Рецепт Кюфта вірменська

Рецепт Кюфта вірменська
Кількість порцій: 16 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Вірменська кюфта — це традиційне блюдо Вірменії, яке, втім, сподобається всім без винятку, тому що у цього дивного на вигляд м'ясної страви дуже незвичайний і неповторний смак.

опис приготування:

Побачивши в перший раз це приголомшливе блюдо в гостях у наших вірменських друзів, я відразу ж загорілася ідеєю приготувати його, вже дуже мені сподобався незвичайний вид і форма подачі цих чудових кульок. Детально розпитавши рецепт, через пару тижнів я все-таки зважилася зробити це блюдо самостійно, і в мене, як не дивно, вийшло. Ось тепер поспішаю поділитися своїм досвідом з вами і розповісти, як приготувати кюфту вірменську в домашніх умовах. Як виявилося, складно тут нічого немає, і тепер я готую цю страву для наших сімейних свят, до речі, всі мої рідні залишилися в повному захваті від цих м'ясних кульок. Загалом, рецепт приготування вірменської кюфта обов'язково варто спробувати, повірте, ви не будете розчаровані.

  • м'якоть яловичини— 1 кілограм(без жиру і сухожиль )
  • Цибуля ріпчаста— 2 штуки
  • яйце— 1 штука
  • борошно— 2 Ст. ложки
  • коньяк— 50 грам
  • Вода холодна або молоко— 3/4  склянки
  • Вершкове масло— За смаком
  • Перець чорний мелений— За смаком
  • Перець червоний мелений— За смаком
  • сіль— За смаком
кюфта вірменська - фото крок 1 Для початку нам необхідно подрібнити яловичину до стану кашки, для цього ми або пропускаємо м'ясо 5-6 раз через м'ясорубку, або подрібнюємо в кухонному комбайні. У процесі подрібнення вливаємо в фарш молоко або воду. Коли фарш стане однорідний, ми перекладаємо його в миску і додаємо яйце, борошно подрібнену цибулю, коньяк, солимо і перчимо.

кюфта вірменська - фото крок 2 Тепер все це необхідно ретельно вимішувати протягом 20 хвилин.

кюфта вірменська - фото крок 3 У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь, солимо. Приготовану масу ми ділимо на 4 рівні частини, кожну з яких ділимо ще на 4 частини. Формуємо з фаршу кульки, змочивши руки водою. Коли вода в каструльці закипить, акуратно опускаємо в неї приготовлений м'ясні фрикадельки.

кюфта вірменська - фото крок 4 Варимо приблизно пів години і не забуваємо знімати піну, що утворюється.

кюфта вірменська - фото крок 5 Після закінчення часу кульки можна витягати з води і нарізати.

кюфта вірменська - фото крок 6 Подають кюфту гарячої, полив топленим вершковим маслом. Смачного!

Подібні рецепти

Кюфта з яловичини

Азербайджанська кюфта

Рецепт приготування кюфта з яловичини популярний в країнах Близького Сходу і Південної Азії, і сьогодні я пропоную вам зробити досить простий вірменський варіант цих ароматних м'ясних кульок. опис приготування: Як зробити кюфту із яловичини я дізналася від своєї доброї подруги, вона родом їх ...

Консервированная черешня

Консервированная черешня

Взимку хочеться ягід, особливо я люблю солодку черешню. звичайно, свіжі ягоди складно чимось замінити, але консервована за цим рецептом черешня виглядає як свіжа і смак у неї — надзвичайний! опис приготування: Мій рецепт консервованої черешні розрахований на один літр води. Паличка кориці пови...

Картопля зі свинячими реберцями

Картопля зі свинячими реберцями

Рецепт приготування картоплі зі свинячими реберцями сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, не докладаючи особливих зусиль. Тут же — вишукане святкове блюдо з найпростіших інгредієнтів! опис приготування: Такий простий рецепт картоплі зі свинячими реберцями дозволяє як би "; підлашт...

Компот з мандаринів і яблук

Компот з мандаринів і яблук

Хочете смачний напій? Тоді не поспішайте бігти за ним в магазин. Краще зробити його самостійно. Завдяки нескладної інструкції зможете зрозуміти, як приготувати компот з мандаринів і яблук. опис приготування: Цікавий за смаком і освіжаючий напій. Компот прекрасно втамує спрагу в спекотний літні...

Куряча гомілка в соєвому соусі

Куряча гомілка в соєвому соусі

Готувати курячі гомілки дуже легко і просто, напевно, тому страви з них є найпопулярнішими у нас. Підбираємо для курки хороший маринад, наприклад, соєвий соус, і смачну вечерю забезпечений. опис приготування: Завдяки азіатської кухні у нас з'явилося дуже багато нових продуктів, які, на мій пог...