Рецепт Курка з фініками по-магрибську

Рецепт Курка з фініками по-магрибську
Кількість порцій: 4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Я дуже люблю такі страви: і гарнір, і курка разом. Та й готується все просто: поклав інгредієнти в форму, полив соусом і відправив готуватися в духовку. А соус… це "; родзинка" цього рецепта!

опис приготування:

І рис, і курка, приготовані за цим рецептом, виходять дуже ароматними і з пікантним смаком. Але якщо ви не любите імбир або якийсь інший інгредієнт з цього рецепта, то цілком можете його виключити. І, звичайно, не обов'язково брати курячі стегна, підійдуть будь-які частини курки, навіть на кістки.

  • курячі стегна— 7 штук(з шкірою і без кісток)
  • Мал— 400 грам(пропарений)
  • баклажан— 1 штука
  • фініки— 16 штук
  • часник— 4 зубчики
  • бульйон— 1 літр(курячий)
  • Масло оливкове— 1 Ст. ложка
  • зіра— 1/2 чайних ложки
  • сіль— За смаком
  • перець— За смаком
  • апельсин— 1 штука(для соусу: сік 1/2 апельсина і цедра 1/2 апельсина. )
  • імбир свіжий— 1 штука(4 см для соусу)
  • перець чилі паста— 1 Ст. ложка(для соусу)
  • сіль— 1 щіпка(для соусу)
  • перець— 1 щіпка(для соусу)
Курка з фініками по-магрибську - фото крок 1 1. Баклажан наріжте кубиками, часник - пластинками.

Курка з фініками по-магрибську - фото крок 2 2. Натріть на тертці цедру апельсина і імбир.

Курка з фініками по-магрибську - фото крок 3 3. Змішайте всі складові для соусу.

Курка з фініками по-магрибську - фото крок 4 4. У жароміцних форму викладіть першим шаром баклажани з часником.

Курка з фініками по-магрибську - фото крок 5 5. Викладіть рівним шаром рис.

Курка з фініками по-магрибську - фото крок 6 6. полийте соусом.

Курка з фініками по-магрибську - фото крок 7 7. У фініків видаліть кісточки, порвіть їх руками і теж покладіть в форму.

Курка з фініками по-магрибську - фото крок 8 8. посипте зирой, влийте бульйон, розкладіть зверху курку шкірою вгору.

Курка з фініками по-магрибську - фото крок 9 9. Запікайте в духовці при 180 градусах близько 45 хвилин. Смачного!

Подібні рецепти

Кекс з фініками

Арахісова паста з фініками

Рецепт приготування кексу з фініками, апельсиновим лікером, апельсиновою цедрою, корицею, мускатним горіхом, гвоздикою і горіхами пекан. опис приготування: Пряний кекс з фініками і ароматом апельсина і спецій збуджує апетит. апельсинового лікеру— 1/3 склянки несолоного вершкового масла— 4 Ст...

Консервированная черешня

Консервированная черешня

Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...

Картопля зі свинячими реберцями

Картопля зі свинячими реберцями

Рецепт приготування картоплі зі свинячими реберцями сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, не докладаючи особливих зусиль. Тут же — вишукане святкове блюдо з найпростіших інгредієнтів! опис приготування: Такий простий рецепт картоплі зі свинячими реберцями дозволяє як би "; підлашт...

Компот з мандаринів і яблук

Компот з мандаринів і яблук

Хочете смачний напій? Тоді не поспішайте бігти за ним в магазин. Краще зробити його самостійно. Завдяки нескладної інструкції зможете зрозуміти, як приготувати компот з мандаринів і яблук. опис приготування: Цікавий за смаком і освіжаючий напій. Компот прекрасно втамує спрагу в спекотний літні...

Куряча гомілка в соєвому соусі

Куряча гомілка в соєвому соусі

Готувати курячі гомілки дуже легко і просто, напевно, тому страви з них є найпопулярнішими у нас. Підбираємо для курки хороший маринад, наприклад, соєвий соус, і смачну вечерю забезпечений. опис приготування: Завдяки азіатської кухні у нас з'явилося дуже багато нових продуктів, які, на мій пог...