Рецепт Картопля гратен
Гратен - це страва французької кухні. Його відмінна характеристика - це золотава скоринка. Зробити його можна з різних овочів. Покажу класичний рецепт, як приготувати картоплю гратен.
опис приготування:
Гратен - це смачне і соковите блюдо. Картоплю нарізають тонкими скибочками і укладають шарами, перемазывая соусом. Прикрашають його твердим сиром, завдяки чому утворюється золотава і хрустка скоринка. Цю страву можна подавати самостійно або в якості вишуканого гарніру.
- картопля— 1 кілограм
- Цибуля— 1 штука
- часник— 3 зубчики
- Вершкове масло— 3 Ст. ложки
- борошно— 3 Ст. ложки
- молоко— 2 склянки
- вершки— 0,5 склянки
- сіль— За смаком
- чеддер— 250 грам
- пармезан— 70 грам
2. У сотейнику розтопіть вершкове масло, додайте до нього борошно, перемішайте гарненько.
3. Влийте тонкою цівкою молоко, жирні вершки, посоліть злегка і варіть суміш до утворення густої консистенції.
4. Натріть на тертці чеддер, додайте його в сотейник до соусу, перемішуйте віночком.
5. Додайте в соус подрібнені цибулю і часник, перемішайте.
6. Додайте в соус картоплю і перемішайте.
7. Викладіть картоплю в форму для запікання, попередньо змастивши її шматочком вершкового масла.
8. Накрийте форму фольгою і відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 1 час.
9. Через необхідний час дістаньте форму і зніміть фольгу, посипте тертим пармезаном і запікайте ще 20 хвилин, до утворення рум'яної скоринки. Смачного!
Подібні рецепти
Гратен з брюссельської капусти
Цей французький гратен - чудовий гарнір або навіть самостійне блюдо! ніжні, тоненькі гуртки картоплі в ароматному вершковому соусі з хрусткою сирною скоринкою. Дуже смачно і просто! опис приготування: рецепт традиційний, тому щось міняти в ньому не рекомендую. Єдине, його можна доповнити будь-...
Картопля, фарширований сиром
М'який і ароматний, з пікантною скоринкою і соковитою начинкою — все це про картопля, фарширований сиром в домашніх умовах, який сміливо можна приготувати на гарнір або як основне блюдо. опис приготування: Це дивно простий рецепт картоплі, фаршированого сиром, попередньо запеченого. Блюдо стан...
Картопля «герцогиня»
Рецепт приготування картопляного пюре незвичайної форми з жовтками, вершками і мускатним горіхом. опис приготування: Картопля «Герцогиня» — оригінальний спосіб подачі звичайного картопляного пюре і ефектний гарнір для святкового столу. Картопляну масу можна приготувати заздалегідь і зберігати ...
Картопля, жареный с овощами по-азиатски
Кто же не любит жареную картошечку, да еще и с румяной поджаристой корочкой! А вот попробуйте добавить к ней немного овощей и острых приправ, и новый вкус вас приятно удивит! опис приготування: Мы привыкли жарить лук вместе с картошкой до румяной корочки. Попробуйте добавить лук в самом конце ...
Картопля з Дофіне
Рецепт приготування картоплі з Дофіне, викладеного шарами, заправленого вершками і приправленого часником. опис приготування: Оригінальний рецепт картоплі, який прийшов до нас з французької провінції Дофіне. Цей ніжний на смак картопля виступить відмінним гарніром до м'яса або овочів. Пориньте...