Рецепт Кюфта з яловичини
Рецепт приготування кюфта з яловичини популярний в країнах Близького Сходу і Південної Азії, і сьогодні я пропоную вам зробити досить простий вірменський варіант цих ароматних м'ясних кульок.
опис приготування:
Як зробити кюфту із яловичини я дізналася від своєї доброї подруги, вона родом їх Вірменії і готує таку страву дуже часто, пару раз і мене пригощала. За зовнішнім виглядом кюфта походить на добре знайомі всім нам фрикадельки, але ось спосіб приготування і подачі такої страви трохи інший. Найголовніше в цьому простому рецепті кюфта з яловичини — це якомога дрібніше перемолоти фарш і ретельно його вимішати, щоб консистенція була гладка і однорідна. Чим краще ви це зробите, тим смачніше і соковитіше вийде ваша кюфта, при подачі вона нарізається на скибочки і поливається топленим маслом — це неймовірно смачно.
- м'якоть яловичини— 1 кілограм(без жиру і сухожиль)
- Цибуля ріпчаста— 2 штуки
- яйце— 1 штука
- коньяк— 50 грам
- Вода кип'ячена холодна— 3/4 склянки
- борошно— 2 Ст. ложки
- Масло вершкове або топлене— За смаком(для подачі)
- спеції— За смаком(перець чорний мелений, перець червоний мелений)
- сіль— За смаком
Приготований фарш ми ділимо на 4 рівні частини, а потім з кожної формуємо по 4 невеликих кульки, робити це потрібно мокрими руками або скористатися ополоником (теж змоченим у воді).
Тепер наливаємо в каструлю воду, солимо її і доводимо до кипіння. Акуратно опускаємо м'ясні кульки в киплячу воду і варимо їх 25-30 хвилин, знімаючи з поверхні піну, що утворюється.
Готову кюфту викладаємо на тарілку, нарізаємо кожен кульку на скибочки і поливаємо їх топленим або вершковим маслом. Смачного!
Подібні рецепти
Кульчий
Вірменська кюфта — це традиційне блюдо Вірменії, яке, втім, сподобається всім без винятку, тому що у цього дивного на вигляд м'ясної страви дуже незвичайний і неповторний смак. опис приготування: Побачивши в перший раз це приголомшливе блюдо в гостях у наших вірменських друзів, я відразу ж заг...
Котлети зі свинини і яловичини
Хто не любить котлети по-домашньому? особливо, якщо фарш на котлети приготовлений вдома. Давайте-но разом спробуємо приготувати соковиті і смачні котлети зі свинини і яловичини! опис приготування: В котлети для соковитості можна додати сало, але це вже на ваш розсуд, адже все залежить від ваши...
Котлети по-міністерськи з яловичини
Що може бути краще свіжого смаженого м'яса? Напевно, багато свіжого смаженого м'яса. Пропоную вишукані, смачні і соковиті котлети по-міністерськи з яловичини, приготовані з цілого шматка м'яса. опис приготування: Перед вами просто приголомшливий рецепт приготування котлет по-міністерськи з руб...
Котлети в духовці з яловичини
Пропоную вашій увазі неймовірно смачні, а головне — корисні котлети в духовці з яловичини. Цей рецепт простий, але з певною особливістю, яка робить котлети дуже соковитими. опис приготування: Котлети в духовці з яловичини готують багато, але цей рецепт дійсно відрізняється від інших. Додавання...
Консервированная черешня
Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...