Рецепт Кавовий лікер в домашніх умовах
Найароматніший лікер, який ви можете приготувати в домашніх умовах, — кавовий! Для приготування напою підійде будь-який сорт меленої кави, бажано без гіркуватості. термін настоювання — 2 тижні.
опис приготування:
Лікер з кавою можна зберігати тривалий час в холодильнику, але витримати його потрібно 2 тижні в темному, прохолодному місці, щоб напій увібрав в себе весь букет смаків. Фортеця лікеру зазвичай становить близько 13-15 %, тому такому напою віддають перевагу дами, особливо з солодощами.
- кава мелена— 4 Ст. ложки(з гіркою)
- вода гаряча— 600 мілілітрів(окріп)
- цукор— 200 грам
- горілка— 350 мілілітрів
Мелена кава пересипте в банку або іншу глибоку ємність. Закип'ятіть воду і влийте в ємність 500 мл. окропу, заваріть кави протягом 10-15 хвилин, ретельно перемішавши вміст ємності. Не забудьте накрити кришкою або блюдцем.
У каструлю або сотейник пересипте цукровий пісок, влийте залишилися 100 мл. окропу і помістіть ємність на плиту. Зваріть цукровий сироп протягом 3-4 хвилин до легкого карамельного кольору, не забуваючи помішувати вміст ємності.
Заварений кави процідіть через ситечко з дрібними осередками, видаляючи гущу. Невеликий залишок гущі буде присутній в лікері на дні — це нормально!
Перелийте кави в банку або високу ємність, влийте в нього весь цукровий сироп. Ретельно перемішайте і остудіть до кімнатної температури.
влийте горілку. Алкоголь купуйте якісний, щоб після дегустації лікеру не відчувати неприємний післясмак! Закрийте ємність кришкою, ретельно перемішайте і помістіть в прохолодне темне місце на 2 тижні. Збовтуйте вміст ємності кожні 2 дня.
Через зазначений час кавовий лікер можна перелити в графин і склянки.
Подібні рецепти
Фарширований кальмар на грилі
Натуральний кетчуп знайти в магазинах досить складно, а ось зварити самостійно — немає Якщо хочете побалувати себе і близьких смачним томатним соусом, беріть на замітку цей простий рецепт. опис приготування: хочете дізнатися, як приготувати кетчуп в домашніх умовах? Я детально розповім вам оди...
Копчене м'ясо в домашніх умовах
Немає гриля або коптильні? Це ще не привід відмовлятися від копченого м'яса! Готуємо смачне копчене м'ясо в домашніх умовах за допомогою мультиварки за допомогою цього рецепта. опис приготування: м'ясо, копчене в мультиварці виходить досить соковитим, ароматним, але не жирним, адже масла ми не...
Червона ікра в домашніх умовах
Як приготувати червону ікру в домашніх умовах відомо мені з давніх часів. Наш друг у невеликій річці ловив форель і сам робив ікру, яку ми із задоволенням їли. Ділюся його секретами! опис приготування: З мого рецепту ви дізнаєтеся, як приготувати червону ікру в домашніх умовах. головне тепер —...
Куряча ковбаса в домашніх умовах
хочете дізнатися, як приготувати курячу ковбасу в домашніх умовах? прочитавши рецепт, ви зрозумієте, що ковбаса, приготована вдома — це зовсім нескладна страва. опис приготування: У цьому рецепті ви не знайдете зайвого жиру, шкідливих добавок і барвників. Такий легкий і дієтичний варіант ковб...
Кавовий чізкейк
Рецепт приготування шоколадного чизкейка з шоколадною глазур'ю, вершковим кремом з еспресо і вершкової помадкою. опис приготування: Приготування цього чізкейку зажадає у вас вправності, зате результат перевершить всі очікування! чізкейк:шоколадних вафель— 270 грам напівсолодкого шоколаду— 18...