Рецепт Паска з горіхами

Рецепт Паска з горіхами
Кількість порцій: 4-6 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Рецепт приготування паски з горіхами стане в нагоді тим, хто хоче урізноманітнити пасхальне меню і приготувати більш оригінальні, нетрадиційні паски. Горіхи надають паскам приємний смаковий відтінок.

опис приготування:

Горіхи як ніщо інше добре підходять для додавання в традиційні великодні паски, вони прекрасно доповнюють смакову гаму цієї ритуальної випічки, роблять смак більш багатим і насиченим. Особисто мені паски з горіхами подобаються дуже сильно, і тому завжди на Великдень я готую хоча б один такий пасочку.

Якщо вам теж цікаво спробувати спекти паску з горіхами, то мій рецепт — до ваших послуг


  • борошно— 500 грам
  • свіжі дріжджі— 30 грам
  • молоко— 180 мілілітрів
  • Вершкове масло— 100 грам
  • Ізюм— 70 грам
  • Грецькі горіхи— 70 грам
  • цукор— 100 грам
  • жовток— 5 штук
  • лимонна цедра— 1/2 чайних ложки
  • Мускатний горіх— 1/4 чайних ложки
  • кардамон— 1/4 чайних ложки
  • коньяк— 2 Ст. ложки
  • сіль— 1/4 чайних ложки
  • Ванілін на кінчику ножа— — штук
Паска з горіхами - фото крок 1 Начинаем с опары, в тёплое молоко добавляем дрожжи, 1/3 борошна, цукор (1 ст.л.) и тщательно перемешиваем до однородности. потім, залишаємо в теплі на 20 хвилин.

Паска з горіхами - фото крок 2 Растираем добела сахар и желтки.

Паска з горіхами - фото крок 3 потім, к желткам добавить коньяк, ванілін і масло (предварительно растопить) перемішуємо до однорідного стану. Затем переливаем всё в опару, ещё раз перемешать и добавить цедру, оставшуюся муку и пряности, хорошенько вымешиваем.

Паска з горіхами - фото крок 4 Поместить тесто в тёплое место, пока не увеличится объём в два раза (близько 1 годину). потім, обмять и добавить в тесто изюм и 3/4 волоських горіхів. далі, перекладываем тесто в формы заполняя до половины, отставляем в сторону на пол часа. після, посипаємо горіхами (які у нас залишилися). Помістіть в розігріту до 180 ° С духовку на 35 хвилин, по истечении времени уменьшаем до 160 °С и выпекаем ещё 25 хвилин. Проверяем готовность деревянной палочкой или зубочисткой (вона повинна виходити сухою). Достаём из формы, сверху посыпаем сахарной пудрой и оставляем охладиться. Приємних вам свят.

Подібні рецепти

Хресна паска

Французькі тости з кокосом

Наближається один з найбільш значущих свят в календарному році і саме час подбати про хороше святковому меню. Чудовий і простий рецепт хресної паски до ваших послуг! Спробуйте! опис приготування: Приготуємо хресну паску в домашніх умовах. Щоб приготувати паску з даного рецептом, відкладіть в с...

Паска швидкого приготування

Паска швидкого приготування

настільки швидкого, що ви самі в це не повірите! Швидкий паску — це бездріжджовий паску і ще як бонус для вас — тісто без яєць і воно підніметься вдвічі при всіх цих умовах! цікаво? опис приготування: Паска виходить повітряним, солодким і дуже смачним, а часу у вас піде зовсім небагато! розпов...

Паска швидкий

Паска швидкий

Як приготувати паску швидкий? Спробуйте разом з нами. Паска найчастіше готується на опарі, яку довгий час витримують. При приготуванні стандартного паски використовують живі дріжджі. опис приготування: Паска - вид солодкого великоднього хліба. Він радикально відрізняється від кексу своєї порис...

Паска лимонний з куркумою

Паска лимонний з куркумою

Цей яскравий жовтий паску з лимонним ароматом стане прекрасним доповненням вашого святкового столу і подарує радість всій родині. опис приготування: Розводимо дріжджі в теплій воді або молоці. Втручаємося в розчинені дріжджі цукор і борошно і залишаємо до появи піни. Тепер трохи підсмажуємо го...

Паска на молоці

Паска на молоці

Рада поділитися рецептом смачного і швидкого паски на молоці, при цьому він гарантовано вийде у кожного, а результат точно не розчарує, головне, що його дуже просто готувати. опис приготування: Готувати паски на молоці дуже просто і швидко. Вони точно вийдуть у кожного, якщо слідувати рецептур...