Рецепт Коричневий рис з овочами
Коричневий рис з овочами — це неймовірно корисне і поживне блюдо, що не містить м'яса. Крім того, воно ще й смачне, і просте в приготуванні. словом — казка, а не блюдо!
опис приготування:
можливо, ви здивуєтеся, але насправді рис — не білого, а коричневого кольору. Білі зерна рису — це вже очищений рис, тобто — минулий певну обробку. Неочищенный (правильніше буде сказати — нешліфований) рис має коричневий колір. Коричневий рис набагато корисніше, ніж білий, однак і готувати його трохи складніше. Ділюся рецептом досить смачного і поживного страви з коричневого рису.
- коричневий рис— 1 Склянка
- часник— 6 зубчиків
- Цибуля— 2 штуки
- Перець солодкий— 1 штука
- Кукурудза консервована— 200 грам
- Зелена квасоля (свіжоморожена) — 100 грам
- морквина— 2 штуки
- Рослинна олія— 3 Ст. ложки
- спеції— — За смаком(чорний перець, сіль, зіра, каррі)
Рис добре промиваємо, а потім замочуємо в холодній воді на 15-20 хвилин.
У сотейнику розігріваємо олію. У розігріте масло кидаємо спеції, обсмажуємо їх 10-15 секунд, після чого додаємо в сотейник тонкою соломкою нарізану цибулю і натерту на крупній тертці моркву.
приблизно через 5 хвилин додаємо в сковороду кубиками нарізаний перець, а також трохи спецій. постійно помішуючи, тушкуємо овочі близько 10 хвилин.
Потім додаємо в сковороду заморожену квасолю, кукурудзу (можна разом з рідиною), кілька зубчиків часнику (цілком), і обсмажуємо ще кілька хвилин.
Тепер додаємо до овочів промитий рис (без рідини). Перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні близько 5 хвилин.
Далі заливаємо весь вміст сотейника гарячою водою — знадобиться приблизно 500 мл. Доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і варимо близько 40 хвилин при слабкому кипінні. При бажанні на цьому етапі можна додати ще трохи спецій.
Випаровуємо залишилася в сотейнику рідина (якщо залишилася), після чого негайно подаємо. Готувати таке блюдо запас не рекомендую — рис моментально злипається, тому його краще їсти відразу.
Смачного!
Подібні рецепти
Коричневий рис з яйцем і овочами
Коричневий рис з індичкою і овочами — дуже просте в приготуванні, але смачне і ситне блюдо. Черговий варіант приготування швидкого і смачної вечері або обіду. опис приготування: Мене це блюдо рятує дуже часто, коли приходиш ввечері додому з роботи, часу і сил на приготування чогось серйозного ...
Коричневий рис з овочами і тофу
Рецепт приготування азіатського страви з коричневого рису з тофу, квасолею, зеленою цибулею, болгарським перцем, морквою і імбиром. опис приготування: У зачиненій контейнері для мікрохвильової печі перемішати оцет, олія, імбир і червоний перець пластівцями, приправити сіллю і перцем. Додати то...
Коричневий рис на сковороді
Будь-які каші корисні для організму, зокрема коричневий рис, який може стати основою страви для здорового харчування. Хочу розповісти, як приготувати коричневий рис на сковороді для гарніру. опис приготування: Ми часто готуємо такий рис як гарнір. Він набагато корисніший за білий свого побрати...
Коричневий рис в мультиварці
Дбаєте про здоров'я і правильне харчування? Тоді дивіться сюди! Рецепт приготування коричневого рису в мультиварці — до вашої уваги. коричневий рис — це і корисно, і поживно, і смачно! опис приготування: Коричневий рис давним давно прийшов до нас з Азії, однак особливої популярності не отрим...
Китайський коричневий соус
покажу вам, як приготувати китайський коричневий соус, який ідеально підходить для приготування в ньому свинини, курки або яловичини. Готується на основі соєвого соусу, імбиру і цукру. опис приготування: цей соус, як і багато інших китайські, володіє багатою палітрою смаків. Він і солодкий, і ...