Рецепт Курка в винному соусі (Coq Au Vin)

Рецепт Курка в винному соусі (Coq Au Vin)
Кількість порцій: 2 Час приготування: 2 г. 0 хв.
курка, приготована в червоному вині, традиційне блюдо Бургундії. Чим старше птах, тим смачніше вийде це блюдо.

опис приготування:

Це неймовірно смачне і ароматне блюдо! Курочка по даним рецептом маринується у вині майже добу, потім нудиться в ньому ще кілька годин з додаванням різних приправ. Приступимо до приготування цього тане в роті м'яса!

  • курка— 1-2 штук(Загальна вага 1,5 кг, нарізати на 8 частин)
  • пляшка червоного вина з Бургундії— 1/2 штуки(або виноградника Кот дю Рон)
  • бекон— 6 скибочок
  • гриби— 250 грам
  • білі частини зеленої цибулі— 10 штук(маленькі)
  • часник— 2-3 зубчиків(розчавити)
  • морква— 2 штуки(очистити і нарізати)
  • соняшникова олія— 1/2 склянки
  • гілочки чебрецю— 2 штуки
  • лавровий лист— 1 штука
  • петрушка— — За смаком
  • сіль і перець— — За смаком
1 За день до приготування попатраєте і наріжте курку на 8+ частин. Залийте м'ясо вином (1/2 пляшки бургундського червоного). Додайте невеликі цибулини, очищену і крупно нарізану моркву, зелень (пов'язану ниткою). Накрийте кришкою посуд з куркою і помістіть в холодильник.

2 На наступний день приберіть курку і овочі з маринаду. Вино відкладіть для подальшого використання.

3 Обсмажуйте курячі шматочки в сковороді з маслом. Потім перекладіть курочку на тарілку. В ту ж сковороду відправте часник і овочі, обсмажуйте протягом декількох хвилин.

4 Перекладіть курку та овочі у велику каструлю, залийте відкладеним вином, сіль і poperčite.

5 Доведіть курку до кипіння на середньому вогні.

6 Накрийте каструлю кришкою і продовжуйте варити на слабкому вогні протягом 1 — 2 годин.

7 наріжте бекон, підсмажте його з цибулею і грибочками (в сковороді при середній температурі протягом 10 хвилин).

8 Коли курка буде готова, додайте до неї бекон, цибуля та гриби. варіть, помішуючи, протягом 2-3 хвилин. Приправте за смаком.

9 Додайте в каструлю петрушку в самому кінці. Блюдо подавайте з гарніром з відвареного рису або картоплі.

10 Смачного!

Подібні рецепти

Курка з грибами у вершковому соусі

Курка в винному соусі з печерицями

Страви з курки — найпоширеніші страви у сучасних господинь. По перше, дуже швидко і просто готуються. По-друге, завжди виходять смачними. А з вершковим соусом м'ясо стає соковитим. опис приготування: Ділюся найпростішим рецептом популярного святкової страви — курка з грибами в вершках. таке бл...

Курка з грибами в сметанному соусі

Курка з грибами в сметанному соусі

Курка чудово поєднується з печерицями, а якщо їх подати разом з ароматним сметанним соусом, то вийде справжнє ресторанне блюдо. Саме таке блюдо я і пропоную вам приготувати сьогодні. опис приготування: Якщо ви не знаєте, як приготувати курку з грибами в сметанному соусі, тут ви знайдете доклад...

Курка з грибами в соєвому соусі

Курка з грибами в соєвому соусі

Любіть азіатську кухню? Тоді зробіть одне з популярних м'ясних страв з курки з додаванням грибів. Розповім про те, як приготувати курку з грибами в соєвому соусі. Смачне і ситне блюдо. опис приготування: Таке блюдо можна подавати з гарніром з рису (найпопулярніший азіатський гарнір), а також в...

Курка, маринована в соєвому соусі

Курка, маринована в соєвому соусі

Якщо ви хочете приготувати що-небудь смачне, але при цьому досить просте, пропоную вам рецепт приготування курки, маринованої в соєвому соусі — відмінний варіант для обіду або пікніка. опис приготування: Рецепт приготування курки, маринованої в соєвому соусі досить простий, проте припускає вик...

Курка по-китайськи в солоденьке соусі

Курка по-китайськи в солоденьке соусі

Класичне м'ясну страву китайської кухні обов'язково готується в солодкому соусі, ми додамо цитрусову нотку. Спробуйте приготувати і Ви! А я розповім як. опис приготування: Смачне і соковите блюдо з яскраво-солодким смаком. Таку курку в солодкому соусі подають з гарніром з відвареного рису, а п...