Рецепт Котлетки в молочному соусі
Рецепт дуже ніжних котлет з м'яса яловичини, запечених в молочному соусі з сиром.
опис приготування:
Замочуємо у воді або молоці кілька шматочків хліба.
М'якоть яловичини очищаємо від плівочок, нарізаємо кубиками і подрібнюємо в кухонному комбайні. До м'яса додаємо розмокший хліб, солимо, перчимо і ще раз подрібнюємо. Якщо маса виходить занадто густий, то вливаємо трохи молока або води.
Нагріваємо вершкове масло на сковороді і всипаємо в нього борошно. Греєм борошно на слабкому вогні, безперервно помішуючи до появи горіхового запаху. Стежимо за тим, щоб мука не почала міняти колір.
Злегка суміш остуджують, вливаємо молоко, солимо і проварюємо 5-7 хвилин.
З котлетної маси формуємо невеликі котлети і розкладаємо їх на змащеному олією деку. Рукою робимо поглиблення уздовж кожної котлети і заповнюємо це поглиблення готовим молочним соусом.
Підготовлені котлети посипаємо сиром і відправляємо в духовку на 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
Подаємо котлетки з будь-яким гарніром і зеленню.
Смачного!
- яловичина— 450 грам
- хліб— 100 грам
- вершкове масло— 50 грам
- сир— 30 грам
- молоко— 1 літр(500 мл для соусу, 200 мл-для фаршу(можна використовувати воду))
- мука— 120 грам
- сіль,перець— — За смаком
М'якоть яловичини очищаємо від плівочок, нарізаємо кубиками і подрібнюємо в кухонному комбайні. До м'яса додаємо розмокший хліб, солимо, перчимо і ще раз подрібнюємо. Якщо маса виходить занадто густий, то вливаємо трохи молока або води.
Нагріваємо вершкове масло на сковороді і всипаємо в нього борошно. Греєм борошно на слабкому вогні, безперервно помішуючи до появи горіхового запаху. Стежимо за тим, щоб мука не почала міняти колір.
Злегка суміш остуджують, вливаємо молоко, солимо і проварюємо 5-7 хвилин.
З котлетної маси формуємо невеликі котлети і розкладаємо їх на змащеному олією деку. Рукою робимо поглиблення уздовж кожної котлети і заповнюємо це поглиблення готовим молочним соусом.
Підготовлені котлети посипаємо сиром і відправляємо в духовку на 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
Подаємо котлетки з будь-яким гарніром і зеленню.
Смачного!
Подібні рецепти
Курка в молочному соусі
Ці котлетки за смаком мені дуже нагадали рибні, воно й не дивно, адже в складі крабових паличок рибний фарш. А в поєднанні з сиром і часником вийшло досить цікаво! опис приготування: Щоб крабові палички легко натиралися на тертці, вони повинні бути не заморожені, але злегка охолоджені. Додайте...
Котлетки з секретом «Улюблені»
Коли я вперше дала спробувати ці котлетки своєму чоловікові, він навіть не здогадався, що в їх складі є щось, крім звичних фаршу, хліба і яєць. Але він зазначив, що котлетки вийшли дуже соковитими. опис приготування: дійсно, котлетки за цим рецептом вийшли як ніколи соковитими, ніжними і арома...
Котлетки з курячого фаршу з вівсяними пластівцями
Не пам'ятаю, коли останній раз купувала готові котлети. Ці напівфабрикати зовсім не подобаються моїй родині. Я краще сама про запас нароблю якихось м'ясних виробів. наприклад, таких, як в зараз. опис приготування: Так як у мене в холодильнику лежало куряче філе, то я вирішила зробити з нього ф...
Котлетки з лосося
Рибні котлети, які пам'ятаю з дитячого саду, зовсім не хотілося їсти, тому довгі роки не наважувався їх робити самостійно. Розповім про своє відкриття, як приготувати котлетки з лосося. опис приготування: Для рибних котлеток можна використовувати консервовану рибку, а також свіжу тушку. Якщо г...
Консервированная черешня
Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...