Рецепт Картопля з Дофіне

Рецепт Картопля з Дофіне
Кількість порцій: 2 Час приготування: 55 хв.
Рецепт приготування картоплі з Дофіне, викладеного шарами, заправленого вершками і приправленого часником.

опис приготування:

Оригінальний рецепт картоплі, який прийшов до нас з французької провінції Дофіне. Цей ніжний на смак картопля виступить відмінним гарніром до м'яса або овочів. Пориньте у світ французької кухні.

  • картоплі— 2 штуки
  • густих вершків— 280 мілілітрів
  • часнику— 2 зубчики
  • Сіль і перець— — За смаком
Картопля з Дофіне - фото крок 1 1. Картопля розрізати на чотири частини і злегка проварити підсоленій воді 12 хвилин. Картопля має залишитися твердим. Дрібно нарізати часник. Розігріти духовку до 200 градусів. Коли картопля звариться, добре його процідити. Покласти вершки в сковорідку, додати дрібно-нарізаний часник і добре приправити сіллю і перцем. Поставити сковорідку на середній вогонь. Порізати картоплю кружечками максимально тонко. Зняти вершки з вогню, як тільки вони почнуть кипіти.

Картопля з Дофіне - фото крок 2 2. Змастити деко олією. Викласти половину картоплі на дно дека. Додати половину вершків. Викласти залишився картопля другим шаром, влити вершки. трохи притиснути.

Картопля з Дофіне - фото крок 3 3. Поставити деко в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. через 10 хвилин запікання, поверніть блюдо, щоб картопля приготувався рівномірно. Якщо крем не випарувався, а залишився зверху на картоплю і він не зарум'яниться, посипте блюдо тонким шаром сиру, натертого на тертці і включити гриль. зачекайте, поки сир не зарум'яниться.

Подібні рецепти

Картопля «Dofinua»

Сирники (рецепт класичний) в духовці

Цей французький гратен - чудовий гарнір або навіть самостійне блюдо! ніжні, тоненькі гуртки картоплі в ароматному вершковому соусі з хрусткою сирною скоринкою. Дуже смачно і просто! опис приготування: рецепт традиційний, тому щось міняти в ньому не рекомендую. Єдине, його можна доповнити будь-...

Картопля, фарширований сиром

Картопля, фарширований сиром

М'який і ароматний, з пікантною скоринкою і соковитою начинкою — все це про картопля, фарширований сиром в домашніх умовах, який сміливо можна приготувати на гарнір або як основне блюдо. опис приготування: Це дивно простий рецепт картоплі, фаршированого сиром, попередньо запеченого. Блюдо стан...

Картопля «герцогиня»

Картопля «герцогиня»

Рецепт приготування картопляного пюре незвичайної форми з жовтками, вершками і мускатним горіхом. опис приготування: Картопля «Герцогиня» — оригінальний спосіб подачі звичайного картопляного пюре і ефектний гарнір для святкового столу. Картопляну масу можна приготувати заздалегідь і зберігати ...

Картопля гратен

Картопля гратен

Гратен - це страва французької кухні. Його відмінна характеристика - це золотава скоринка. Зробити його можна з різних овочів. Покажу класичний рецепт, як приготувати картоплю гратен. опис приготування: Гратен - це смачне і соковите блюдо. Картоплю нарізають тонкими скибочками і укладають шара...

Картопля «Ajoli»

Картопля «Ajoli»

У цьому рецепті мова піде про смаженому картоплі з часниковим соусом. Картопля буду готувати в духовці, розповім як зробити його красивим і хрустким. Плюс дуже смачний часниковим соус! дивіться! опис приготування: Отже, розповідаю вам, як приготувати "; Картопля "; Айолі ";. Для смаження карто...