Рецепт Картопля «герцогиня»
Рецепт приготування картопляного пюре незвичайної форми з жовтками, вершками і мускатним горіхом.
опис приготування:
Картопля «Герцогиня» — оригінальний спосіб подачі звичайного картопляного пюре і ефектний гарнір для святкового столу. Картопляну масу можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику, а спекти безпосередньо перед подачею.
- картоплі— 2,2 кілограма
- яєчних жовтків— 8 штук
- паличка м'якого вершкового масла— 1 штука
- солі— 2 чайних ложки
- чорний перець— За смаком
- мускатного горіха— 1/4 чайних ложки(більше до смаку)
- яйце— 1 штука
2. Вийняти картопля з духовки і розім'яти до консистенції пюре. Дати охолонути в мисці протягом 5 хвилин. Додати яєчні жовтки, вершкове масло, пару пучок солі, щіпку перцю, дрібку мускатного горіха і 3/4 склянки вершків.
3. Перемішати за допомогою гумового шпателя. Додати додатково сіль, перець і мускатний горіх за смаком.
4. Викласти картопляну суміш у великій кондитерський мішок з наконечником у вигляді зірки і видавити картопляне пюре на деко, рухаючись по спіралі.
5. збити 1 яйце з 1/2 чашки густих вершків і акуратно змастити отриманою сумішшю картоплю за допомогою кисті. Це буде зробити набагато простіше, якщо ви попередньо поставите картопля в холодильник приблизно на півгодини.
6. Випікати картопля в духовці при температурі 190 до золотистого кольору по краях. Подавати на великому блюді.
Подібні рецепти
Гарнір «герцогиня» з картоплі
Цей французький гратен - чудовий гарнір або навіть самостійне блюдо! ніжні, тоненькі гуртки картоплі в ароматному вершковому соусі з хрусткою сирною скоринкою. Дуже смачно і просто! опис приготування: рецепт традиційний, тому щось міняти в ньому не рекомендую. Єдине, його можна доповнити будь-...
Картопля, фарширований сиром
М'який і ароматний, з пікантною скоринкою і соковитою начинкою — все це про картопля, фарширований сиром в домашніх умовах, який сміливо можна приготувати на гарнір або як основне блюдо. опис приготування: Це дивно простий рецепт картоплі, фаршированого сиром, попередньо запеченого. Блюдо стан...
Картопля гратен
Гратен - це страва французької кухні. Його відмінна характеристика - це золотава скоринка. Зробити його можна з різних овочів. Покажу класичний рецепт, як приготувати картоплю гратен. опис приготування: Гратен - це смачне і соковите блюдо. Картоплю нарізають тонкими скибочками і укладають шара...
Картопля, жареный с овощами по-азиатски
Кто же не любит жареную картошечку, да еще и с румяной поджаристой корочкой! А вот попробуйте добавить к ней немного овощей и острых приправ, и новый вкус вас приятно удивит! опис приготування: Мы привыкли жарить лук вместе с картошкой до румяной корочки. Попробуйте добавить лук в самом конце ...
Картопля з Дофіне
Рецепт приготування картоплі з Дофіне, викладеного шарами, заправленого вершками і приправленого часником. опис приготування: Оригінальний рецепт картоплі, який прийшов до нас з французької провінції Дофіне. Цей ніжний на смак картопля виступить відмінним гарніром до м'яса або овочів. Пориньте...