Рецепт Курка з гірчично-вершковим соусом

Рецепт Курка з гірчично-вершковим соусом
Кількість порцій: 8 Час приготування: 25 хв.
Рецепт приготування курячих грудок з соусом з часнику, коньяку, гірчиці, жирних вершків і курячого бульйону.

опис приготування:

У гірчично-вершковому соусі присутній коньяк, що робить соус особливо багатим і насиченим смаком.

  • курячі грудки без кісток і шкіри— 4 штуки
  • оливкового масла— 2 Ст. ложки
  • вершкового масла— 2 Ст. ложки
  • часнику— 3 зубчики
  • коньяку або білого вина— 1 Склянка(по бажанню)
  • гірчиці— 1 Ст. ложка(з гіркою)
  • зернистої гірчиці— 1 Ст. ложка(з гіркою)
  • сіль і перець— За смаком
Курка з гірчично-вершковим соусом - фото крок 1 1. Розрізати курячі грудки уздовж навпіл, щоб вийшло 8 шматочків. Посолити і поперчити курку з обох сторін.

Курка з гірчично-вершковим соусом - фото крок 2 2. Розігріти оливкову олію і вершкове масло у великій сковороді на сильному вогні. Обсмажити курячі грудки з обох сторін до золотисто-коричневого кольору. Дістати курку зі сковороди і викласти на тарілку.

Курка з гірчично-вершковим соусом - фото крок 3 3. Зменшити вогонь до середнього. Додати в сковороду дрібно нарізаний часник і смажити його 1 хвилину, помішуючи. Потім влити коньяк або біле вино (якщо ви його використовуєте). Будьте уважні, якщо ви готуєте на відкритому вогні - пари алкоголю можуть спалахнути. Довести до кипіння і варити, поки рідина не зменшиться в об'ємі вдвічі.

Курка з гірчично-вершковим соусом - фото крок 4 4. Додати обидва види гірчиці і розмішати. Потім влити вершки.

Курка з гірчично-вершковим соусом - фото крок 5 5. Влити курячий бульйон. Додати більше курячого бульйону при необхідності, якщо соус дуже густий. Додатково посолити і поперчити соус за смаком.

Курка з гірчично-вершковим соусом - фото крок 6 6. Додати курячі грудки в соус. Готувати ще кілька хвилин, струшуючи сковороду, якщо необхідно.

Курка з гірчично-вершковим соусом - фото крок 7 7. Викласти курячі грудки на тарілку, полити зверху соусом і подавати із зеленим салатом.

Подібні рецепти

Курка на грилі з гарбузовим соусом

Курка в гірчично-вершковому соусі

Рецепт приготування смажених на грилі курячих грудок з соусом з лука, салат, гарбуза і кінзи. опис приготування: нагріти 1 столову ложку масла в середній каструлі на середньому вогні. Додати цибулю, часник і перець халапеньо, готувати, помішуючи, до м'якості, від 5 до 8 хвилин. Додати насіння...

Курка по-азійському з соусом і рисом

Курка по-азійському з соусом і рисом

Рецепт приготування смажених курячих стегенець з соусом з цукру, імбиру, часнику, курячого бульйону і соєвого соусу з зеленою цибулею, вареним рисом та тушкованою брокколі. опис приготування: Ніжна курка з яскравим солодко-пряним соусом зробить звичайна вечеря незабутнім. кунжутного масла— 1...

Курка під горіховим соусом

Курка під горіховим соусом

Ніжна і ароматна курка під горіховим соусом в домашніх умовах переверне ваше уявлення про кулінарію. Цю страву можна готувати на святковий стіл, а яку частину тушки вибрати — вирішувати вам. опис приготування: Завжди під час приготування м'яса кухар замислюється над тим, який вибрати для цієї ...

Курка з грибним соусом

Курка з грибним соусом

Рецепт приготування курки з грибним соусом кількість порцій: 4-6 Куряче філе— 1-1,5 кілограма(грудинки) цибулина— 1 штука печериці— 400 грам пучок свіжого кропу— 1 штука сметани— 200 грам олія— 1 штука сіль— 1 штука(за смаком) складові. промийте філе, зелень і печериці. З печериць зняти шк...

Курка з пастою Кампанелла і соусом

Курка з пастою Кампанелла і соусом

Рецепт приготування смажених курячих грудок з пастою Кампанелла, порошком чилі, паприка, часником, цибулею, болгарським перцем, кінзою і томатно-вершковим соусом. опис приготування: Цей ситний овочевий пиріг з м'ясом цілком підійде в якості самостійно страви. пасти Кампанелла— 450 грам порош...