Рецепт Ковбаса домашня

Рецепт Ковбаса домашня
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Наші прабабусі-прадіда вважали Великдень найбільшим днем. Дуже часто заради такої події різали кабанчика, щоб на святковому столі було все, включаючи дивовижно смачну домашню ковбаску.

опис приготування:

Рецепт домашньої ковбаси:

1. Кишки ретельно вимити, вивернути назовні і обережно вискоблити внутрішній шар, не пошкоджуючи оболонку. Нормальна довжина кишки для подальшої її начинки — від 30 до 50 см.

2. М'ясо і сало порізати дуже дрібними шматочками. Чим дрібніше шматочки, тим смачніше буде ковбаса. Ви можете самі вирішувати, більше хочете сала або менше. Традиційний рецепт бере м'ясо і сало один до одного.

3. часник почистити, пом'яти або дрібно порубати. У великій мисці змішати рубане м'ясо, сало, часник, сіль, перець і інші спеції. фарш готовий.

4. Начиняємо кишки або за допомогою спеціальної насадки на м'ясорубку, або зрізаємо з пластикової пляшки верхівку з шийкою і на неї надягає майже всю кишку. Починаємо подавати в кишку фарш. Рівномірно його розподіляємо по всій довжині кишки. Зав'язуємо готову ковбаску з обох сторін на вузол (для цього потрібна певна вправність) або ниткою.

5. Якщо ковбаска коротка (20-30 см), на цьому її підготовка закінчена. якщо довга (більше ніж 35 см), звертаємо її Улиточки і акуратно фіксуємо шари ниткою.

6. Тепер ковбасу потрібно піддати первинної термічній обробці. Варимо її у великій каструлі не менше 15-20 хвилин. Перед подачею на стіл ковбасу разжарівают з обох сторін до появи золотистої скоринки.


  • кишка свиная— 5 штук(сира)
  • свинина— 1 кілограм
  • сало свіже— 800-1000 грам
  • часник— 2 штуки(головки)
  • сіль— 1,5-2 Ст. ложки
  • чорний перець— 0,5-1 Ст. ложки
  • спеції— 1 Ст. ложка(ваші улюблені)
Рецепт домашньої ковбаси:

1. Кишки ретельно вимити, вивернути назовні і обережно вискоблити внутрішній шар, не пошкоджуючи оболонку. Нормальна довжина кишки для подальшої її начинки — від 30 до 50 см.

2. М'ясо і сало порізати дуже дрібними шматочками. Чим дрібніше шматочки, тим смачніше буде ковбаса. Ви можете самі вирішувати, більше хочете сала або менше. Традиційний рецепт бере м'ясо і сало один до одного.

3. часник почистити, пом'яти або дрібно порубати. У великій мисці змішати рубане м'ясо, сало, часник, сіль, перець і інші спеції. фарш готовий.

4. Начиняємо кишки або за допомогою спеціальної насадки на м'ясорубку, або зрізаємо з пластикової пляшки верхівку з шийкою і на неї надягає майже всю кишку. Починаємо подавати в кишку фарш. Рівномірно його розподіляємо по всій довжині кишки. Зав'язуємо готову ковбаску з обох сторін на вузол (для цього потрібна певна вправність) або ниткою.

5. Якщо ковбаска коротка (20-30 см), на цьому її підготовка закінчена. якщо довга (більше ніж 35 см), звертаємо її Улиточки і акуратно фіксуємо шари ниткою.

6. Тепер ковбасу потрібно піддати первинної термічній обробці. Варимо її у великій каструлі не менше 15-20 хвилин. Перед подачею на стіл ковбасу разжарівают з обох сторін до появи золотистої скоринки.


Подібні рецепти

Ковбаса домашня проста

Баранина по-французьки

Домашня ковбаска - це делікатес на столі з приводу. І якщо вам дуже захотілося такого смачного частування, я розповім, як приготувати просту домашню ковбасу без оболонки, в фользі. опис приготування: Сала можна взяти менше, ніж зазначено в рецепті, але без нього обійтися не можна, інакше ковба...

Ковбаса домашня куряча «асорті»

Ковбаса домашня куряча «асорті»

Якщо якість і склад покупних м'ясних делікатесів викликають у вас недовіру, то саме час навчиться робити їх самостійно в домашніх умовах. Один з таких нескладних рецептів хочу запропонувати. опис приготування: Перед вами цікавий спосіб, як приготувати ковбасу домашню курячу "Асорті" без особли...

Ковбаса з гороху

Ковбаса з гороху

Ковбаса з гороху - це відмінна закуска, яку досить просто приготувати. Така ковбаса не містить барвників та іншої хімії, тому є натуральним, навіть корисним продуктом. готуємо! опис приготування: Пропоную приготувати вегетаріанську ковбасу з гороху за цим рецептом. Така ковбаса - це і смачно, ...

Ковбаса з болгарським перцем і цибулею

Ковбаса з болгарським перцем і цибулею

Рецепт приготування смаженої італійської ковбаси з болгарським перцем, часником, червоною цибулею, помідорами, орегано і червоним вином. опис приготування: Цю страву можна подавати на гарнір з макаронами або полентой. італійські ковбаси— 4 штуки оливкового масла— 2 Ст. ложки болгарський пере...

Куряча ковбаса в домашніх умовах

Куряча ковбаса в домашніх умовах

хочете дізнатися, як приготувати курячу ковбасу в домашніх умовах? прочитавши рецепт, ви зрозумієте, що ковбаса, приготована вдома — це зовсім нескладна страва. опис приготування: У цьому рецепті ви не знайдете зайвого жиру, шкідливих добавок і барвників. Такий легкий і дієтичний варіант ковб...