Рецепт Картопля по-французьки

Рецепт Картопля по-французьки
Кількість порцій: 2-3 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Ця страва в моїй родині називають картопляною запіканкою. Готую я її по-різному, іноді додаю помідори, іноді гриби, іноді м'ясо або ковбасу. Але невід'ємною є ароматна сирна скоринка.

опис приготування:

Якщо ви не знаєте, що приготувати для голодного чоловіка, прийшов після важкого трудового дня, то відповідь перед вами. Картопля по-французьки навіть без м'яса - це дуже ситне блюдо, яке ідеально підійде для сімейної вечері. Додайте помідор - і страва стане дуже пікантним і особливо смачним. рецепт, як приготувати картоплю по-французьки, дуже простий. Просто наріжте картоплю тонкими пластинами і викладіть у форму для запікання. Зверху покладіть цибулю, помідори ... і відправляйте в духовку. Моя порада: щоб картопелька вийшла не сухий, а навіть трохи протушкувати, раджу налити на дно 150 мл. води.

  • картопля— 800 грам
  • цибуля ріпчаста— 1 штука
  • помідор— 1 штука
  • майонез— 120 грам
  • сіль— 1 Ст. ложка
  • перець— За смаком
  • свинячий жир— 1 Ст. ложка
  • вода— 150 мілілітрів
Картопля по-французьки - фото крок 1 1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картоплю і цибулю очистіть. Картопля поріжте на тонкі пластини. Цибулину і помідор поріжте четвертькольцами.

Картопля по-французьки - фото крок 2 2. На дно скляної форми для запікання покладіть 1 ст. ложку жиру, викладіть картоплю, а зверху - цибулю. Присипте сіллю і перцем.

Картопля по-французьки - фото крок 3 3. Викладіть порізані помідори. Надішліть форму в духовку на 35-40 хвилин.

Картопля по-французьки - фото крок 4 4. для 15 хвилин до готовності змажте блюдо майонезом і присипте сиром. Це дозволить зберегти соковитість картоплі і створить на поверхні красиву шапочку.

Картопля по-французьки - фото крок 5 5. Картопля по-французьки з помідором готовий. Подавайте його гарячим в тій же формі, в якій він готувався. Смачного!

Подібні рецепти

Картопля «Dofinua»

Удон з креветками

Цей французький гратен - чудовий гарнір або навіть самостійне блюдо! ніжні, тоненькі гуртки картоплі в ароматному вершковому соусі з хрусткою сирною скоринкою. Дуже смачно і просто! опис приготування: рецепт традиційний, тому щось міняти в ньому не рекомендую. Єдине, його можна доповнити будь-...

Картопля, фарширований сиром

Картопля, фарширований сиром

М'який і ароматний, з пікантною скоринкою і соковитою начинкою — все це про картопля, фарширований сиром в домашніх умовах, який сміливо можна приготувати на гарнір або як основне блюдо. опис приготування: Це дивно простий рецепт картоплі, фаршированого сиром, попередньо запеченого. Блюдо стан...

Картопля «герцогиня»

Картопля «герцогиня»

Рецепт приготування картопляного пюре незвичайної форми з жовтками, вершками і мускатним горіхом. опис приготування: Картопля «Герцогиня» — оригінальний спосіб подачі звичайного картопляного пюре і ефектний гарнір для святкового столу. Картопляну масу можна приготувати заздалегідь і зберігати ...

Картопля гратен

Картопля гратен

Гратен - це страва французької кухні. Його відмінна характеристика - це золотава скоринка. Зробити його можна з різних овочів. Покажу класичний рецепт, як приготувати картоплю гратен. опис приготування: Гратен - це смачне і соковите блюдо. Картоплю нарізають тонкими скибочками і укладають шара...

Картопля з Дофіне

Картопля з Дофіне

Рецепт приготування картоплі з Дофіне, викладеного шарами, заправленого вершками і приправленого часником. опис приготування: Оригінальний рецепт картоплі, який прийшов до нас з французької провінції Дофіне. Цей ніжний на смак картопля виступить відмінним гарніром до м'яса або овочів. Пориньте...