Рецепт Кюфта з яловичини

Рецепт Кюфта з яловичини
Кількість порцій: 16 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Рецепт приготування кюфта з яловичини популярний в країнах Близького Сходу і Південної Азії, і сьогодні я пропоную вам зробити досить простий вірменський варіант цих ароматних м'ясних кульок.


опис приготування:

Як зробити кюфту із яловичини я дізналася від своєї доброї подруги, вона родом їх Вірменії і готує таку страву дуже часто, пару раз і мене пригощала. За зовнішнім виглядом кюфта походить на добре знайомі всім нам фрикадельки, але ось спосіб приготування і подачі такої страви трохи інший. Найголовніше в цьому простому рецепті кюфта з яловичини — це якомога дрібніше перемолоти фарш і ретельно його вимішати, щоб консистенція була гладка і однорідна. Чим краще ви це зробите, тим смачніше і соковитіше вийде ваша кюфта, при подачі вона нарізається на скибочки і поливається топленим маслом — це неймовірно смачно.

  • м'якоть яловичини— 1 кілограм(без жиру і сухожиль)
  • Цибуля ріпчаста— 2 штуки
  • яйце— 1 штука
  • коньяк— 50 грам
  • Вода кип'ячена холодна— 3/4 склянки
  • борошно— 2 Ст. ложки
  • Масло вершкове або топлене— За смаком(для подачі)
  • спеції— За смаком(перець чорний мелений, перець червоний мелений)
  • сіль— За смаком
Кюфта з яловичини - фото крок 1 Для початку нам потрібно подрібнити яловичину, найкраще це зробити в кухонному комбайні або в блендері, але можна припустити м'ясо кілька разів через м'ясорубку, як це зробила я. Коли ви будете перемелювати яловичину вам необхідно поступово підливати до неї воду або молоко, в результаті у вас повинна вийти однорідна гладка маса, додаємо до неї подрібнений ріпчаста цибуля, яйце, коньяк, борошно, солимо і перчимо все за смаком. Тепер дуже ретельно протягом 20-25 хвилин вимішуємо і відбиваємо масу, поки вона не стане повітряної.

Кюфта з яловичини - фото крок 2 Приготований фарш ми ділимо на 4 рівні частини, а потім з кожної формуємо по 4 невеликих кульки, робити це потрібно мокрими руками або скористатися ополоником (теж змоченим у воді).

Кюфта з яловичини - фото крок 3 Тепер наливаємо в каструлю воду, солимо її і доводимо до кипіння. Акуратно опускаємо м'ясні кульки в киплячу воду і варимо їх 25-30 хвилин, знімаючи з поверхні піну, що утворюється.

Кюфта з яловичини - фото крок 4 Готову кюфту викладаємо на тарілку, нарізаємо кожен кульку на скибочки і поливаємо їх топленим або вершковим маслом. Смачного!

Подібні рецепти

Кюфта вірменська

Кульчий

Вірменська кюфта — це традиційне блюдо Вірменії, яке, втім, сподобається всім без винятку, тому що у цього дивного на вигляд м'ясної страви дуже незвичайний і неповторний смак. опис приготування: Побачивши в перший раз це приголомшливе блюдо в гостях у наших вірменських друзів, я відразу ж заг...

Котлети зі свинини і яловичини

Котлети зі свинини і яловичини

Хто не любить котлети по-домашньому? особливо, якщо фарш на котлети приготовлений вдома. Давайте-но разом спробуємо приготувати соковиті і смачні котлети зі свинини і яловичини! опис приготування: В котлети для соковитості можна додати сало, але це вже на ваш розсуд, адже все залежить від ваши...

Котлети по-міністерськи з яловичини

Котлети по-міністерськи з яловичини

Що може бути краще свіжого смаженого м'яса? Напевно, багато свіжого смаженого м'яса. Пропоную вишукані, смачні і соковиті котлети по-міністерськи з яловичини, приготовані з цілого шматка м'яса. опис приготування: Перед вами просто приголомшливий рецепт приготування котлет по-міністерськи з руб...

Котлети в духовці з яловичини

Котлети в духовці з яловичини

Пропоную вашій увазі неймовірно смачні, а головне — корисні котлети в духовці з яловичини. Цей рецепт простий, але з певною особливістю, яка робить котлети дуже соковитими. опис приготування: Котлети в духовці з яловичини готують багато, але цей рецепт дійсно відрізняється від інших. Додавання...

Консервированная черешня

Консервированная черешня

Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...