Рецепт Курка з приправами і часниковим соусом
Рецепт приготування курячих стегенець в маринаді з часнику, лимонного соку і спецій з часниково-лимонним соусом.
опис приготування:
Велика кількість приправ в маринаді надають курці неповторний смак і аромат.
- курячих стегенець— 1.3-1.8 кілограма
- часнику— 10 зубчиків
- солі— 2 чайних ложки
- оливкового масла— 6 Ст. ложок
- оцту— 2 Ст. ложки
- лимона— 1/2 штуки
- кардамону— 2 чайних ложки
- білого перцю— 1/2 чайних ложки
- кориці— 1/2 чайних ложки
- мускатного горіха— 1/4 чайних ложки
- гвоздики— 1/4 чайних ложки
- лаврові листки— 4 штуки
- палички кориці— 2 штуки
- зірочка анісу— 1 штука
- для соусу:часнику— 8 зубчиків
- солі— 1/4 чайних ложки
- лимона— 1/2 штуки
- оливкового масла— 4 Ст. ложки
2. У невеликій мисці змішати спеції, часник, сік лимона і оливкове масло. Покласти курячі стегенця в пластиковий мішок і додати подрібнену корицю, лавровий лист і анісу. Влити маринад і потрясти, щоб рівномірно розподілити маринад. Покласти мішок в миску і маринувати в холодильнику до 3 днів.
3. Після маринування нагріти гриль до низької температури і обсмажувати курку близько 10-12 хвилин з кожного боку.
4. Щоб приготувати часниковий соус, пропустити через м'ясорубку або прес 8 зубчиків часнику і розмішати разом з сіллю до консистенції пасти. Додати лимонний сік і збивати.
Додати оливкову олію. Додати майонез, сметану або грецький йогурт за смаком (приблизно 2-3 столові ложки). Додавати поступово до бажаного смаку і текстури. Подавати курку з приготованим часниково-лимонним соусом.
Подібні рецепти
Свиняча шийка, запечена в рукаві з часником і приправами в духовці
Для любителів морепродуктів (креветок) розповім ще одну варіацію, як приготувати креветки з часниковим соусом. Така закуска відмінно підходить до пива, вона в міру гостра і пікантна. опис приготування: Креветки можна взяти великі чи дрібні, Краще вже все ж середнього розміру, щоб вистачило на ...
Куряча грудка під сметанно-часниковим соусом
На гарнір до цього блюда ідеально підійдуть свіжі овочі або картопляне пюре. У грудки, приготовленої за цим рецептом, дуже апетитна скоринка, а сама вона виходить дуже ніжна і соковита. опис приготування: Куряча грудка в сметанному соусі відмінна альтернатива вашому повсякденному вечері. Готув...
Курка з лимоном і часниковим хлібом
Рецепт приготування курячих котлет на грилі з лимоном і часниковими тостами. опис приготування: Нагріти гриль до високої температури. Злегка змастити маслом грати. пропустити 1 зубчик часнику через прес і викласти часниковий фарш в неглибокий посуд. Додати лимонний сік, 1 столову ложку масла,...
Курка по-азійському з соусом і рисом
Рецепт приготування смажених курячих стегенець з соусом з цукру, імбиру, часнику, курячого бульйону і соєвого соусу з зеленою цибулею, вареним рисом та тушкованою брокколі. опис приготування: Ніжна курка з яскравим солодко-пряним соусом зробить звичайна вечеря незабутнім. кунжутного масла— 1...
Курка під горіховим соусом
Ніжна і ароматна курка під горіховим соусом в домашніх умовах переверне ваше уявлення про кулінарію. Цю страву можна готувати на святковий стіл, а яку частину тушки вибрати — вирішувати вам. опис приготування: Завжди під час приготування м'яса кухар замислюється над тим, який вибрати для цієї ...