрушка, кріп)
- Масло оливкове— 3 Ст. ложки
- Оцет білий винний— 2 Ст. ложки
- Перець чорний мелений— За смаком
- сіль— За смаком
Далі їх необхідно очистити від шкірки, а щоб це було простіше зробити, помідори необхідно бланшувати. Отже, робимо на помідорах хрестоподібні надрізу, опускаємо їх в окріп на 2-3 хвилини, потім перекладаємо на пару хвилин в холодну воду.
Тепер шкірка легко повинна відставати від м'якоті.
Вирізаємо місце кріплення плодоніжки, потім нарізаємо помідори кружечками як можна тонше. Викладаємо їх на блюдо і поливаємо столовою ложкою оливкової олії.
Далі ми промиваємо свіжу зелень і нарізаємо її дрібно.
Часник чистимо і подрібнюємо.
Викладаємо часник в мисочку, додаємо до нього по 2 ложки оливкової олії і оцет, солимо і перчимо до смаку.
Додаємо зелень і перемішуємо все, залишаємо просочитися на 3-4 хвилини.
Тепер ми викладаємо приготовлену суміш на кружечки помідорів і даємо їм пару хвилин просочитися.
Наше карпаччо з помідорів готове, смачного!
Подібні рецепти
Карпаччо з салатом Шиитаке
А ось і ще один досить простий і цікавий рецепт для всіх любителів італійського карпаччо. У ньому я розповім вам, як швидко і легко приготувати чудову святкову закуску з шампіньйонів. опис приготування: Я думаю, що багато хто з вас вже не раз пробували це відмінне блюдо, яке італійці називають...
Карпаччо з телятини
В Італії така холодна закуска дуже поширена, і ви можете побачити карпаччо з телятини в меню багатьох італійських ресторанів, та й в домашніх умовах цю закуску легко можна приготувати. опис приготування: Коли я складаю меню на святковий стіл, то зазвичай фантазії у мене вистачає тільки на сал...
Карпаччо класичний
Карпаччо — це італійська холодна закуска, яка полонила весь світ своєю простотою і вишуканим смаком. Хочу поділитися з вами, як приготувати карпаччо класичний, справжній, з самої Італії. опис приготування: Рецепт класичного карпаччо я дізналася від італійки, яка жила з нами по сусідству. Вона ...
Карпаччо з яловичої вирізки
Карпаччо з яловичої вирізки можна назвати справді вишуканим блюдом. Тонкі скибочки ніжного м'яса зможуть прикрасити будь-який святковий стіл. Головне - правильно приготувати і подати страву. опис приготування: Якщо ви хочете знати, як приготувати карпаччо з яловичої вирізки, то прочитайте цей ...
Карпаччо з лосося
Карпаччо з лосося — дуже смачна холодна закуска з розряду делікатесів. Вся принадність цієї страви полягає в поєднанні руколи і тонко нарізаного філе лосося. До речі, готується дуже швидко. опис приготування: Карпаччо як блюдо було винайдено в середині ХХ століття, тоді стали подавати сиру і д...