Рецепт Картопля «герцогиня»

Рецепт Картопля «герцогиня»
Кількість порцій: 16 Час приготування: 1 г. 5 хв.
Рецепт приготування картопляного пюре незвичайної форми з жовтками, вершками і мускатним горіхом.

опис приготування:

Картопля «Герцогиня» — оригінальний спосіб подачі звичайного картопляного пюре і ефектний гарнір для святкового столу. Картопляну масу можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику, а спекти безпосередньо перед подачею.

  • картоплі— 2,2 кілограма
  • яєчних жовтків— 8 штук
  • паличка м'якого вершкового масла— 1 штука
  • солі— 2 чайних ложки
  • чорний перець— За смаком
  • мускатного горіха— 1/4 чайних ложки(більше до смаку)
  • яйце— 1 штука
Картопля 1. Картопля попередньо відварити до готовності. Нарізати кубиками. Розігріти духовку до 190 градусів. Викласти варену картоплю на деко і поставити в духовку на 10-15 хвилин, щоб злегка підсушити його.

Картопля 2. Вийняти картопля з духовки і розім'яти до консистенції пюре. Дати охолонути в мисці протягом 5 хвилин. Додати яєчні жовтки, вершкове масло, пару пучок солі, щіпку перцю, дрібку мускатного горіха і 3/4 склянки вершків.

Картопля 3. Перемішати за допомогою гумового шпателя. Додати додатково сіль, перець і мускатний горіх за смаком.

Картопля 4. Викласти картопляну суміш у великій кондитерський мішок з наконечником у вигляді зірки і видавити картопляне пюре на деко, рухаючись по спіралі.

Картопля 5. збити 1 яйце з 1/2 чашки густих вершків і акуратно змастити отриманою сумішшю картоплю за допомогою кисті. Це буде зробити набагато простіше, якщо ви попередньо поставите картопля в холодильник приблизно на півгодини.

Картопля 6. Випікати картопля в духовці при температурі 190 до золотистого кольору по краях. Подавати на великому блюді.

Подібні рецепти

Картопля «Dofinua»

Гарнір «герцогиня» з картоплі

Цей французький гратен - чудовий гарнір або навіть самостійне блюдо! ніжні, тоненькі гуртки картоплі в ароматному вершковому соусі з хрусткою сирною скоринкою. Дуже смачно і просто! опис приготування: рецепт традиційний, тому щось міняти в ньому не рекомендую. Єдине, його можна доповнити будь-...

Картопля, фарширований сиром

Картопля, фарширований сиром

М'який і ароматний, з пікантною скоринкою і соковитою начинкою — все це про картопля, фарширований сиром в домашніх умовах, який сміливо можна приготувати на гарнір або як основне блюдо. опис приготування: Це дивно простий рецепт картоплі, фаршированого сиром, попередньо запеченого. Блюдо стан...

Картопля гратен

Картопля гратен

Гратен - це страва французької кухні. Його відмінна характеристика - це золотава скоринка. Зробити його можна з різних овочів. Покажу класичний рецепт, як приготувати картоплю гратен. опис приготування: Гратен - це смачне і соковите блюдо. Картоплю нарізають тонкими скибочками і укладають шара...

Картопля, жареный с овощами по-азиатски

Картопля, жареный с овощами по-азиатски

Кто же не любит жареную картошечку, да еще и с румяной поджаристой корочкой! А вот попробуйте добавить к ней немного овощей и острых приправ, и новый вкус вас приятно удивит! опис приготування: Мы привыкли жарить лук вместе с картошкой до румяной корочки. Попробуйте добавить лук в самом конце ...

Картопля з Дофіне

Картопля з Дофіне

Рецепт приготування картоплі з Дофіне, викладеного шарами, заправленого вершками і приправленого часником. опис приготування: Оригінальний рецепт картоплі, який прийшов до нас з французької провінції Дофіне. Цей ніжний на смак картопля виступить відмінним гарніром до м'яса або овочів. Пориньте...