Рецепт Kxir (індійське блюдо)

Рецепт Kxir (індійське блюдо)
Кількість порцій: 2 Час приготування: 50 хв.
Рецепт приготування індійського страви кхир. Дуже смачний десерт з рисової каші-розмазня.

опис приготування:

Кхир - блюдо в Індії дуже популярне. Готується воно з горіхами, родзинками, молоком і круглим рисом. З додаванням спецій блюдо стає особливо смачним.

  • Мал (круглий)  — 120 грам
  • Вершкове масло— 15 грам
  • обкладинка, см— 5 штук
  • цукор коричневий— 175 грам
  • молоко— 1,2 L
  • кардамон зелений— 1 Чайна ложка
  • горіх мускатний— 0,5 чайних ложки
  • мигдаль— 25 грам
  • Ізюм— 50 грам
Kxir (індійське блюдо) - фото крок 1 1. Нам знадобиться каструля з товстим дном і товстими стінами. Розтопимо в ній вершкове масло, додаємо сюди паличку кориці і все посипаємо цукром. Цукор помішувати до тих пір, поки він повністю не розплавиться (вогонь не зменшуємо).

Kxir (індійське блюдо) - фото крок 2 2. Промиваємо рис і додаємо його в каструлю, як тільки розплавиться весь цукор. вогонь зменшимо.

Kxir (індійське блюдо) - фото крок 3 3. Потім відразу ж вливаємо половину молока. Щоб цукор розчинився, помішувати. Молоко доводимо до кипіння, вогонь зменшуємо і варимо під кришкою, час від часу не забуваємо помішувати. Варимо приблизно хвилин двадцять.

Kxir (індійське блюдо) - фото крок 4 4. спробуємо рис. Якщо рис вже м'який, то вливаємо половину молока і заправляємо все кардамоном. Все добре розмішуємо і додаємо мигдаль та родзинки.

Kxir (індійське блюдо) - фото крок 5 5. Вогонь зменшуємо і варимо, постійно помішуючи, поки не розвариться рис.

Kxir (індійське блюдо) - фото крок 6 6. По тарілках розкладаємо готовий кхир, і посипаємо мускатним горіхом. Такий десерт можна подавати гарячим або холодним.

Подібні рецепти

Консервированная черешня

Індійське каррі

Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...

Картопля зі свинячими реберцями

Картопля зі свинячими реберцями

Рецепт приготування картоплі зі свинячими реберцями сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, не докладаючи особливих зусиль. Тут же — вишукане святкове блюдо з найпростіших інгредієнтів! опис приготування: Такий простий рецепт картоплі зі свинячими реберцями дозволяє як би "; підлашт...

Компот з мандаринів і яблук

Компот з мандаринів і яблук

Хочете смачний напій? Тоді не поспішайте бігти за ним в магазин. Краще зробити його самостійно. Завдяки нескладної інструкції зможете зрозуміти, як приготувати компот з мандаринів і яблук. опис приготування: Цікавий за смаком і освіжаючий напій. Компот прекрасно втамує спрагу в спекотний літні...

Куряча гомілка в соєвому соусі

Куряча гомілка в соєвому соусі

Готувати курячі гомілки дуже легко і просто, напевно, тому страви з них є найпопулярнішими у нас. Підбираємо для курки хороший маринад, наприклад, соєвий соус, і смачну вечерю забезпечений. опис приготування: Завдяки азіатської кухні у нас з'явилося дуже багато нових продуктів, які, на мій пог...

Карпаччо з яловичої вирізки

Карпаччо з яловичої вирізки

Карпаччо з яловичої вирізки можна назвати справді вишуканим блюдом. Тонкі скибочки ніжного м'яса зможуть прикрасити будь-який святковий стіл. Головне - правильно приготувати і подати страву. опис приготування: Якщо ви хочете знати, як приготувати карпаччо з яловичої вирізки, то прочитайте цей ...