Рецепт Куряче Фрікасе
Рецепт курячого фрикасе. Ця страва родом з Пуату-Шарант, сонячного містечка між Лаурою і Аквітанією, Франція.
опис приготування:
1. Почистити і нарізати овочі. Обсмажити цибулю і моркву в маслі, 5 хвилин на середньому вогні. Нарізати куряче м'ясо на 10 шматочків. Обсмажувати курочку протягом 4 хвилин, до золотистої піджарки.
2. зменшити вогонь, накрити кришкою і продовжувати готувати на повільному вогні.
3. Додати сіль, мелений перець і борошно. перемішати, накрити кришкою і тушкувати протягом 4 — 5 хвилин.
4. Зняти з вогню. Нагріти курячий бульйон і покласти в нього шматочки курячого м'яса. Додати трохи вина, зелень. Курка повинна бути повністю покрита рідиною. Довести бульйон до кипіння. Накрити кришкою і залишити на 30 хвилин.
5. Обсмажити грибочки в маслі, додавши трохи лимонного соку. Об'єднати гриби з куркою. Варити протягом 3 хвилин.
6. Збити яєчні жовтки з вершками. Повільно влити соус в каструлю, перемішати. Продовжувати варити ще 1 хвилину. приправити сіллю, меленим перцем і додати краплю лимонного соку.
7. Перед подачею до столу, додати в фрикасе вершкове масло.
- курка— 1,4 кілограма
- цибуля— 1 штука
- морква— 1 штука
- вершкове масло— 25 грам
- мука— 2 Ст. ложки
- сухе біле вино— 1 Склянка
- гілочка петрушки— 1 штука
- гриби— 450 грам
- яєчний жовток— 2 штуки
- збиті вершки— 1/2 склянки
- лимон— 1 штука(сік)
- сіль і перець— — За смаком
2. зменшити вогонь, накрити кришкою і продовжувати готувати на повільному вогні.
3. Додати сіль, мелений перець і борошно. перемішати, накрити кришкою і тушкувати протягом 4 — 5 хвилин.
4. Зняти з вогню. Нагріти курячий бульйон і покласти в нього шматочки курячого м'яса. Додати трохи вина, зелень. Курка повинна бути повністю покрита рідиною. Довести бульйон до кипіння. Накрити кришкою і залишити на 30 хвилин.
5. Обсмажити грибочки в маслі, додавши трохи лимонного соку. Об'єднати гриби з куркою. Варити протягом 3 хвилин.
6. Збити яєчні жовтки з вершками. Повільно влити соус в каструлю, перемішати. Продовжувати варити ще 1 хвилину. приправити сіллю, меленим перцем і додати краплю лимонного соку.
7. Перед подачею до столу, додати в фрикасе вершкове масло.
Подібні рецепти
Сирна запіканка з курагою
Якщо хочете урізноманітнити звичні страви своєї кухні, приготуйте куряче філе по-тоскански. впевнена, що сподобається всім. Трохи пармезану і півгодини часу буде потрібно на цей кулінарний шедевр. опис приготування: Приготувати куряче філе по-тоскански можна за тридцять хвилин. Це особливо зру...
Куряче філе з арахісом
Куряче філе з арахісом — дуже просте в приготуванні блюдо домашньої кухні. Приготовлено за мотивами рецепта китайського блюда гонгбао, популярного в провінції Сичуань. смачно,! опис приготування: скажу відразу — серед інгредієнтів є кілька, бути може, не самих звичних нам інгредієнтів, які пра...
Куряче філе з пастою і болгарським перцем
Рецепт приготування смаженої курячого філе з пастою, болгарським перцем, базиліком і вершковим соусом з курячого бульйону, вершків, масла і сиру Пармезан. опис приготування: Це свіже яскраве блюдо ідеально для літа. Солодкий свіжий смак болгарського перцю доповнює аромат курки і вершковий соус...
Куряче філе зі смаженими бананами
Екзотичний рецепт приготування ніжного курячого філе з смаженими бананами. опис приготування: Курячі стегенця моєму, сушимо і очищаємо від шкіри. Нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки. Ріпчасту цибулю нарізаємо на дуже дрібні шматочки і обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю оливкової о...
Куряче філе в клярі
Куряче філе в клярі — дуже простий спосіб приготування курячого м'яса. помітила, що особливо таке блюдо подобається дітям. хоча, в принципі, і дорослим воно теж дуже подобається опис приготування: Куряче філе — дуже проста в приготуванні, дуже легка і дуже смачна штука, однак її потрібно вміти...